Persoon

Hamaide, Louis

ID
2679
URI
https://id.erfgoed.net/personen/2679

Beschrijving

Louis Hamaide was een interessante exponent van de Brusselse art nouveau in Antwerpen. Na zijn studie aan de Antwerpse academie (1874-79) tijdens een schrijnwerkersopleiding, begon hij ca. 1885 in eclectische stijl en neostijlen te bouwen. Vanaf 1899 ontwierp hij in art-nouveaustijl, eerst door P. Hankar en E. Blerot (tot 1902) en later door V. Horta beïnvloed, maar zijn persoonlijke stijl was vooral floraal, polychroom en zelfs Moors getint (tuinpaviloen Bollandusstraat 1902). Met E. Van Opstal (1845-1931) werkte hij aan de Grand Bazar complexen (1899 en 1909). In reeksen burgerhuizen bracht hij een speelse afwisseling van eclecticisme naast art nouveau (Stanleystrraat en Zenobe Grammestraat, 1904-14). Zoals veel generatiegenoten bleef hij daarnaast ontwerpen in de gewenste neostilen, zoals aan de Leysstraat en de Grote Markt. Toch evolueerde hij naar een Nieuwe Zakelijkheid, getuige de monumentale Herbosch-Builduing uit 1925.

Deze tekst is overgenomen uit volgende publicatie:

  • MACLOT P. 2003: 'Hamaide, Louis', in: VAN LOO, A. (dir.), Repertorium van de architectuur in België, van 1830 tot heden, Antwerpen, 335.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Appartementsgebouw in art-nouveaustijl

Simonsstraat 18, Van Leriusstraat 1, 1A (Antwerpen)
Het appartementsgebouw op de hoek met de Van Leriusstraat werd rond 1912 gebouwd als opbrengsteigendom voor Ignace Landy en I.M. Walk. Het bouwdossier voor de afbraak van de bestaande gebouwen en de nieuwbouw werd opgemaakt door bouwmeester Louis Hamaide en Walter Van Kuyck.


Bakkerij Jos. Bossijns

Oude Beurs 19 (Antwerpen)
Industriële brood- en pasteibakkerij in art-nouveaustijl gebouwd in opdracht van Joseph Bossijns, naar een ontwerp door de architect Louis Hamaide uit 1915, voltooid in 1916. Gesloopt voor een nieuwbouwflat omstreeks 1994.


Brouwerij St. Antoine en brouwerswoning

Broederminstraat 9 (Antwerpen)
Voormalige brouwerij St. Antoine met brouwerswoning, gebouwd circa 1893 in opdracht van Alphonse Bogaert naar ontwerp van architect Michel De Braey.


Burgerhuis in beaux-artsstijl

Fourmentstraat 15 (Antwerpen)
Burgerhuis in beaux-artsstijl gebouwd in opdracht van Jeanne De Walsche, naar een ontwerp door Louis Hamaide uit 1909. Het gebouw behoort tot het rijpe oeuvre van de architect, die actief was vanaf omstreeks 1880.


Burgerhuis in eclectische stijl

Leysstraat 21 (Antwerpen)
Burgerhuis in eclectische stijl gebouwd in opdracht van de heer Ch.A. Dierckx, naar een ontwerp door de architect Louis Hamaide uit 1898.


Burgerhuis in eclectische stijl

Stanleystraat 11 (Antwerpen)
Burgerhuis in eclectische stijl naar een ontwerp door de architect Louis Hamaide uit 1906. Opdrachtgever was de rentenierende loodgieter Henri Van Ostaijen (1852-1932), vader van de dichter Paul Van Ostaijen.


Burgerhuis in eclectische stijl

Stanleystraat 19 (Antwerpen)
Burgerhuis in eclectische stijl naar een ontwerp door de architect Louis Hamaide uit 1905. Opdrachtgever was de weduwe J. Minieri, die in 1907 door Hamaide verderop in de Stanleystraat nog een tweede burgerhuis in art-nouveaustijl liet optrekken, samen met een achter aanpalende woning in de Zénobe Grammestraat.


Burgerhuis in eclectische stijl

Cobdenstraat 12 (Antwerpen)
Burgerhuis in eclectische stijl gebouwd in opdracht van de heer J. Oberge-Tack, naar een ontwerp door de architect Louis Hamaide uit 1906.


Burgerhuis in neo-Vlaamserenaissance-stijl

Mechelsesteenweg 153 (Antwerpen)
Burgerhuis in neo-Vlaamserenaissance-stijl naar een ontwerp door de architect Louis Hamaide uit 1899, opgetrokken in 1900. Opdrachtgeefster was Maria Elisabeth Van Peborgh-Van den Bosch, echtgenote of weduwe van Mauritius Joannes Desiderius Josephus Van Peborgh, van beroep dispacheur of averijberekenaar.


Burgerhuis in neoclassicistische stijl

Prinsstraat 5 (Antwerpen)
Burgerhuis in neoclassicistische stijl, in kern opklimmend tot de vroege 19de eeuw of ouder. In 1837 verhoogd door Charles de Meulenaer-Goubau, in 1887 en 1893 verbouwd door de slager Leonard Van Dievort, en in 1898-1899 door de notaris Florent Boeynaems.


Burgerhuis in neoclassicistische stijl

Ballaarstraat 104 (Antwerpen)
Burgerhuis in neoclassicistische stijl gebouwd in opdracht van de heer E. Van Dyck, naar een ontwerp door de architect Louis Hamaide uit 1886. Het gebouw is representatief voor de vroegste realisaties van de jonge Hamaide, die omstreeks 1880 als architect debuteerde met neoclassicistische ontwerpen.


Burgerhuis in neoclassicistische stijl

Bolwerkstraat 16 (Antwerpen)
Burgerhuis in neoclassicistische stijl gebouwd in opdracht van de heer Van Nuland, naar een ontwerp door Louis Hamaide uit 1893. Het gebouw is representatief voor het vroege oeuvre van de architect, die omstreeks 1880 debuteerde met neoclassicistische ontwerpen.


Burgerhuis in neorococostijl

Mechelsesteenweg 157 (Antwerpen)
Burgerhuis in neorococostijl gebouwd in opdracht van Auguste Wauters, naar een ontwerp door Louis Hamaide uit 1903. Het hotel Wauters behoort tot het rijpe oeuvre van de architect, wiens carrière omstreeks 1880 van start ging.


De Lelieblomme en de Lavendelblomme

Sint-Jacobsmarkt 92-94 (Antwerpen)
Traditioneel diephuis op de hoek van Sint-Jacobsmarkt en Lange Nieuwstraat, in oorsprong een samenstel van twee panden die uit de tweede helft van de 16de eeuw dateren. Tegen de trapgevel op de kop van het gebouw is een barokke beeldengroep aangebracht, opklimmend tot 1756.


De witten Helm

Grote Markt 35 (Antwerpen)
Twee gekoppelde winkelhuizen in neo-Vlaamserenaissance-stijl op de hoek van Grote Markt en Schoenmakersstraat, heropgebouwd in opdracht van tabaksmakelaar Léon François, naar een ontwerp door de architect Louis Hamaide uit 1905-1906.


Diamantslijperij van Leon Fischer

Van Leriusstraat 63 (Antwerpen)
Op de hoek van de Quinten Matsijslei met de Van Leriusstraat stond een art-nouveaupand met burelen en diamantslijperij van Leon Fischer, diamantair wonende in de Quinten Matsijslei 43.


Eclectisch burgerhuis

Transvaalstraat 55 (Antwerpen)
Deze half vrijstaande eclectische burgerwoning werd in 1896 getekend door architect Louis Hamaide in opdracht van de Naamlooze Maatschappij voor het Bouwen van Burgershuizen in het Oostkwartier.


Eclectisch burgerhuis

Transvaalstraat 57 (Antwerpen)
Architect Louis Hamaide ontwierp deze eclectische burgerwoning in 1895 voor de zussen A. en R. De Block.


Eclectisch woon- en handelspand

Waalsekaai 28 (Antwerpen)
Deze statige, eclectische meergezinswoning met handelsgelijkvloers werd rond 1898 gebouwd naar een ontwerp van architect Louis Hamaide. Het bouwdossier werd ingediend in opdracht van Charles De Koninck; bij de goedkeuring hoorde het pand al toe aan L. Janssens.


Geheel van burger- en winkelhuis in art-nouveau- en eclectische stijl

Cobdenstraat 9-11 (Antwerpen)
Geheel gevormd door een burgerhuis in art-nouveaustijl en een winkelhuis in eclectische stijl, naar een ontwerp door de architect Louis Hamaide uit 1906. Opdrachtgever was de aannemer Leander Peeters-Rombauts, die resideerde aan de Cogels-Osylei in Berchem, en over een opslagplaats voor bouwmaterialen beschikte in de Boomgaardstraat.


Geheel van café en winkelhuis in neoclassicistische stijl

Cobdenstraat 19, Zénobe Grammestraat 1 (Antwerpen)
Geheel gevormd door een café en een winkelhuis in neoclassicistische stijl, voor eigen rekening gebouwd door de aannemer Alexander Van Roey. Architect Louis Hamaide tekende in 1904 het ontwerp van het complex op de hoek van Zénobe Grammestraat en Cobdenstraat, dat ook het inmiddels verbouwde burgerhuis Zénobe Grammestraat 3 omvat.


Geheel van drie burgerhuizen

Stanleystraat 20-21, 22 (Antwerpen)
Geheel van drie burgerhuizen in eclectische en art-nouveaustijl naar een ontwerp door de architect Louis Hamaide uit 1905. Opdrachtgever was Camille Simoens, met domicilie in de Paleizenstraat te Schaarbeek. Deze had eerder in 1905 door Hamaide en een geheel van vijf burgerhuizen laten optrekken hogerop in de Stanleystraat.


Geheel van twee burgerhuizen in eclectische stijl

Stanleystraat 30-31 (Antwerpen)
Geheel van twee gekoppelde burgerhuizen in eclectische stijl, gebouwd in opdracht van de heer J.A. Van Treeck, naar een ontwerp door de architect Louis Hamaide uit 1906. Beide percelen lopen door tot de Zénobe Grammestraat, waar samen met de woningen twee achterbouwen werden opgetrokken, volgens het bouwdossier bestemd als kantoor.


Geheel van twee burgerhuizen in eclectische stijl

Cobdenstraat 5-7 (Antwerpen)
Geheel van twee burgerhuizen in eclectische stijl naar een ontwerp door de architect Louis Hamaide uit 1906. Opdrachtgever was Henri (Hendrik Pieter) Van Ostaijen (1852-1932), vader van de dichter Paul Van Ostaijen.


Geheel van vier burgerhuizen in eclectische en art-nouveaustijl

Stanleystraat 23-26 (Antwerpen)
Geheel van vier burgerhuizen in eclectische en art-nouveaustijl naar een ontwerp door de architect Louis Hamaide uit 1908. Opdrachtgever was de aannemer Leander Peeters-Rombauts, die resideerde aan de Cogels-Osylei in Berchem, en over een opslagplaats voor bouwmaterialen beschikte in de Boomgaardstraat.


Geheel van vier burgerhuizen in eclectische en art-nouveaustijl

Stanleystraat 35-38 (Antwerpen)
Geheel van vier burgerhuizen in eclectische en art-nouveaustijl naar een ontwerp door de architect Louis Hamaide uit 1909. Opdrachtgever was de aannemer Leander Peeters-Rombauts, die resideerde aan de Cogels-Osylei in Berchem, en over een opslagplaats voor bouwmaterialen beschikte in de Boomgaardstraat.


Geheel van vijf burgerhuizen in eclectische stijl

Stanleystraat 14-17, 18 (Antwerpen)
Geheel van vijf burgerhuizen in eclectische stijl naar een ontwerp door de architect Louis Hamaide uit 1905. Opdrachtgever was Camille Simoens, met domicilie in de Paleizenstraat te Schaarbeek. Deze liet later in 1905 door Hamaide nog eens drie burgerhuizen optrekken verderop in de Stanleystraat.


Geheel van vijf gekoppelde burgerhuizen

Ballaarstraat 19-27 (Antwerpen)
Symmetrisch geheel van vijf gekoppelde burgerhuizen in neoclassicistische stijl, voor eigen rekening opgetrokken door de architect Louis Hamaide, naar een ontwerp uit 1892. Aan dit vastgoedproject ging een plan van Hamaide uit 1890 vooraf, dat op dezelfde percelen een geheel van vier verschillende huizen voorzag.


Geheel van vijf gekoppelde burgerhuizen in art-nouveaustijl

Zénobe Grammestraat 26-34 (Antwerpen)
Geheel van vijf burgerhuizen in art-nouveaustijl bestemd voor verkoop, naar een ontwerp door de architect Louis Hamaide uit 1908. Op drachtgever was Alexis De Ley, die samen met de woningen door Hamaide op het binnenterrein een bedrijfscomplex met atelier, pakhuis en stallingen liet optrekken.


Gekoppelde burgerhuizen in art-nouveaustijl

Stanleystraat 28-29 (Antwerpen)
Twee gekoppelde burgerhuizen in art-nouveaustijl, naar een ontwerp door de architect Louis Hamaide uit 1906. Het linker pand (nummer 29) werd voor eigen rekening van Hamaide opgetrokken, en het rechter pand (nummer 28) in opdracht van juffrouw Alice Hamaide.


Gekoppelde burgerhuizen in eclectische stijl

Stanleystraat 12-13 (Antwerpen)
Geheel van twee gekoppelde burgerhuizen in eclectische stijl naar een ontwerp door de architect Louis Hamaide uit 1906. Opdrachtgever was de aannemer Leander Peeters-Rombauts, die resideerde aan de Cogels-Osylei in Berchem, en over een opslagplaats voor bouwmaterialen beschikte in de Boomgaardstraat.


Gekoppelde burgerhuizen in neoclassicistische stijl

Schermersstraat 36-38 (Antwerpen)
Geheel van twee gekoppelde burgerhuizen in neoclassicistische stijl, gebouwd in opdracht van notaris Christianus Petrus du Mont, naar een ontwerp door Louis Hamaide uit 1889. Het project is representatief voor de vroege realisaties de architect, die omstreeks 1880 debuteerde met neoclassicistische ontwerpen als deze.


Gekoppelde winkelhuizen in art-nouveaustijl

Lange Koepoortstraat 74-76 (Antwerpen)
Gekoppelde winkelhuizen in art-nouveaustijl gebouwd in opdracht van de heer E. De Rop, naar een ontwerp door de architect Louis Hamaide uit 1902.


Grand Bazar

Groenplaats 31 (Antwerpen)
Voormalig warenhuis op het bouwblok gevormd door Groenplaats, Eiermarkt, Beddenstraat en Schoenmarkt, waarvan de huidige gebouwen in vier grote fasen tot stand kwamen tussen 1920 en 1931, door de architecten Edouard Van Opstal, Ernest Pelgrims en Emiel Van Averbeke.


Herbosch Building

Van Meterenkaai 4 (Antwerpen)
Kantoorgebouw in art-decostijl op de hoek van Van Meterenkaai en Sint-Pietersvliet, naar een ontwerp door de architect Louis Hamaide uit 1925. Opdrachtgever was de reder Eugène Herbosch, de aannemer Gebroeders Grangé stond in voor de bouw.


In de Blou Geydt

Oude Koornmarkt 4 (Antwerpen)
Diephuis met lijstgevel in laat-barokstijl, vier traveeën breed en drie bouwlagen hoog onder een afgesnuit zadeldak, gedateerd 1715.


In Den Ooievaar

Oude Koornmarkt 6 (Antwerpen)
Winkelhuis in eclectische stijl gebouwd in opdracht van Johannes Franciscus Tuteleers-Wenseleers, naar een ontwerp door de architect Louis Hamaide uit 1899.


Kunstenaarswoning Joseph Denis

Markgravelei 77 (Antwerpen)
Kunstenaarswoning met schildersatelier gebouwd in opdracht van Joseph Denis, naar een ontwerp door architect Louis Hamaide uit 1921.


Laatclassicistisch burgerhuis

Huidevettersstraat 10 (Antwerpen)
Laatclassicistisch burgerhuis uit de vroege 19de eeuw, mogelijk met een oudere kern. De weduwe J. Van der Veken, destijds eigenaar van het pand, liet in 1837 op het rechts aanpalende perceel een gekoppeld burgerhuis optrekken, identiek van ordonnantie doch zonder de frontonbekroning.


Magazijn

Pacificatiestraat 46 (Antwerpen)
Dit "huis dienende als magazijn" werd rond 1898 gebouwd voor Georges Bowles naar een ontwerp van L. Hamaide.


Meergezinswoning met café in art-decostijl

Lange Nieuwstraat 33 (Antwerpen)
Meergezinswoning met café in art-decostijl gebouwd in opdracht van Margaretha Beuselinck, naar een ontwerp door de architect Louis Hamaide uit 1928. Het project betrof de verbouwing van een bestaand pand, waarvan vermoedelijk enkel de buitenmuren behouden bleven.


Meergezinswoningen in neoclassicistische stijl

Schuttershofstraat 26 (Antwerpen)
Geheel van meergezinswoningen in neoclassicistische stijl tussen Kelderstraat en Schuttershofstraat, in twee fasen gebouwd in opdracht van Oscar Hallez, naar ontwerpen door de architect Louis Hamaide. Als eerste kwam in 1895 het pand zijde Kelderstraat tot stand, in 1902 gevolgd door het pand zijde Schuttershofstraat.


Neoclassicistisch burgerhuis

Markgravelei 39 (Antwerpen)
Burgerhuis in neoclassicistische stijl gebouwd in opdracht van P. Mol junior, naar een ontwerp door architect Louis Hamaide uit 1886. Met een gevelbreedte van drie traveeën, omvat de rijwoning een souterrain en twee bouwlagen onder een gemansardeerd zadeldak.


Neoclassicistisch burgerhuis

Leopold de Waelstraat 14 (Antwerpen)
In 1904 ontwerpt architect Louis Hamaide een rentenierswoning voor Louis Hagens.


Neoclassicistisch burgerhuis

Leopold de Waelstraat 28 (Antwerpen)
Rentenierswoning in 1907 ontworpen door Louis Hamaide voor Richard Spruyt.


Neoclassicistisch burgerhuis

Diamantstraat 5 (Antwerpen)
De neoclassicistische burgerwoning op nr. 5 werd in 1887 ontworpen door bouwmeester L. Hamaide als centrale woning van een samenstel van drie identieke woningen.


Neoclassicistisch burgerhuis

Diamantstraat 20 (Antwerpen)
Deze neoclassicistische burgerwoning werd in 1887 ontworpen door bouwmeester L. Hamaide als deel van de eenheidsbebouwing in de Diamantstraat.


Neoclassicistisch hoekhuis met traditionele kern

Korte Nieuwstraat 2, Melkmarkt 13 (Antwerpen)
Neoclassicistisch hoekpand van Melkmarkt en Korte Nieuwstraat, met een traditionele kern uit de tweede helft van de 16de eeuw, aangepast en verhoogd door P.J. Peeters in 1845. Winkelpui door Louis Hamaide uit 1888.


Neoclassicistisch samenstel

Jacob Jacobsstraat 32-34 (Antwerpen)
Dit samenstel van twee neoclassicistische burgerhuizen werd in 1887 ontworpen door Louis Hamaide in opdracht van Jos Ulrichs en J. Fabri. De twee woningen maken deel uit van een rij van vier gelijkaardige woningen en getuigen op die manier van het eind-19de-eeuwse straatbeeld van de Jacob Jacobsstraat.


Neoclassicistische burgerhuizen, architectenwoning Frans Reusens

Amerikalei 219, 223-227 (Antwerpen)
Deze vier verzorgde neoclassicistische woningen vormen door de koppelsgewijze uitwerking van de gevels een homogene rij en getuigen van het oorspronkelijke eind-19de-eeuwse straatbeeld op de Amerikalei.


Neorenaissance burgerhuizen

Diamantstraat 4, 8 (Antwerpen)
De identieke, spiegelende neorenaissance burgerhuizen op nrs. 4 en 8 werden respectievelijk in 1883 en 1887 ontworpen door architect Louis Hamaide.


Samenstel van drie neoclassicistische burgerhuizen

Diamantstraat 12-16 (Antwerpen)
Dit samenstel van drie bijna identieke neoclassicistische burgerhuizen werd in 1886 ontworpen door bouwmeester L. Hamaide.


Twee burgerhuizen in art-nouveaustijl

Stanleystraat 27, Zénobe Grammestraat 33 (Antwerpen)
Twee achter aanpalende burgerhuizen in art-nouveaustijl, naar een ontwerp door de architect Louis Hamaide uit 1907. Opdrachtgever was de weduwe J. Minieri, die in 1905 door Hamaide hogerop in de Stanleystraat al een eerste burgerhuis in eclectische stijl had laten optrekken.


Twee burgerhuizen in neoclassicistische stijl

Bolwerkstraat 6-8 (Antwerpen)
Twee aanpalende burgerhuizen in neoclassicistische stijl, voor eigen rekening opgetrokken door de architect Louis Hamaide, naar een ontwerp uit 1891.


Villa Beau Séjour

Frans Reinemundlei 6 (Schoten)
Imposante villa in eclectische stijl met art-nouveau-inslag van 1905 naar ontwerp van architect Louis Hamaide, gelegen in grote beboomde tuin.


Wederopbouw burgerhuizen

Amerikalei 23, 31-35 (Antwerpen)
Deze woningen werden in 1921 heropgebouwd na de vernielingen door bominslagen tijdens de Eerste Wereldoorlog in dit deel van de Amerikalei.


Winkelhuis in eclectische stijl

Leysstraat 23-25 (Antwerpen)
Winkelhuis in eclectische stijl gebouwd in opdracht van Louis Heye-Hammers, naar een ontwerp door de architect Louis Hamaide uit 1899. Het beeldhouwwerk werd uitgevoerd door Josuë Dupon.


Winkelhuis in eclectische stijl

Cobdenstraat 2 (Antwerpen)
Winkelhuis in eclectische stijl naar een ontwerp door de architect Louis Hamaide uit 1904. Opdrachtgever was Frans Haepers-Breugelmans, die in 1905 verderop in de Cobdenstraat nog een burgerhuis (nummer 6, verbouwd) liet optrekken door Hamaide, en in 1906 twee gekoppelde woningen zonder tussenkomst van een architect.


Winkelhuis in eclectische stijl

Stanleystraat 6 (Antwerpen)
Winkelhuis in eclectische stijl naar een ontwerp door de architect Louis Hamaide uit 1904. Opdrachtgever was Frans Haepers-Breugelmans, die in de Cobdenstraat later dat jaar door Hamaide nog een burgerhuis (nummer 6) liet optrekken, en in 1905 een tweede winkelhuis.


Winkelhuis in eclectische stijl

Wapper 18 (Antwerpen)
Winkelhuis in eclectische stijl op de hoek van Wapper en Schuttershofstraat, gebouwd in opdracht van Celine Strückhoff, naar een ontwerp door de architect Louis Hamaide uit 1908. Eerder plande de arts G. Allo de bouw van een gelijkaardig winkelhuis op dit perceel, palend aan zijn dokterswoning, waarvoor de architect Frank Blockx in 1907 het ontwerp tekende.


Winkelhuis in neoclassicistische stijl

Hessenbrug 5 (Antwerpen)
Winkelhuis in neoclassicistische stijl gebouwd in opdracht van de heer Van den Dycke, naar een ontwerp door de architect Louis Hamaïde in 1885, uitgevoerd in 1886. De weduwe Van den Dycke liet de pui in 1911 aanpassen voor de inbreng van een privé-portaal. Het pand werd in 2017 gerenoveerd.

Opdrachtgever van

Geheel van vijf gekoppelde burgerhuizen

Ballaarstraat 19-27 (Antwerpen)
Symmetrisch geheel van vijf gekoppelde burgerhuizen in neoclassicistische stijl, voor eigen rekening opgetrokken door de architect Louis Hamaide, naar een ontwerp uit 1892. Aan dit vastgoedproject ging een plan van Hamaide uit 1890 vooraf, dat op dezelfde percelen een geheel van vier verschillende huizen voorzag.


Gekoppelde burgerhuizen in art-nouveaustijl

Stanleystraat 28-29 (Antwerpen)
Twee gekoppelde burgerhuizen in art-nouveaustijl, naar een ontwerp door de architect Louis Hamaide uit 1906. Het linker pand (nummer 29) werd voor eigen rekening van Hamaide opgetrokken, en het rechter pand (nummer 28) in opdracht van juffrouw Alice Hamaide.


Twee burgerhuizen in neoclassicistische stijl

Bolwerkstraat 6-8 (Antwerpen)
Twee aanpalende burgerhuizen in neoclassicistische stijl, voor eigen rekening opgetrokken door de architect Louis Hamaide, naar een ontwerp uit 1891.


Thema's

Ontwerper van

Appelmansstraat

Balansstraat

Diamantstraat

Isabella Brantstraat

Kronenburgstraat

Leopold de Waelplaats

Pelikaanstraat

Rembrandtstraat

Van Peltstraat

Verschansingstraat


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Hamaide [online], https://id.erfgoed.net/personen/2679 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.