Persoon

Hebb, Robert

ID
2710
URI
https://id.erfgoed.net/personen/2710

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Privékliniek en dokterswoning De Lille

Kanunnik Andrieslaan 1 (Maldegem)
Voormalige privékliniek en dokterswoning van E. De Lille. In 1938 gaf dokter Eugène De Lille aan architect Robert Hebb uit Sint-Niklaas de opdracht een woning en kliniek te bouwen in het centrum van Maldegem op een markant hoekperceel. De constructie is een kenmerkend voorbeeld van modernistische baksteenarchitectuur van architect Robert Hebb in het interbellum, meer bepaald in de strekking romantisch kubisme.


School en onderwijzerswoning

Kleitkalseide 109 (Maldegem)
Aan de straat palend voormalig schoolhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak. Haakse schoolvleugel van zes traveeën onder pannen zadeldak, in voor- en achterzijde verlicht door brede ramen met I-latei. In 1872 werd de school geopend naar ontwerp van architect Th. Bureau; uitgebreid tijdens het interbellum.


Schouwburg

Schouwburgplaats 3-5 (Maldegem)
Aanvraag voor het bouwen van een schouwburg met herberg en woning ingediend op 4.10.1937. Oorspronkelijke plannen van architect Robert Hebb van Sint-Niklaas, doch verplicht opgelegde voorgevel in traditionele stijl door de gemeente naar ontwerp van de Gentse architect Henri Vaerwyck-Suys.


Twee burgerhuizen ontworpen door Robert Hebb

Guido Gezellelaan 39-40 (Sint-Niklaas)
Twee rijhuizen van vier bouwlagen onder plat dak, respectievelijk in 1935 en in 1939 ontworpen door architect Robert Hebb voor de kunstschilder Etienne Vermeire en diens broer Pierre. Zakelijke, functionele architectuur met decoratief effect door het contrasterend materiaal van beide gevels.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Hebb [online] https://id.erfgoed.net/personen/2710 (Geraadpleegd op )