Persoon

Hauwaert, Jean

ID
2705
URI
https://id.erfgoed.net/personen/2705

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerwoning Delacre

Van Helmontstraat 2 (Vilvoorde)
Monumentaal burgerhuis, opgetrokken in 1893 in opdracht van Pierre Delacre, eigenaar van de gelijknamige koekjes- en chocoladefabriek Delacre in Vilvoorde. Breedhuis in neo-Vlaamserenaissance-stijl van twee bouwlagen met een gevelbreedte van vier traveeën met bakstenen lijstgevel afgelijnd door een klassiek hoofdgestel, rechts een topgevelrisaliet met sierankers en neorenaissance bekroning.


Gelijkaardige burgerhuizen

Witherenstraat 14, 16A-B (Vilvoorde)
Breedhuizen van vijf en vier traveeën en twee bouwlagen onder afgeknot schilddak, ontworpen in 1904 door architect Jean Hauwaert; tuinafsluitingen met ijzeren hekken met in de tuin een voormalig schildersatelier.


Jongensschool en directeurswoning

Groenstraat 21, 21B (Vilvoorde)
Vrij eenvoudige baksteenbouw van vijfentwintig traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, de directeurswoning sluit qua algemeen uitzicht aan bij de school, op het kadaster ingetekend in 1901.


Overdekte markthal De Met

Grote Markt 7 (Vilvoorde)
Markthal, uitwendig gemarkeerd door een neoclassicistische voor- en achtergevel, inwendig door een bij de art nouveau aansluitende glas- en ijzerstructuur, naar ontwerp van 1903 van Jean Hauwaert.


Portaelsschool, voorheen stokerij E. Portaels

Spiegelstraat 62 (Vilvoorde)
Gewezen stokerij E. Portaels die circa 1860 omgebouwd werd als onderkomen voor de gemengde gemeenteschool en later uitgebreid. De nog bewaarde vleugel werd op het kadaster geregistreerd in 1880. Op de binnenplaats staat het oorspronkelijk als fontein uitgewerkte monument voor kunstschilder Jan Portaels.


Stedelijke school De Vest

Vestenstraat 12-14 (Vilvoorde)
Eclectisch getinte straatvleugel van 1923-1924 met rechts aangrenzend de directeurswoning, achteraan een speelplaats begrensd door twee L-vormig ingeplante klassenvleugels van 1908.


Thema's

Ontwerper van

Schaarbeeklei