Persoon

Hepworth, Philip Dalton

ID
2752
URI
https://id.erfgoed.net/personen/2752

Beschrijving


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Adegem Canadian War Cemetery

Prins Boudewijnlaan zonder nummer (Maldegem)
Het Adegem Canadian War Cemetery werd aangelegd in 1945, naar ontwerp van architect Philip Hepworth en wordt onderhouden door de Commonwealth War Graves Commission. De definitieve symmetrische aanleg met ingangspoort, centraal kruis en gedenkhal dateert van 1952-53.


Begraafplaats van het Gemenebest

Twee Boompjes zonder nummer (Geel)
Begraafplaats voor Britse en Canadese soldaten die sneuvelden bij de oversteek van het kanaal Schelde-Maas en bij latere operaties door het Tweede Britse leger.


Britse militaire begraafplaats

Geelsebaan zonder nummer, Venheide zonder nummer (Kasterlee)
Britse militaire begraafplaats aangelegd in 1945 naar ontwerp van Ph. Hepworth voor 97 Britse en drie Canadese soldaten die in 1944 in Geel-ten-Aart sneuvelden.


Britse militaire begraafplaats

Koning Leopold II-laan zonder nummer (Leopoldsburg)
Leopoldsburg War Cemetery, gelegen langs de Koning Leopold II-laan, in het ‘Nieuw Park’, ten zuiden van het Koninklijk Park, ten westen van het Militair Domein van Leopoldsburg.


Britse militaire begraafplaats

Kerspelstraat zonder nummer (Leuven)
Begraafplaats opgericht na de Tweede Wereldoorlog, vierkante plattegrond en perken aangelegd in waaiervorm, toegang via smeedijzeren hek tussen 2 pijlers gevat in de gebogen voormuur.


Krijgsbegraafplaats

Krijgsbaan 100 (Antwerpen)
Het militaire ereperk werd reeds in 1914 aangelegd voor de gesneuvelden, nog voor de ingebruikname van het Schoonselhof als begraafplaats.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Hepworth [online] https://id.erfgoed.net/personen/2752 (Geraadpleegd op )