Persoon

Hargot, Emile

ID
2697
URI
https://id.erfgoed.net/personen/2697

Beschrijving

Zoon van aannemer Romain Ghilain Hargot en Félicité Ghilaine Morlet (Nijvel, 1817-Sint-Gillis, 1907). Hij huwde op 17 november 1875 te Sint-Gillis met Anne Marie Vanderhoeven (Sint-Gillis, 1850-Berchem, 1940), en vestigde zich vervolgens in Antwerpen als aannnemer van openbare werken, vanaf 1893 in vennootschap met Jean Hubert Bolsée. Hij  is de vader van aannemer Georges Emile Hargot. Uitgeweken naar Den Haag tijdens de Eerste Wereldoorlog en aldaar overleden. Emile Hargot is een neef van de aannemer Max. Hargot.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Erfgoedobjecten

Uitvoerder van

Afdaken 22-23 aan de Jordaenskaai

Jordaenskaai zonder nummer (Antwerpen)
Het typisch beeld van de Scheldekaaien wordt gevormd door de metalen loodsen voor het stockeren van goederen. De afdaken met de nummers 22-23 werden in 1888 opgetrokken.


Noordnatie

Waalsekaai 25-26, 27, 27B (Antwerpen)
De Noordnatie is een samenstel van twee pakhuizen in neo-Vlaamserenaissance-stijl, samen zes traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak. De panden werden rond 1886-1887 opgetrokken voor Pierre François Janssens naar ontwerp van architect Fr. Van Dijk.


Provinciaal Hof

Markt 3 (Brugge)
T-vormig gebouw in neo-Brugse stijl met representatieve westvleugel als dominant, centraal element van de oostelijke Marktzijde; de oostelijke achtervleugel met vergaderfunctie is omgeven door een kleine binnenplaats en tuin aansluitend bij die van de ambtswoning van de gouverneur; in de zuidwestelijke oksel van beide vleugels bevindt zich het deels ingebouwde trappenhuis met de staatsietrap.


Thema's

Ontwerper van

Balansstraat


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Hargot [online], https://id.erfgoed.net/personen/2697 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.