Persoon

Haché, Jan

ID
2495
URI
https://id.erfgoed.net/personen/2495

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis ontworpen door J. Haché

Vlaanderenstraat 117 (Gent)
Dubbelhuis volgens plintopschrift naar ontwerp van Jan Haché en volgens bouwaanvraag van 1887. Gevelritme en ordonnantie aansluitend bij de nummers 109-111 en 113-115.


Klooster en kapel Onze-Lieve-Vrouw ten Doorn

Zuidmoerstraat 125 (Eeklo)
Het huidige klooster- en scholencomplex met kapel van Onze-Lieve-Vrouw Ten Doorn is een indrukwekkend ensemble waarvan de geschiedenis teruggaat tot het midden van de 15de eeuw en die innig verbonden is met de stad.


Parochiekerk Heilig Hart wijk Durmen

Durmen zonder nummer (Zele)
Een moderne kerk vervangt de in 1975 gesloopte neogotische kerk van Durmen. De nieuwe kerk werd ingewijd op 4 juli 1976. Eind 2006 werd een torenuurwerk en een kleine beiaard met twaalf klokjes toegevoegd aan de half vrijstaande campanile rechts van het kerkgebouw.


Parochiekerk Sint-Bartholomeus met kerkhof

Martelarenplein 7 (Deinze)
Voorheen omwalde kerk, ingeplant ten zuiden van het huidige Martelarenplein, met omringend kerkhof afgesloten door een laag muurtje. De oude kerk stortte in 1615. Heropbouw en uitbreiding vanaf 1620 naar ontwerp van J. De Mol, pastoor-deken en architect. De plattegrond ontvouwt een driebeukige hallenkerk van drie traveeën met westtoren en ten zuiden aangebouwde doopkapel, een licht uitspringend transept van één travee en een vlak afgesloten koor van één travee met flankerende sacristieën. Ommuurd en vergroend kerkhof omheen de parochiekerk met een collectie aan 20ste-eeuwse grafstenen.


Pastorie Sint-Bartholomeusparochie

Heerdweg 9 (Deinze)
Statig dubbelhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak rechts met ruime beboomde tuin naast het kerkhof, naar ontwerp van architect J. Haché van 1901.


Pastorie van de Sint-Eligiusparochie

Maarkeweg 66 (Maarkedal)
Tot begin jaren 1980 pastorie van de Sint-Eligiusparochie; eclectische bouw ter vervanging van oude pastorie voltooid in 1903 volgens plannen van architect J. Haché van 1901. Omringende tuin vooraan met lage bakstenen omheining voorzien van ijzeren hekwerk tussen gemetste vierkante pijlers.


Psychiatrisch ziekenhuis Caritas

Caritasstraat 74-76 (Melle)
Het psychiatrisch ziekenhuis Caritas is een instelling voor vrouwelijke psychiatrische patiënten opgericht ter vervanging van het vroegere Sint-Jozefsgesticht voor krankzinnigen te Gent. Het complex is belangrijk omwille van zijn paviljoensysteem volgens de toen nieuwe opvattingen in verband met de psychiatrische ziekenhuisverpleging, namelijk naar het voorbeeld van eigentijdse Nederlandse en Duitse modelinstellingen gebouwd. Bouwwerken van 1905-1911 naar ontwerp van architect J. Haché.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Haché [online] https://id.erfgoed.net/personen/2495 (Geraadpleegd op )