Persoon

Hertogs, Arnoldus Josephus

ID
2761
URI
https://id.erfgoed.net/personen/2761

Beschrijving

Zoon van de aannemer Guillaume Joseph Hertogs, vader van de aannemers André en Alphonse Hertogs, de latere burgemeester van Antwerpen, en ingenieur-architect Henri Hertogs.

  • Gegevens Marcel Windey, januari 2017.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

De Wolf

Grote Markt 50 (Antwerpen)
Neoclassicistisch winkelhuis heropgebouwd naar een ontwerp door de aannemer Arnoldus Josephus Hertogs uit 1834. Opdrachtgever was de kuiper Frans Struyven, geboren in Tienen en gehuwd met Anna Barbara Jammart, die het pand in bezit had sinds 1826.


Herenhuis in Lodewijk XIV-stijl

Zwartzustersstraat 27-29 (Antwerpen)
Herenhuis in Lodewijk XIV-stijl uit de eerste helft van de 18de eeuw, mogelijk met oudere kern. Toenmalig eigenaar Geleys liet in 1811 de vensters aanpassen. In opdracht van Rottiers voegde de aannemer Arnoldus Josephus Hertogs in 1837 de tweede verdieping toe.


Neoclassicistisch burgerhuis

Vekestraat 37 (Antwerpen)
Neoclassicistisch burgerhuis volgens de bouwaanvraag uit 1840 gebouwd door de aannemer Arnoldus Josephus Hertogs. Aanvankelijk slechts twee bouwlagen hoog, liet heer H.J. Pelgrims-Hertogs in 1851 de derde bouwlaag toevoegen. Omstreeks 1999 gesloopt voor de bouw van de Aula Rector Dhanis.


Neoclassicistisch burgerhuis

Lange Brilstraat 7 (Antwerpen)
Neoclassicistisch burgerhuis op de hoek van Lange en Korte Brilstraat, met een traditionele kern die minstens opklimt tot de 17de eeuw. Het pand werd in 1866 door de architect Heliodore Leclef verhoogd met een derde bouwlaag in opdracht van de weduwe Gevers.


Neoclassicistisch burgerhuis

Lange Brilstraat 9 (Antwerpen)
Neoclassicistisch burgerhuis met mogelijk traditionele, verankerde kern uit de 17de eeuw, oorspronkelijk drie traveeën breed en twee bouwlagen hoog. In opdracht van de heer Selb werd het eerder al aangepaste pand in 1836 door de aannemer Arnoldus Josephus Hertogs uitgebreid met het poortrisaliet en verhoogd met de derde bouwlaag.


Twee traditionele diephuizen

Ossenmarkt 8 (Antwerpen)
Samenstel van twee traditionele diephuizen met aangepaste puntgevels uit de tweede helft van de 16de of de eerste helft van de 17de eeuw, drie traveeën breed en twee bouwlagen hoog onder parallelle zadeldaken.



Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Hertogs [online], https://id.erfgoed.net/personen/2761 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.