Persoon

Beel, Stéphane

ID
270
URI
https://id.erfgoed.net/personen/270

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Bankgebouw

Sint-Antoniusplein 2 (Oostende)
Sint-Antoniusplein nr. 2. Bankgebouw naar ontwerp van architect S. Beel (Kortrijk) van 1989. Originele en functionele invulling van driehoekig hoekperceel. Opbouw en indeling bepaald door twee loodrecht op en los van elkaar opgestelde langwerpige balkvolumes resp. op de begane grond en bovenverdieping E.g. omvat de kluis, lokettenzone en elektronische bank; fungeert tevens als afscheiding


Bankgebouw

Velodroomstraat 28 (Brugge)
Kantoorgebouw opgetrokken in opdracht van de BAC Spaarbank in 1988-1991 naar ontwerp van de architecten Stéphane Beel en Luc Morel.


Bankkantoor

Dirk Martenslaan 19 (Izegem)
Hoger gelegen bankkantoor van 1993-1996, naar ontwerp van Stéphane Beel (Brugge). Functionalistisch en strak opgebouwd geheel met aansluitende volumes van verschillende hoogte - één en twee bouwlagen - onder plat dak.


Bedrijfsgebouwen

Molenstraat 45-47, Westerlaan 42 (Waregem)
Hedendaags kantoorgebouw, haaks op de oude bedrijfsgebouwen opgetrokken, parallel met de straat. Opvallend volume dat naar de noordzijde zwaar overkraagt, binnenin de locatie van de directieruimte met via een groot venster zicht op het fabrieksterrein en het in- en uitrijdende verkeer.


Burgerhuis

Statieplein 6 (Anzegem)
Vrijstaande, dieper in gelegen burgerwoning uit de tweede helft van de 19de eeuw. Vooraan, recente aanbouw, vermoedelijk naar ontwerp van Stéphane Beel (Brugge).


Burgerhuis De Zwane

Vlamingstraat 62 (Brugge)
Huis van vijf traveeën en drie bouwlagen onder mansardedak. 18de-eeuws uitzicht als verbouwing van laatmiddeleeuwse schermgevel.


Dokterswoning met praktijk

Roerdompstraat 57 (Oostende)
Roerdompstraat nr. 57. Woning en dokterspraktijk op driehoekig perceel in nieuwbouwverkaveling naar ontwerp van architect S. Beel (Brugge) van 1993, afgewerkt in 1996. Kenmerkende minimalistische vormgeving, zowel exterieur als interieur. Opgebouwd uit laag U-vormig volume waarin centraal in voorgevel dieperliggende inkompartij, aan zuidkant open leefruimtes, noordkant open keuken en eet


Dubbel burgerhuis van 1986

Stientjesstraat 62 (Anzegem)
Dubbele woning van 1986 naar ontwerp van Stephane Beel (Brugge). Het gebouw is geconcipieerd om zonder verdere verbouwing omgevormd te kunnen worden tot één ruime woning.


Herenhuis

Stationsstraat 45 (Eeklo)
Neoclassicistisch herenhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak, volgens het kadasterarchief gebouwd in 1873 door F. Euerard.


Landhuis

Damkaai 7 (Kortrijk)
* Damkaai nr. 7. Voormalig landhuis, reeds aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778). Beschermd als monument bij M.B. van 28.05.2003. In 1809 weergegeven op een plan voor de aanleg van een riolering. Het landhuis heeft dan een T-vormige plattegrond; er tegenover aan de overkant van een weggetje ligt een aanhorigheid. Ter hoogte van de aanhorigheid is het systematisch patroon van vijvers


Leerlooierij Vermast

Raamstraat 20, 34 (Eeklo)
Voormalige leerlooierij Vermast opgericht in 1910 in een nieuwbouw aan de Raamstraat; stopgezet in 1938. Gebouwen aangekocht door de nv Melkindustrie Eeklo en ingericht en uitgebreid als stoomzuivelfabriek Stassano Stabilac, volgens bouwvergunning van 1938 naar ontwerp van architect K. Van Cauwenberghe. Verder uitgebreid in 1948 naar plannen van architect Leo Dierickx.


Melkfabriek Stassano Stabilac

Garenstraat 46 (Eeklo)
Voormalige melkfabriek Stassano Stabilac, thans Kantoor van de Christelijke Mutualiteiten Meetjesland.Oprichting op deze locatie van de leerlooierij Vermast met oudste gebouwen aan de Raamstraat, volgens het kadasterarchief gebouwd in 1910, verbouwd en uitgebreid volgens bouwvergunning vanaf 1938 onder leiding van der Eeklose architect K. Van Cauwenberghe.


Museum Plantin-Moretus

Heilige Geeststraat 8, Vrijdagmarkt 22 (Antwerpen)
Herenhuis en drukkerij van Christoffel Plantin, die zich hier in 1576 vestigde. Het traditionele gebouwencomplex werd verder uitgebouwd door Balthazar Moretus in de eerste helft van de 17de eeuw. De voorbouw in régencestijl dateert uit het derde kwart van de 18de eeuw.


Museumsite Leuven

Leopold Vanderkelenstraat 28-30, Savoyestraat 6-10 (Leuven)
Het in 2009 geopende museum M, een ontwerp van architect Stéphane Beel, verenigt het voormalige Sint-Ivocollege, de portiek van de Vicus Artium en het huis Vander Kelen-Mertens, waarin resten van het voormalige college van Savoye zijn opgenomen.


Sint-Lutgardisschool

Maarschalk Gérardstraat 18 (Antwerpen)
Laatclassicistisch herenhuis in zijn huidige vorm te dateren in het eerste kwart van de 19de eeuw, achtereenvolgens eigendom van de families Van Asten en Grisar. Sinds 1928 huisvest het gebouw de Sint-Lutgardisschool, verbouwd en uitgebreid door de architecten Jan Smits en Flor Van Reeth.


Stadswoning

Vlamingstraat 19 (Brugge)
Hoekpand van twee + vier traveeën en drie bouwlagen onder schilddak (Vlaamse pannen), uit de 19de eeuw.


Tacktoren, koeltoren van brouwerij

Korte Kapucijnenstraat 2 (Kortrijk)
Korte Kapucijnenstraat z.nr. Z.g. "Tacktoren". Koeltoren van de voormalige brouwerij Tack, nu kunstencentrum. De brouwerij werd in 1760 opgericht door Pieter Frans Ignatius Tack. Enige tijd later werd deze brouwerij opgesplitst in twee onafhankelijke bedrijven, Tack en Cie. in de Handboogstraat en de brouwerij Tack in het Kapucijnenbeluik, respectievelijk "de groten Tack" en "de kleinen


Villa M

Merkemveldweg 26 (Zedelgem)
Opgetrokken in 1992 naar een ontwerp van architect Stéphane Beel (Gent). Achterin gelegen en toegankelijk via een beukendreef die het perceel aan westzijde afbakent. Opgenomen door de gemeente Zedelgem op de lijst van het erfgoed op haar grondgebied.


Thema's

Ontwerper van

Kraanrei


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Beel [online] https://id.erfgoed.net/personen/270 (Geraadpleegd op )