Persoon

Goddeeris, A.

ID
2378
URI
https://id.erfgoed.net/personen/2378

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Administratief gebouw

Koning Leopold III-laan 41 (Brugge)
Oorspronkelijk stond op dit domein het kasteel "Oud Boeverbos" opgetrokken in neogotische stijl. Reeds in 1970 waren er plannen om hier de administratie van de Provincie West-Vlaanderen te vestigen.


Hallen Kortrijk

Doorniksesteenweg 216 (Kortrijk)
Doorniksesteenweg nr. 216. Z.g. "Kortrijk Xpo", voormalige "Hallen Kortrijk". Het project voor de bouw van de nieuwe hallen ten zuiden van de stadskern werd toegewezen aan een tijdelijke vereniging Kort'reik naar Europa, die de nv. Architectural Design, nv. de Coene, nv. Gebr. Van de Kerckhove en de nv. Koramic groepeerde. Het ontwerp is van Guy en Francis Van Oost. Complex opgetrokken


Villa

Pieter Breughelstraat 3 (Kortrijk)
Pieter Breughelstraat nr. 3. Opvallende woning van 1972, naar ontwerp van A. Goddeeris.In elkaar grijpende massieve volumes bestaande uit betonskelet met invullingen in baksteenmetselwerk en horizontale vensterpartijen. Konfrontaties in moderne architectuur, Kortrijk, 1990, p. 111.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Goddeeris [online] https://id.erfgoed.net/personen/2378 (Geraadpleegd op )