Persoon

Hanssens, Murk

ID
2694
URI
https://id.erfgoed.net/personen/2694

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Godshuis de Fontaine

Zwarteleertouwersstraat 68-72 (Brugge)
Gesticht in 1636 door Graaf Paul-Bernard de Fontaine en zijn echtgenote Anna de Raggicourt en uitgevoerd onder leiding van ridder J. Parmentier, tot 1914 bestemd voor twaalf soldaten die onbekwaam waren hun dienst uit te oefenen ofwel bij ontstentenis, voor bejaarden in nood. Haast rechthoekig perceel, afgesloten door bakstenen muur waarin doorgang, bekroond door gevelsteen met inscriptie en het wapen van de Fontaine. Gemeenschappelijke middentuin met banken en onder meer smeedijzeren armpomp. Aan zuidoostzijde, langwerpig hoofdgebouw van tien traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak; in het zuidwesten, een vooruitspringende kapel, geflankeerd door twee breedhuisjes van twee traveeën en één bouwlaag onder zadeldaken.


Huis Sint-Sebastiaan

Academiestraat 10 (Brugge)
Diephuis van drie bouwlagen en drie traveeën onder zadeldak (Vlaamse pannen). Jaartal 1757, doch oude kern uit 15de-16de eeuw. Huidig uitzicht resultaat van consoliderende "Kunstige Herstelling" in 1998 naar ontwerp van architect M. Hanssens (Brugge).


Neogotisch godshuis

Raamstraat 29-57 (Brugge)
Voormalig neogotisch godshuis, gesticht in 1919, zie cartouche boven de poort, opgericht op een deel van de grond van de voormalige gieterij "De Jaegher".


Thema's

Ontwerper van

Cordoeaniersstraat