Persoon

Hebbelynck, Jean

ID: 2716   URI: https://id.erfgoed.net/personen/2716

Beschrijving

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Hoeve Hof ter Anghereel

't Angereelstraat 104, 106 (Ninove)
Het Hof ter Anghereel is sinds 1573 bekend als pachthoeve. De vermoedelijk oorspronkelijk gesloten hoeve heeft een U-vormige plattegrond met bakstenen gebouwen onder zadeldaken uit de eerste helft van de 19de eeuw, gelegen in een grote tuin met parkallure. Bij de hoeve bevindt zich een oorlogsmonument.


Burgerhuis in art nouveau ontworpen door Beert-Campens

Fortlaan 17 (Gent)
Fraai art-nouveauhuis gedateerd 1899, volgens bouwaanvraag van 1898 naar ontwerp van architect Beert-Campens fils. Circa 1930 verbouwde achtergevel naar ontwerp van architect J. Hebbelynck.


Villa ontworpen door J. Hebbelynck

Jemappesstraat 5 (Gent)
Villa in vrij traditionele zakelijke baksteenstijl naar ontwerp van architect J. Hebbelynck van 1929.


Interbellumwoning ontworpen door Jean Hebbelynck

Koning Albertlaan 33 (Gent)
Rijhuis met strakke bakstenen voorgevel, gesigneerd en gedateerd "J. Hebbelynck, 1930".


Burgerhuis ontworpen door J. Hebbelynck

Kortrijksepoortstraat 138 (Gent)
Modern woonhuis van circa 1930, gesigneerd architect J. Hebbelynck (op plint), met een binneninrichting ontworpen door Jeanne Albert Heyse. Aangelegde tuin en 19de-eeuws tuinhuisje langs de Leieoever gelegen.


Hoekpand 1933 naar ontwerp van J. Hebbelynck

Sint-Michielsstraat 2 (Roeselare)
Nr. 2/ Motestraat. Hoekpand van 1933 n.o.v. J. Hebbelinck (Gent). Blokvormig volume op trapezoïdale plattegrond; drie bouwl. onder plat dak; vijf trav. + één trav. aan het Sint-Michielsplein + drie trav. met aansluitende lage garage aan de Motestraat. Gevel van geelbruine baksteen met opmerkelijk omlopend vensterregister; ramen van derde bouwl. alterneren er met bruine baksteen in horizontale la


Woonhuis naar ontwerp van J. Hebbelynck 1935

Stationsdreef 139 (Roeselare)
Nr. 139. Woning van drie bouwl. onder plat dak n.o.v. J. Hebbelynck (Gent) van 1935. Witgeschilderde, bepleisterde voorgevel met uiterst sobere vormgeving afgelijnd met eenvoudige dakrand. Gebruik van arduin o.m. voor de deuromlijsting. Vensterregister op de tweede bouwl. en drie haast rechth. vensters op de derde. Vernieuwde ramen met afwijkende indeling (903). SAR 381/1935. PLANCKE M., De burg


Eclectisch burgerhuis

Henri Horriestraat 45, 47, 49 (Roeselare)
Eclectische burgerwoning van 1921 naar ontwerp van R. Doom (Roeselare) en A. Verhelle (Brussel); drie traveeën en drie bouwlagen onder pannen zadeldak. Aansluitend lager poortgebouw van 1946 naar ontwerp van J. Hebbelynck (Gent)ter vervanging van vroegere garage.


Burgerhuis

Kalandeberg 4 (Gent)
Breedhuis met vier bouwlagen en drie ongelijke traveeën onder een pseudomansardedak (leien) met dakvensters, uit begin 20ste eeuw naar ontwerp van architect Jean Hebbelynck (gesigneerd onder kordon rechts).


Bankgebouw

Kouter 173, 173A, 174 (Gent)
Bankgebouw volgens de gevelsteen in de plint naar ontwerp van architecten V. Vaerwijck en J. Hebbelynck.


Pastorie van de Sint-Jacobsparochie

Steendam 11 (Gent)
Wederopgebouwde voorgevel met herbruikte arduinen deuromlijsting uit de 18de eeuw.


Schoolgebouw en dorpswoning

Kleine Gentstraat 2, 4, 6 (Gent)
Voormalig schoolgebouwtje, heden omgevormd tot twee huisjes met aangepaste empire getinte voorgevel op een gevelsteen boven de rechterdeur gesigneerd en gedateerd "F. De Coninck fecit - MDCCCXXXIII". Rechts van de huisjes in de vroegere tuin werd circa 1937 een huis in imitatieve empirestijl gebouwd naar ontwerp van architect J. Hebbelynck.


Sportcentrum Burgemeester Thienpont

Prins Leopoldstraat 91-93 (Oudenaarde)
In 1948-49 werd onder leiding van architect J. Hebbelynck en stadsingenieur L. Verboven het voetbalveld uitgebouwd tot sportcentrum met een oefenterrein en uitgebreide accommodaties.


Maison Blanche

Rijkswachtdreef 23 (Ronse)
Witbepleisterde villa met leien daken en alleenstaand dienstgebouw met garage, gebouwd door J. Hebbelynck (Gent) voor P. Dupont in 1932.


Kasteel Ten Velde

Neerstraat 1 (Lievegem)
In 1937 heropgebouwd kasteel naar ontwerp van architect J. Hebbelynck (zie gedenksteen in terrasmuur) in classiciserende en empire getinte stijl naar model van het vroegere kasteel.


Drie boerenarbeiderswoningen en hoeve

Mussenstraat 62, 64, 66, 68 (Destelbergen)
In zijn geheel gepland landelijk ensemble gevormd door een rij van drie boerenarbeidershuisjes met voortuin en links daarvan een afzonderlijke kleine boerderij, gebouwd circa 1935 naar ontwerp van architect Jean Hebbelynck (Gent) in regionalistische stijl.


Villa

Oeselgemstraat 37 (Zulte)
Seniorie ingericht in een villa gebouwd in 1937 naar ontwerp van architect J. Hebbelynck, gelegen achterin grote omhaagde tuin met ijzeren hek.


Domein Galgeput

Dorpsstraat 16 (Sint-Martens-Latem)
Domein met villa en vijver, zogenaamd Galgeput, één van de resterende turfputten van de Warande.


Zeewezengebouw en inschepinghall voor de pakketboten naar Dover

Natiënkaai 5 (Oostende)
Voormalig Zeewezengebouw en inschepinghall voor de pakketboten naar Dover , later hoofdgebouw van de R.M.T. en vervolgens van Oostende Lines.


Burgerhuis

Dr. Victor Van Cauterenstraat 25 (Zele)
Grote burgerwoning met villakarakter, volgens bouwaanvraag van 1934 naar ontwerp van architect Hebbelynck (Gent). Zeer brede woning van twee bouwlagen en drie traveeën onder een snijdend schild- en zadeldak + rechts garage onder zadeldak.


Stoomspinnerij en weverij Tissage de la Liève d'Eecloo

Gebr. Van De Woestyneplein 12 (Eeklo)
Voormalig "Ets A. Van Damme, De Lieve", gelegen aan de Dullaert en het vroegere Leiken. Deze firma is een uitbreiding van het langs de Tieltsesteenweg/ Raveschootstraat gelegen bedrijf, dat steeds de hoofdzetel bleef. Van deze moederfirma resteren nog enkele productiehallen.


Villa naar ontwerp van J. Hebbelinck

Jean d'Ardennelaan 13 (De Haan)
Villa met garage, in 1934 ontworpen door architect Jean Hebbelynck (Gent). Witbeschilderde villa, oorspronkelijk met rieten bedaking, later vervangen door leien.


Hoger gelegen interbellumvilla in tuin

Stationstraat 52 (Tielt)
Stationstraat nr. 52. Hoger gelegen interbellumvilla in tuin, een verbouwing van 1935 naar ontwerp van architect Albert Impe (Tielt) (gesigneerd in plint) van een in 1874 opgetrokken woonhuis, waar rond de eeuwwisseling hoveniersbaas Theophiel De Brauwer woont. Opdrachtgever voor de grondige verbouwing is Lionel Maes, nijveraar uit Pittem. De oorspronkelijke plattegrond toont een voortuin


Landhuis Les Gobelets

Oudeheerweg-Heide 1 (Waasmunster)
Landschappelijk mooi gelegen door de centrale inplanting binnen een uitgestrekt en deels bebost domein met kasteelpark op de rand van Wase paracuesta, met uitzicht op het dorpscentrum en de Durmevallei.


Provinciehuis

Gouvernementstraat 1, Henegouwenstraat 48, Jodenstraat 1 (Gent)
Het provinciehuis is een van na de Tweede Wereldoorlog daterende wederopbouw in een modern classicistische baksteenarchitectuur, met invloeden van zowel de neotraditionele stijl, als de art deco.


Burgerhuis

Land van Waaslaan 80 (Gent)
Dit ruime burgerhuis in sobere art-decostijl werd in 1929 ontworpen door de Gentse architect Jean Hebbelynck, in opdracht van Marguereta Lippens, weduwe van Ernest De Meester, die aanvankelijk woonachtig was in de verder gelegen Antwerpsesteenweg.