Persoon

Haché, Jan

ID: 2495   URI: https://id.erfgoed.net/personen/2495

Beschrijving

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis ontworpen door J. Haché

Vlaanderenstraat 117 (Gent)
Dubbelhuis volgens plintopschrift naar ontwerp van Jan Haché en volgens bouwaanvraag van 1887. Gevelritme en ordonnantie aansluitend bij de nummers 109-111 en 113-115.


Pastorie van de Sint-Eligiusparochie

Maarkeweg 66 (Maarkedal)
Voormalige pastorie (tot begin jaren 1980) van de Sint-Eligiusparochie, bouw ter vervanging van oude pastorie voltooid in 1903 volgens plannen van architect J. Haché (Gent) van 1901. Omringende tuin vooraan met lage bakstenen omheining voorzien van ijzeren hekwerk tussen gemetste vierkante pijlers.


Psychiatrisch ziekenhuis Caritas

Caritasstraat 74, 76 (Melle)
Het psychiatrisch ziekenhuis Caritas is een instelling voor vrouwelijke psychiatrische patiënten opgericht ter vervanging van het vroegere Sint-Jozefsgesticht voor krankzinnigen te Gent. Het complex is belangrijk omwille van zijn paviljoensysteem volgens de toen nieuwe opvattingen in verband met de psychiatrische ziekenhuisverpleging, namelijk naar het voorbeeld van eigentijdse Nederlandse en Duitse modelinstellingen gebouwd.


Pastorie

Heerdweg 9 (Deinze)
Statig dubbelhuis van viertravees en twee bouwlagen onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat) rechts met ruime beboomde tuin naast het kerkhof, naar ontwerp van architect Jan Haché van 1901.


Parochiekerk Sint-Bartholomeus

Martelarenplein zonder nummer (Deinze)
Voorheen omwalde kerk, ingeplant ten zuiden van het huidige Martelarenplein, met omringend kerkhof afgesloten door een laag muurtje.


Klooster en kapel Onze-Lieve-Vrouw ten Doorn

Zuidmoerstraat 125 (Eeklo)
Het huidige klooster- en scholencomplex met kapel van Onze-Lieve-Vrouw Ten Doorn is een indrukwekkend ensemble waarvan de geschiedenis teruggaat tot het midden van de 15de eeuw en die innig verbonden is met de stad.


Parochiekerk Heilig Hart wijk Durmen

Durmen zonder nummer (Zele)
Een moderne kerk vervangt de gesloopte neogotische kerk van Durmen, gebouwd onder impuls van kanunnik Adolf-Bernard Van der Moeren. De oude kerk werd opgetrokken in 1888 naar ontwerp van architect Jan Haché (Gent). De kerk werd ingezegend op 17 september 1888.