Persoon

Hendryckx, B.

ID: 2743   URI: https://id.erfgoed.net/personen/2743

Beschrijving


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Hoeve Ten Bogaerde

Ten Bogaerdelaan 10, 12A (Koksijde)
De abdijhoeve Ten Bogaerde is beschermd als monument. De bescherming omvat de twee eindgevels van de vroegere schuur, het kerkgebouw (met inbegrip van de twee zijgebouwen onder lessenaarsdak), de ingangspoort naar het boerenerf, de overblijfselen van de muren rondom het erf, de vier wapenschilden en alle gedeelten van de oude hoeve "Ten Boomgaerde".


Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaart

Kerkhoek zonder nummer (Veurne)
Georiƫnteerde kerk midden kerkhof met palm- en taxusboompjes; afzomende doornhaag en bomen; gietijzeren hek ten oosten. Calvarie tegen zuidelijke transeptgevel.


Parochiekerk Sint-Amatus

Oostvleterendorp zonder nummer (Vleteren)
Gelegen ten oosten van Oostvleterendorp en ten westen van de Martin Vandewynckelstraat, middenin een omringend kerkhof met militaire begraafplaats, deels afgezet met beukenhaag, deels door middel van gietijzeren trek tussen ronde, bakstenen pilasters met bolvormig topstuk. Laat-gotische hallenkerk (15de eeuw) met kruisingtoren, teruggaand op een romaans bedehuis.


Parochiekerk Sint-Audomarus

Dorpsstraat zonder nummer (De Panne)
Aan de kruising van Dorpstraat en Stationsstraat, nabij het Meester G. Vlaeminckplein gelegen bedehuis met omringend kerkhof, aan de Stationsstraat begrensd door een muur met hek, aan noordzijde door de Heldenweg, leidend naar Belgisch Militair Kerkhof.


Parochiekerk Sint-Audomarus met kerkhof

Pastoor Henri Scherpereelstraat zonder nummer (Veurne)
Parochiekerk St.-Audomarus Landelijk zaalkerkje met stervormig gekasseid voorpleintje, aan bocht van Pastoor Henri Scherpereelstraat; omringend kerkhof, ten W. afgezet met bakstenen muurtje voorzien van ezelsrug en steunberen (1923); ten Z.O. en N. d.m.v. haag en kastanjelaars. Voor 't eerst vermeld in 1135 als kapel, datzelfde jaar tot parochiekerk verheven; 1690: aanbouw van twee zijb


Parochiekerk Sint-Jan-Baptist-Onthoofding

Knollestraat zonder nummer (Veurne)
Georiƫnteerde neogotische kerk met ommuurd en deels beboomd (populieren) kerkhof, waarvan de westelijke toegang wordt gemarkeerd door hekpijlers. Ingeplant op de noordwest-zijde van de dorpskom.


Parochiekerk Sint-Laurentius

Steenkerkestraat zonder nummer (Veurne)
Landelijk kerkje gelegen ten noorden van de Steengracht, midden een omhaagd kerkhof, omgeven met linden; bakstenen toegangspad geflankeerd door Heilig Hartbeeld.


Zuidgasthuishoeve

Albert I laan 2 (Veurne)
Leegstaande hoeve uit de tweede helft van de 18de eeuw; blikvanger gelegen in driehoek tussen Ieperse steenweg ten oosten, nieuwe Albert I-laan ten noorden en Europalaan ten westen. Recente bebouwing ten noorden doet afbreuk aan het oorspronkelijk landelijk karakter.


Thema's

Ontwerper van

Izenberge