Persoon

Hepworth, Philip Dalton

ID
2752
URI
https://id.erfgoed.net/personen/2752

Beschrijving

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Adegem Canadian War Cemetery

Prins Boudewijnlaan zonder nummer (Maldegem)
Het Adegem Canadian War Cemetery werd aangelegd in 1945, naar ontwerp van architect Philip Hepworth en wordt onderhouden door de Commonwealth War Graves Commission. De definitieve symmetrische aanleg met ingangspoort, centraal kruis en gedenkhal dateert van 1952-53.


Britse militaire begraafplaats

Kerspelstraat zonder nummer (Leuven)
Begraafplaats opgericht na de Tweede Wereldoorlog, vierkante plattegrond en perken aangelegd in waaiervorm, toegang via smeedijzeren hek tussen 2 pijlers gevat in de gebogen voormuur.


Geel War Cemetery

Tweeboomkes zonder nummer (Geel)
Begraafplaats voor Britse en Canadese militairen die omkwamen tijdens de Tweede Wereldoorlog. De begraafplaats werd ontworpen door Philip Hepworth.


Kasterlee War Cemetery

Geelsebaan zonder nummer, Venheide zonder nummer (Kasterlee)
Britse militaire begraafplaats aangelegd in 1945 naar ontwerp van Ph. Hepworth voor 97 Britse en drie Canadese militairen die in 1944 in Geel-ten-Aart omkwamen.


Krijgsbegraafplaats

Krijgsbaan 100 (Antwerpen)
Het militaire ereperk werd reeds in 1914 aangelegd voor de gesneuvelden, nog voor de ingebruikname van het Schoonselhof als begraafplaats.


Leopoldsburg War Cemetery

Koning Leopold II-laan zonder nummer (Leopoldsburg)
Leopoldsburg War Cemetery is een Britse militaire begraafplaats, met doden uit de Tweede Wereldoorlog. De begraafplaats is in 1948 aangelegd naar ontwerp van Philip Hepworth.Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Hepworth [online], https://id.erfgoed.net/personen/2752 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.