Persoon

Hepworth, Philip Dalton

ID: 2752   URI: https://id.erfgoed.net/personen/2752

Beschrijving

http://www.scottisharchitects.org.uk/architect_full.php?id=201575 http://de.wikipedia.org/wiki/Philip_Dalton_Hepworth


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Britse militaire begraafplaats

Geelsebaan zonder nummer, Venheide zonder nummer (Kasterlee)
Britse militaire begraafplaats aangelegd in 1945 naar ontwerp van Ph. Hepworth voor 97 Britse en drie Canadese soldaten die in 1944 in Geel-ten-Aart sneuvelden.


Begraafplaats van het Gemenebest

Twee Boompjes zonder nummer (Geel)
Begraafplaats voor Britse en Canadese soldaten die sneuvelden bij de oversteek van het kanaal Schelde-Maas en bij latere operaties door het Tweede Britse leger.


Adegem Canadian War Cemetry

Prins Boudewijnlaan zonder nummer (Maldegem)
Adegem Canadian War Cemetery, de Canadese oorlogsbegraafplaats van Adegem, werd aangelegd in 1945, naar ontwerp van architect Philip Hepworth en wordt onderhouden door de Commonwealth War Graves Commission. De definitieve symmetrische aanleg met ingangspoort, centraal kruis en gedenkhal dateert van 1952-53.


Britse militaire begraafplaats

Koning Leopold II-laan zonder nummer (Leopoldsburg)
Leopoldsburg War Cemetery, gelegen langs de Koning Leopold II-laan, in het ‘Nieuw Park’, ten zuiden van het Koninklijk Park, ten westen van het Militair Domein van Leopoldsburg.


Britse militaire begraafplaats

Kerspelstraat zonder nummer (Leuven)
Begraafplaats opgericht na de Tweede Wereldoorlog, vierkante plattegrond en perken aangelegd in waaiervorm, toegang via smeedijzeren hek tussen 2 pijlers gevat in de gebogen voormuur.


Krijgsbegraafplaats

Krijgsbaan_HO 100 (Antwerpen)
Het militaire ereperk werd reeds in 1914 aangelegd voor de gesneuvelden, nog voor de ingebruikname van het Schoonselhof als begraafplaats.