Persoon

Bascourt, Gaston

ID: 233   URI: https://id.erfgoed.net/personen/233

Beschrijving

Gaston Bascourt is de zoon van Jos Bascourt. Nadat Jos Bascourt sterft in 1927 staat zijn zoon Gaston klaar om in zijn vaders voetsporen te stappen.


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Begraafplaats Berchem

Elisabethlaan zonder nummer (Antwerpen)
Begraafplaats met interessante en kwalitatief waardevolle monumenten, in gebruik genomen op 1 januari 1884 en meermaals vergroot. Grosso modo dambordschema met enkele afwijkingen.


Hotel Vandevelde

Louiza-Marialei 8 (Antwerpen)
Herenhuis in eclectische stijl gebouwd in opdracht van Louis Vandevelde, naar een ontwerp door de architecten Jean Baptiste en Emile Vereecken uit 1895. Prominent gelegen op de hoek van de Louiza-Marialei en de Rubenslei, behoort het statige hotel Vandevelde tot de laatst overgebleven, voorname herenhuizen aan de rand van het Stadspark.


Koninklijk Instituut voor Dove en Spraakgestoorde kinderen Emmaüs

Van Schoonbekestraat 131 (Antwerpen)
"Koninklijk Instituut voor Dove en Spraakgestoorde kinderen Emmaüs", vandaag "Koninklijk Orthopedagogisch Centrum Antwerpen". De maatschappij werd opgericht in 1835, en was sinds 1862 hier gevestigd, na de aankoop van het "Hof Emmaüs".


Laat-barok diephuis

Suikerrui 6 (Antwerpen)
Laat-barok diephuis oorspronkelijk met halsgevel uit de eerste helft 18de eeuw. Winkelpui door François Charles Mertens uit 1882. De geveltop werd in 1929 door Gaston Bascourt vervangen door een pseudo-mansarde.


Thema's

Ontwerper van

Doornelei