Persoon

Heyninckx, F.

ID
2780
URI
https://id.erfgoed.net/personen/2780

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Belfort-Lakenhal

Grote Markt 34, Sint-Maartensplein 1-3 (Ieper)
Het voorheen commerciële en administratieve complex tussen Grote Markt en Sint-Maartensplein - het voormalige kerkhof en kerk - biedt een unieke en geïntegreerde combinatie van Belfort-Lakenhal en bovendien Stadhuis.


Openluchtzwembad

Lange Torhoutstraat 54 (Ieper)
Het openluchtzwembad, op het eind van de vestingen langs de Lange Torhoutstraat en de hoek van de Basculestraat en de Rudyard Kiplinglaan te Ieper, ingeplant in 1884-1885, grotendeels opgetrokken in 1928-1929 en grondig aangepast in 1938-1939 en begin jaren 1950 ter vervanging van een ouder openluchtzwembad.


Parochiekerk Sint-Martinus

Kerkplein zonder nummer (Zonnebeke)
Georiënteerde, driebeukige, neogotische hallekerk met verhoogde middenbeuk in 1922-1925 opgetrokken ter vervanging van een laat-gotische hallekerk, welke tijdens de Eerste Wereldoorlog werd vernield. Behoudens enkele wijzigingen zoals de verhoogde middenbeuk, de aanbouw van de noordelijke doopkapel, aangepaste zuidelijke sacristie en de noordelijke sacristie, en de vervanging van bakstenen overwelving in hoofdkoor en ingang door houten tongewelf en zoldering, werd de kerk naar het vooroorlogse uitzicht wederopgebouwd.