Persoon

Gondrexon, Albert

ID: 2415   URI: https://id.erfgoed.net/personen/2415

Beschrijving

Omstreeks 1900, vroeg in zijn weinig productieve loopbaan, liet Gondrexon zich opmerken met ontwerpen in gematigde art-nouveaustijl, waaronder de eigen woning. De weinige gekende realisaties uit het interbellum, zijn veeleer traditioneel van aard.


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Appartementsgebouw in beaux-artsstijl

Van Putlei 39 (Antwerpen)
Statig appartementsgebouw in beaux-artsstijl gebouwd in opdracht van de bankier Fernand Vigneron, naar een ontwerp van architect Eugène A. Linssen (gevelsteen) uit 1937. Vigneron was directeur van de bank Crédit Anversois.


Architectenwoning Albert Gondrexon

Paleisstraat 63 (Antwerpen)
Deze art nouveau burgerwoning werd rond 1903 gebouwd als eigen woning van architect Albert Gondrexon. Deze architect wordt gesitueerd binnen de Antwerpse art-nouveaubeweging.


Art-nouveauburgerhuis Mon Repos

Transvaalstraat 42 (Antwerpen)
Woning Mon Repos, in eenvoudige art-nouveaustijl, werd in 1901 ontworpen door architect Albert Gondrexon.


Neotraditioneel burgerhuis

Eglantierlaan 85 (Antwerpen)
Burgerhuis in neotraditionele stijl, gebouwd in opdracht van François Janssens, naar een ontwerp door de architect Albert Gondrexon uit 1922.


Opbrengsteigendommen van A. Gondrexon

Paleisstraat 65-67 (Antwerpen)
Deze twee woningen werden rond 1902 gebouwd voor rekening van architect Albert Gondrexon, die een jaar later links ervan zijn eigen woning bouwde.


Villa in cottagestijl

Berkenlaan_WI 30 (Antwerpen)
Bescheiden villa in cottagestijl, gebouwd in opdracht van François Janssens, naar een ontwerp door de architect Albert Gondrexon uit 1921.


Winkelhuis in art-nouveaustijl

Miraeusstraat 32 (Antwerpen)
Winkelhuis in art-nouveaustijl voor eigen rekening opgetrokken door de architect Albert Gondrexon, naar een ontwerp uit 1902. Op de aangrenzende percelen zijde Paleisstraat, bouwde hij op hetzelfde moment twee burgerhuizen, eveneens bedoeld als opbrengsteigendom, in 1903 gevolgd door zijn architectenwoning.


Woning en atelier van glazenier Albert Verhoeven

Ballaarstraat 8-10 (Antwerpen)
Woning en atelier van de glazenier Albert Verhoeven in een sobere art-nouveaustijl, naar een ontwerp door de architect Albert Gondrexon uit 1904, opgetrokken in 1905.