Persoon

Haché, Edmond

ID: 2492   URI: https://id.erfgoed.net/personen/2492

Beschrijving

Edmond Haché studeerde in 1907 af aan het Gentse Sint-Lucasinstituut. In 1908 behaalde hij de "Grand Prix". Er zijn enkele gebouwen van zijn hand gekend, in uiteenlopende neostijlen.

Bron: Leen Meganck, documentatie in functie van het proefschrift "Bouwen in Gent in het Interbellum.", UGent, 2002.


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Klooster en schoolcomplex der zusters franciscanessen

François Benardstraat 86, Leeuwstraat 1 (Gent)
Geestelijke gemeenschap van de derde orde van St.-Franciscus gesticht door juffrouw J.T. Crombeen in 1715 in haar woning op de Sint-Pietersnieuwstraat. Voornamelijk toewijding aan armenonderwijs en kantschool. In 1831 als kloostergemeenschap ingericht en school uitgebreid met kostschool.


Hoeve Hof ter Anghereel

't Angereelstraat 104, 106 (Ninove)
Het Hof ter Anghereel is sinds 1573 bekend als pachthoeve. De vermoedelijk oorspronkelijk gesloten hoeve heeft een U-vormige plattegrond met bakstenen gebouwen onder zadeldaken uit de eerste helft van de 19de eeuw, gelegen in een grote tuin met parkallure. Bij de hoeve bevindt zich een oorlogsmonument.


Gildehuis Sint-Arnoldus

Eikelstraat 2, Grote Markt 20 (Lier)
In 1717 aangekocht door de brouwersgilde en verbouwd tot topgevel met classicerende barokkenmerken. Vrijwel volledig vernield tijdens de Eerste Wereldoorlog en in de jaren dertig heropgebouwd.


Herberg De Roose

Grote Markt 21 (Lier)
De herberg die op dit perceel stond, werd vernield in 1914 en tijdens de jaren dertig heropgebouwd, min of meer naar het oorspronkelijke uitzicht met een neorococo-klokgevel.


Herenhuis ontworpen door Edmond Haché

Koningin Elisabethlaan 43 (Gent)
Neoclassicistisch herenhuis volgens bouwaanvraag naar ontwerp van architect "E. Haché fils", van 1912. Enkelhuis van drie traveeën met drie bouwlagen onder mansardedak (leien) met twee houten dakkapellen onder driehoekig fronton en rechter dakvenster onder gebogen fronton geflankeerd door siervazen.


Ensemble van burgerhuizen

Schoolstraat 25, 27 (Wetteren)
Ensemble van twee neoclassicistische enkelhuizen, schuin ingeplant met ondiep verhard voortuintje.


Tuinwijk Sint-Bernadettestraat

Sint-Bernadettestraat 194-600 (Gent)
Tuinwijk met 200-tal woningen, in 1923 gerealiseerd door de sociale huisvestingsmaatschappij Gentse Maatschappij voor Goedkope Woningen naar ontwerp van Oscar Vande Voorde. In 1929-1930 en 1953 verdicht met appartementsgebouwtjes, naar ontwerp van respectievelijk Vande Voorde en Jules Trenteseau.