Persoon

Beaufays, Louis J.

ID
253
URI
https://id.erfgoed.net/personen/253

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Hospice en weeshuis van de gemeente Merelbeke

Poelstraat 37 (Merelbeke)
Hospice en weeshuis van de gemeente Merelbeke, later bejaardentehuis van het O.C.M.W. Tot 1980 bediend door de zusters van de congregatie van Sint-Franciscus (maricollen).


Neoclassicistische eenheidsbebouwing

Muinkkaai 35-37, 40-41, 41A (Gent)
Dit ensemble van vijf identieke burgerhuizen in neoclassicistische stijl werd in 1858 ontworpen. De woning op de Muinkkaai 35 was in het bezit van Amélie De Schrijver. Zij diende in 1858 een bouwaanvraag in voor drie woningen met identieke gevelontwerpen, namelijk voor de nummers 35, 36 en 37. Nochtans waren deze twee laatste woningen volgens het kadaster in het bezit van bouwkundige Louis Beaufays. Ook nummer 40 en 41 kregen hetzelfde gevelontwerp. Nummer 40 was in bezit van Jan Jozef Allain, die bestuurder van een spinnerij was, en nummer 41 werd in opdracht van stadsbouwmeester Lodewijk Roelandt gebouwd. Er kan aangenomen worden dat ofwel Lodewijk Roelandt, ofwel Louis Beaufays instond voor het ontwerp van het ensemble.


School en klooster Onze-Lieve-Vrouw Visitatie

Rid. A. Stas de Richellelaan 19 (Merelbeke)
Kleuter- en lagere meisjesschool met pensionaat en klooster van de zusters van Onze-Lieve-Vrouw Visitatie. Schoolgebouwencomplex op de hoek van de Dorpsstraat. Oorspronkelijk bakstenen gebouw met U-vormige plattegrond en min of meer symmetrische opbouw, in neoclassicistische stijl opgetrokken in 1864-1866 naar ontwerp van architect L.J. Beaufays. Voorpleintje tussen beide aan de straat palende zijrisalieten afgesloten door een muur met centrale rechthoekige toegangspoort.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Beaufays [online] https://id.erfgoed.net/personen/253 (Geraadpleegd op )