Persoon

Gevaert, Daniël

ID
2330
URI
https://id.erfgoed.net/personen/2330

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis uit het interbellum

Bilkske 62 (Brugge)
Art-decogetint huis van twee traveeën en twee bouwlagen; onder geknikt zadeldak (Vlaamse pannen), naar ontwerp van architect D. Gevaert (Brugge), van 1934.


Burgerhuizen van 1938

Moerkerkse Steenweg 46-48 (Brugge)
Burgerhuizen van 1938, in spiegelbeeld gebouwd naar een ontwerp van architect Daniël Gevaert (Brugge). Roodbakstenen gevels met modernistische inslag. In de uiterste traveeën steken de vlak afgewerkte trappenhuizen uit boven de dakrand.


Godshuis de Fontaine

Zwarteleertouwersstraat 68-72 (Brugge)
Gesticht in 1636 door Graaf Paul-Bernard de Fontaine en zijn echtgenote Anna de Raggicourt en uitgevoerd onder leiding van ridder J. Parmentier, tot 1914 bestemd voor twaalf soldaten die onbekwaam waren hun dienst uit te oefenen ofwel bij ontstentenis, voor bejaarden in nood. Haast rechthoekig perceel, afgesloten door bakstenen muur waarin doorgang, bekroond door gevelsteen met inscriptie en het wapen van de Fontaine. Gemeenschappelijke middentuin met banken en onder meer smeedijzeren armpomp. Aan zuidoostzijde, langwerpig hoofdgebouw van tien traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak; in het zuidwesten, een vooruitspringende kapel, geflankeerd door twee breedhuisjes van twee traveeën en één bouwlaag onder zadeldaken.


Woning In de Cameleon

Riddersstraat 2 (Brugge)
Dubbelhuis van vier + twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen). Cartouches "anno / 1629". 1865: aanbrengen van ramen met 19de-eeuwse roedeverdeling.


Thema's

Ontwerper van

Julius en Maurits Sabbestraat