Persoon

Hankar, Paul

ID
2684
URI
https://id.erfgoed.net/personen/2684

Beschrijving

.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Hoeve De Vleug

Billaststraat 31 (Steenokkerzeel)
Hoeve met zandstenen gebouwen en omheiningsmuur rondom het geplaveid erf, 15de-eeuws poortgebouw in 1894-1901 gerestaureerd naar ontwerp van architect Paul Hankar en onder leiding van G. Van Noten en boerenhuis daterend uit de 17de of eerste helft 18de eeuw.


Koloniënpaleis met Hobégebinte en ijskelder

Warande 8, zonder nummer (Tervuren)
In de as van de Tervurenlaan werd in 1897 het Koloniënpaleis gebouwd, gerealiseerd door architect Ernest Acker naar een voorontwerp van de Franse architect Alfred-Philibert Aldrophe. Achter het paleis staat het Hobégebinte opgesteld. Ten oosten van het paleis ligt de begin 19de-eeuwse ijskelder van het voormalig jachtpaviljoen.


Monument Jan Van Beers

Rubenslei zonder nummer (Antwerpen)
Herdenkingsmonument voor de dichter Jan Van Beers, naar een ontwerp door de architect Paul Hankar en de beeldhouwer Alfred Crick, ingehuldigd op 15 augustus 1892.


Nationale Bank van België

Frankrijklei 164-166, Leopoldplaats 8 (Antwerpen)
Het bankgebouw van de Nationale Bank werd ontworpen door Hendrik Beyaert in een exuberante eclectische bouwstijl en werd in gebruik genomen in 1879.


Parochiekerk Sint-Martinus van Tours

Annonciadenstraat 8 (Kortenberg)
Heterogeen geheel samengesteld uit drie diepe beuken van vier traveeën, een uitspringend transept met kruisingstoren en een polygonaal koor met moderne bijbouwen.


Villa Ter Vaart

Pantserschipstraat 112 (Gent)
Voormalige villa van G. Buysse, voorheen gelegen in de landelijke omgeving van Wondelgem met uitzicht op het Kanaal Gent-Terneuzen. Thans ingepalmd door het ernaast gelegen bedrijf en gebruikt als conciërgerie. Opgericht naar ontwerp van de Brusselse art-nouveau-architect Paul Hankar.


Winkelhuis in neoclassicistische stijl

Huidevettersstraat 4 (Antwerpen)
Winkelhuis in neoclassicistische stijl naar een ontwerp door de architect Heliodore Leclef uit 1871, opgetrokken in 1872. Opdrachtgever was de heer Niguet, die hier vervolgens de kledingzaak Niguet Frères uitbaatte, specialist ‘chemisiers et nouveautés pour homme’. Mogelijk betrof het project de aanpassing van een bestaande kern met een nieuw gevelfront.Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Hankar [online], https://id.erfgoed.net/personen/2684 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.