Persoon

Guislain-Fuerison, Petrus Judocus

ID
2470
URI
https://id.erfgoed.net/personen/2470

Beschrijving

Vader van de bouwkundige Petrus Joannes Guislain-Claude.


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Hoekhuis in empirestijl

Coupure 503-505, 503A, 505A (Gent)
Hoekhuis van zes traveeën, een afgekante hoektravee en drie traveeën onder afgewolfde zadeldaken; opgetrokken in empirestijl in opdracht van architect P.J. Guislain-Fuerison in 1842.


Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart met kerkhof

Dorp zonder nummer (Assenede)
Imposante, witgeschilderde kerk ingeplant in het midden van het dorpsplein en omgeven door het kerkhof met omheining met ijzeren hekken op lage bakstenen voet tussen vierkante pijlers en haag aan de kerkhofzijde, en muur met spaarvelden aan de zuidzijde, naar ontwerp van architect O. Oosterlinck van 1905. Deze parochie werd in 1264 definitief onder het gezag van de bisschop van Doornik geplaatst en stilistisch zijn de oudste delen van de kerk met name de kruising met achtzijdige toren, het transept met traptorentje en de kern van vijf traveeën van het schip, in deze periode te situeren. Omhaagd en ommuurd kerkhof omheen de parochiekerk met een collectie aan voornamelijk 20ste-eeuwse graftekens en een neoclassicistisch bakstenen utilitair gebouw.


Stadswoning

Nederkouter 67 (Gent)
Stadswoning met sobere lijstgevel van drie traveeën en drie bouwlagen; bouwaanvraag van 1827 ondertekend: par P.J. Guislain-Fuerison.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Guislain-Fuerison [online] https://id.erfgoed.net/personen/2470 (Geraadpleegd op )