Persoon

Goetgeluck, Richard

ID
2390
URI
https://id.erfgoed.net/personen/2390

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

"Les Panicauts", neoclassicistische villa

Jean Van Hinsberghstraat 23 (Middelkerke)
Jean Van Hinsberghstraat nr. 23. Z.g. "LES PANICAUTS". Neoclassicistische bel-etagewoning, heropgebouwd in 1920 naar ontwerp van architect R. Goetgeluck (Gent). Breedhuis met souterrain en drie bouwlagen onder mansardedak waarin dakvenster onder plat dak. Arduinen onderbouw waarboven bakstenen gevelparement met gebruik van arduin voor banden, onderdorpels en balkon op gegroefde consoles. A


Burgerhuis ontworpen door Richard Goetgeluck

Sint-Annastraat 103 (Gent)
Art-nouveauhuis van drie traveeën en drie bouwlagen, met mansardedak, volgens archiefstukken van 1908 naar ontwerp van architect R. Goetgeluck.


Neoclassicistisch burgerhuis

Muinkkaai 25 (Gent)
Dit ruime burgerhuis in neoclassicistische stijl werd in 1860 ontworpen en gebouwd door de Gentse aannemer en meester-metselaar Adolphe De Hoon. De opdrachtgever was schoenmaker en koopman in kolen Felix De Wilde-Dael. In 1909 werd door architect Richard Goetgeluck de erker en het balkon op de eerste verdieping aangebracht. De brede rijwoning telt vier traveeën en drie bouwlagen onder een pannen zadeldak en heeft een bepleisterde en beschilderde lijstgevel.


Twee burgerhuizen ontworpen door Richard Goetgeluck

Sint-Annastraat 97-101, 101A-B (Gent)
Twee gelijkaardige, onderkelderde en art-nouveaugetinte rijhuizen van ieder twee traveeën en drie bouwlagen, van ongeveer 1908 naar ontwerp van architect R. Goetgeluck.