Persoon

Hofman, Jules

ID
2805
URI
https://id.erfgoed.net/personen/2805

Beschrijving

Jules Hofman behoort tot de belangrijkste Antwerpse vertegenwoordigers van de art nouveau. Na zijn studie aan de Antwerpse academie (1880-84) bouwde hij een groot aantal woonhuizen en handelszaken in die stad, aanvankelijk (voor 1898) in diverse neostijlen, vooral Vlaamse neorenaissance, nadien in art-nouveau-stijl. Zijn bekendste werk kwam vanaf 1892 in de wijk Zurenborg tot stand, in opdracht van een lokale bouwmaatschappij. In 1909 werd hij hoofdarchitect van bouwmaatschappij Vooruitzicht, waarvoor hij in 1913 zijn grootste project realiseerde, de synagoge Machsike Hadass.

  • COOLS K. 2007: Jules Hofman (1859-1919). Architect van de ondernemende burgerij, onuitgegeven verhandeling Universiteit Gent.
  • ELAUT A. 2019: Jules Hofman 1859-1919. Een vergeten architect van fantasierijke art nouveau en belle epoquearchitectuur 1859-1919, [Antwerpen].

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Appartementsgebouw in beaux-artsstijl

Van Schoonbekestraat 170 (Antwerpen)
Appartementsgebouw in beaux-artsstijl gebouwd door de Naamlooze Maatschappij "Vooruitzicht", naar een ontwerp door de architect Jules Hofman uit 1914. Opdrachtgever van dit vastgoedproject dat tot de allervroegste volwaardige appartementsgebouwen in Antwerpen behoort, was Jan Hendrik Hell.


Bedrijfsgebouwen G. Van Groeningen & Cie

Indiëstraat 16 (Antwerpen)
Complex met kantoren, graanmagazijnen, paardenstallen, een smidse en schrijnwerkerij tussen Indiëstraat en Napelsstraat, opgetrokken door de Naamlooze Bouwmaatschappij "Vooruitzicht", naar een ontwerp architect Jules Hofman uit 1913. Opdrachtgever was de firma G. Van Groeningen & Cie.


Burgerhuis De Roos

Cogels-Osylei 46 (Antwerpen)
Art-nouveau-woning van 1898 ontworpen door architect Jules Hofman, in opdracht van Edouard Myin.


Burgerhuis De Roos

Transvaalstraat 62 (Antwerpen)
Woning De Roos werd in 1899 ontworpen door architect Jules Hofman in opdracht van de Naamlooze Maatschappij voor het Bouwen van Burgershuizen Oostkwartier.


Burgerhuis De Tulp

Cogels-Osylei 52 (Antwerpen)
Woning De Tulp was de atelierwoning van kunstschilder Eugène Joors. Het ontwerp werd getekend door architect Jules Hofman in 1900.


Burgerhuis De Zonnebloem

Cogels-Osylei 50 (Antwerpen)
Woning De Zonnebloem werd net als de naastgelegen woning De Tulp in 1900 ontworpen door Jules Hofman.


Burgerhuis in art nouveau

Bosmanslei 5 (Antwerpen)
Burgerhuis in art nouveau opgetrokken door de Antwerpse bouwmaatschappij Vooruitzicht, waarvoor in 1909 een bouwaanvraag wordt ingediend. De bouwplannen zijn niet gesigneerd, maar kunnen worden toegeschreven aan Jules Hofman, sinds dat jaar de hoofdarchitect van Vooruitzicht.


Burgerhuis in art-nouveaustijl

Helenalei 25 (Antwerpen)
Burgerhuis in art-nouveaustijl in opdracht van de heer Stefens gebouwd door de Naamlooze Maatschappij "Vooruitzicht", naar een ontwerp door de architect Jules Hofman uit 1912.


Burgerhuis in art-nouveaustijl

Cuperusstraat 20 (Antwerpen)
Burgerhuis in art-nouveaustijl in opdracht van Edward Joris gebouwd door de Naamlooze Maatschappij "Vooruitzicht", naar een ontwerp van architect Jules Hofman uit 1913. De bouwheer had in 1912 al een eerste bouwproject gepland met de bouwmaatschappij "Berchemse Bouwhandel" en haar architect Charles Wuyts.


Burgerhuis in art-nouveaustijl

Cuperusstraat 33 (Antwerpen)
Burgerhuis in ingehouden art-nouveaustijl in opdracht van de heer Peeters gebouwd door de Naamlooze Maatschappij "Vooruitzicht", naar een ontwerp van architect Jules Hofman uit 1913.


Burgerhuis in art-nouveaustijl

Dambruggestraat 202 (Antwerpen)
Burgerhuis in art-nouveaustijl in opdracht van de heer L. Van Parijs gebouwd door de Naamlooze Maatschappij "Vooruitzicht", naar een ontwerp door de architect Jules Hofman uit 1911.


Burgerhuis in beaux-artsstijl

Van Schoonbekestraat 138 (Antwerpen)
Burgerhuis in beaux-artsstijl gebouwd door de Naamlooze Maatschappij "Vooruitzicht", naar een ontwerp door de architect Jules Hofman uit 1911. Opdrachtgever van de woning met werkplaats achteraan op het perceel, was de heer J. Roosbroeckx.


Burgerhuis in beaux-artsstijl

Robert Molsstraat 55 (Antwerpen)
Burgerhuis in beaux-artsstijl gebouwd door de Naamlooze Maatschappij "Vooruitzicht", naar een ontwerp door de architect Jules Hofman uit 1910. Opdrachtgever was Frans Rasker.


Burgerhuis in beaux-artsstijl

Helenalei 47 (Antwerpen)
Burgerhuis in beaux-artsstijl in opdracht van de heer J. Jans gebouwd door de Naamlooze Maatschappij "Vooruitzicht", naar een ontwerp door de architect Jules Hofman uit 1912.


Burgerhuis in eclectische stijl

Jan Van Rijswijcklaan 70 (Antwerpen)
Burgerhuis in eclectische stijl gebouwd naar een ontwerp uit 1911 van Jules Hofman, als hoofdarchitect van de Antwerpse bouwmaatschappij Vooruitzicht. De rijwoning met een lijstgevel in natuursteen op een plint van arduin, omvat drie bouwlagen en een pseudo-mansarde (leien).


Burgerhuis in eclectische stijl

Robert Molsstraat 25 (Antwerpen)
Burgerhuis in eclectische stijl gebouwd door de Naamlooze Maatschappij "Vooruitzicht", naar een ontwerp door de architect Jules Hofman uit 1911. Opdrachtgever was Jan Van Boghout.


Burgerhuis in eclectische stijl

Robert Molsstraat 50 (Antwerpen)
Burgerhuis in eclectische stijl, voor eigen rekening gebouwd door de Naamlooze Maatschappij "Vooruitzicht", naar een ontwerp door de architect Jules Hofman uit 1911.


Burgerhuis in eclectische stijl

Coebergerstraat 11 (Antwerpen)
Burgerhuis in eclectische stijl in opdracht van juffrouw Bertha Baumeister gebouwd door de Naamlooze Maatschappij "Vooruitzicht", naar een ontwerp door de architect Jules Hofman uit 1911. Bij de bouw werd van het vergunde ontwerp afgeweken.


Burgerhuis in eclectische stijl

Lemméstraat 9 (Antwerpen)
Burgerhuis in eclectische stijl gebouwd door de Naamlooze Maatschappij "Vooruitzicht", naar een ontwerp door de architect Jules Hofman uit 1913. Opdrachtgever was de heer Paque. De bouw- en hypotheekmaatschappij "Vooruitzicht" werd opgericht in 1905, en is tot op vandaag als bouwbedrijf en vastgoedpromotor actief in Antwerpen.


Burgerhuis in eclectische stijl

Lamorinièrestraat 170 (Antwerpen)
Burgerhuis in klassiek geïnspireerde, eclectische stijl, gebouwd in opdracht van de heer H. Dupont-Heuvelmans, naar een ontwerp door de architect Jules Hofman uit 1893.


Burgerhuis in eclectische stijl

Helenalei 37 (Antwerpen)
Burgerhuis in eclectische stijl in opdracht van de diamantkoopman Wilhelm Sorer gebouwd door de Naamlooze Maatschappij "Vooruitzicht", naar een ontwerp door de architect Jules Hofman uit 1909.


Burgerhuis in eclectische stijl

Helenalei 35 (Antwerpen)
Burgerhuis in eclectische stijl in opdracht van de heer Adolph Wolff gebouwd door de Naamlooze Maatschappij "Vooruitzicht", naar een ontwerp door de architect Jules Hofman uit 1910.


Burgerhuis in neorenaissancestijl

Lange Leemstraat 230 (Antwerpen)
Burgerhuis in neorenaissancestijl naar een ontwerp door de architect Jules Hofman uit 1885. Opdrachtgever was Félicien Dejean, van beroep ‘tailleur de pierres bleues, blanches et marbres’.


Burgerhuis in neorococostijl

Jan Van Rijswijcklaan 73 (Antwerpen)
Burgerhuis in neorococostijl gebouwd voor opdrachtgever Jacques Van Meerbeeck, naar een ontwerp uit 1911 van Jules Hofman als hoofdarchitect van de Antwerpse bouwmaatschappij Vooruitzicht. De rijwoning omvat een souterrain, drie bouwlagen en een pseudo-mansarde.


Burgerhuis in sobere art-nouveaustijl

Cogels-Osylei 78 (Antwerpen)
Art-nouveau-burgerhuis van 1901, ontworpen door architect Jules Hofman, die veel gelijkaardige woningen realiseerde in deze straat en die door zijn talrijke realisaties sterk zijn stempel heeft gedrukt op Zurenborg.


Burgerhuis met art-nouveau-inslag

Lovelingstraat 64 (Antwerpen)
Burgerhuis met art-nouveau-inslag, volgens de bouwaanvraag uit 1905 opgetrokken in opdracht van de weduwe N. Lansen-de Moor. Een eerder project door Jules Hofman vond geen doorgang.


Distilleerderij De Beukelaer

Haantjeslei 132 (Antwerpen)
Opgericht circa 1868 door François Xavier de Beukelaer, uitvinder van de likeur "Elixir d'Anvers". De huidige gebouwen naar ontwerp van J. Hofman dateren van 1894.


Dokterswoning in eclectische stijl

Wetstraat 30 (Antwerpen)
Dokterswoning in eclectische stijl gebouwd in opdracht van de arts Ed. Jacquet, naar een ontwerp door de architect Jules Hofman uit 1909, uitgevoerd in 1910.


Drie burgerhuizen in eclectische stijl

Lemméstraat 1-5 (Antwerpen)
Ensemble van drie burgerhuizen in eclectische stijl, kort na elkaar gebouwd door de Naamlooze Maatschappij "Vooruitzicht", naar ontwerpen door de architect Jules Hofman uit 1911-1912. Als eerste kwam in 1911 het nummer 5 tot stand voor eigen rekening van 'Vooruitzicht'. Later dat jaar volgde het nummer 3 met als bouwheer Charles Holsters. Louis Peeters-Ygan gaf in 1912 opdracht voor het nummer 1.


Drie burgerhuizen in eclectische stijl

Lemméstraat 30-34 (Antwerpen)
Ensemble van drie burgerhuizen in eclectische stijl, kort na elkaar gebouwd door de Naamlooze Maatschappij "Vooruitzicht", naar ontwerpen door de architect Jules Hofman uit 1911-1912. Als eerste kwam in 1911 het nummer 30 tot stand in opdracht van René Cools. In 1912 volgden het nummer 34 voor eigen rekening van de maatschappij, en het nummer 32 met als bouwheer de heer Ed. Janssens.


Drie neoclassicistische meergezinswoningen

Generaal Eisenhowerlei 7-11 (Antwerpen)
Ensemble van drie meergezinswoningen in neoclassicistische stijl, opgetrokken kort voor de Eerste Wereldoorlog.


Eclectisch burgerhuis

Arthur Goemaerelei 75 (Antwerpen)
Burgerhuis in eclectische stijl, gebouwd in opdracht van de houthandelaar Gaston R. Schul-Block, naar een ontwerp van architect Jules Hofman uit 1910. De rijwoning met een gevelbreedte van twee ongelijke traveeën, telt een souterrain en twee bouwlagen onder een zadeldak.


Eclectisch burgerhuis

Jan Van Rijswijcklaan 55 (Antwerpen)
Burgerhuis in eclectische stijl gebouwd voor opdrachtgever J. Peellaert, naar een ontwerp uit 1911 van Jules Hofman, sinds 1909 de hoofdarchitect van de Antwerpse bouwmaatschappij Vooruitzicht. De rijwoning met een lijstgevel in natuursteen, telt drie bouwlagen en een pseudo-mansarde (kunstleien).


Eclectisch burgerhuis

Bosmanslei 29 (Antwerpen)
Burgerhuis in eclectische stijl gebouwd voor opdrachtgever Jozef Zeldenrust, naar een ontwerp uit 1910 van Jules Hofman, sinds 1909 de hoofdarchitect van de Antwerpse bouwmaatschappij Vooruitzicht.


Eclectisch burgerhuis

Jan Van Rijswijcklaan 110 (Antwerpen)
Burgerhuis in eclectische stijl gebouwd voor de koffiemakelaar Jan Hubens, naar een ontwerp uit 1911 van Jules Hofman, sinds 1909 de hoofdarchitect van de Antwerpse bouwmaatschappij Vooruitzicht. Het rijhuis met een lijstgevel in natuursteen van twee ongelijk traveeën, omvat een souterrain, drie bouwlagen en een pseudo-mansarde (kunstleien).


Eclectisch burgerhuis

Jan Van Rijswijcklaan 150 (Antwerpen)
Burgerhuis in eclectische stijl gebouwd voor opdrachtgever Albert De Groote, naar een ontwerp uit 1911 van Jules Hofman, sinds 1909 de hoofdarchitect van de Antwerpse bouwmaatschappij Vooruitzicht.


Eclectisch burgerhuis

Dolfijnstraat 73 (Antwerpen)
Burgerhuis in eenvoudige eclectische stijl in opdracht van de heer Salomon J. Goudket gebouwd door de Naamlooze Maatschappij "Vooruitzicht", naar een ontwerp door de architect Jules Hofman uit 1910.


Eclectisch ensemble van vijf burgerhuizen

Gijzelaarsstraat 26-34 (Antwerpen)
Deze huizen werden in 1913 ontworpen in opdracht van de Naamloze Maatschappij Vooruitzicht door bouwmeester Jules Hofman, sinds 1909 hoofdarchitect van de maatschappij.


Eclectisch hoekensemble

Door Verstraeteplaats 6, Lange Altaarstraat 1-3, Schorpioenstraat 2-4 (Antwerpen)
Op het hoekperceel op de Door Verstraeteplaats, gevormd door de Schorpioenstraat en de Lange Altaarstraat, liet de Naamlooze Maatschappij voor het Bouwen van Burgershuizen in 1892 een eclectisch ensemble ontwerpen door Jules Hofman.


Eclectisch hoekhuis

Waterloostraat 1 (Antwerpen)
Eclectisch hoekhuis met Transvaalstraat, waarvoor bouwaanvraag van 1900, naar ontwerp van Jules Hofman.


Eclectische eenheidsbebouwing

Tweelingenstraat 61-69 (Antwerpen)
Eenheidsbebouwing in eclectische stijl, in 1898 getekend door architect Jules Hofman in opdracht van de Naamlooze Maatschappij voor het Bouwen van Burgershuizen in het Oostkwartier.


Eenheidsbebouwing in neoclassicistische stijl, architectenwoning Jules Hofman

Lange Van Ruusbroecstraat 67-71 (Antwerpen)
Eenheidsbebouwing in neoclassicistische stijl naar ontwerp van architect Jules Hofman van 1893 in opdracht van de Naamlooze Maatschappij voor het Bouwen van Burgershuizen in het Oostkwartier.


Eenheidsbebouwing van drie burgerhuizen

Rodestraat 18-22 (Antwerpen)
Geheel van drie volgens spiegelbeeldschema gekoppelde burgerhuizen in eclectische stijl, gebouwd door de Naamlooze Maatschappij "Vooruitzicht", naar een ontwerp door de architect Jules Hofman uit 1910. Het nummer 18 werd voor eigen rekening van “Vooruitzicht” opgetrokken, bouwheer van nummer 20 was Frans Hernaert, van nummer 22 Louis Van Gansen.


Ensemble De Twaalf Duivelkens

Transvaalstraat 59-61 (Antwerpen)
Het ensemble De Twaalf Duivelkens werd in 1896 ontworpen door architect Jules Hofman in opdracht van de Naamlooze Maatschappij voor het Bouwen van Burgershuizen Oostkwartier.


Ensemble van een meergezinswoning en twee burgerhuizen

Haantjeslei 160-164 (Antwerpen)
Drie burgerhuizen in eclectische stijl met art-nouveau-inslag, kort na elkaar gebouwd door de Naamlooze Maatschappij "Vooruitzicht", naar ontwerpen door de architect Jules Hofman uit 1912. Opdrachtgever van nummer 160 was Jan Hendrik Hell, van nummer 162 dat als eerste werd aangevat was de heer Wolfs, van nummer 164 de weduwe Vermeesch.


Geheel van drie burgerhuizen in art-nouveaustijl

Cuperusstraat 9-10, 11 (Antwerpen)
Geheel van drie burgerhuizen in ingehouden art-nouveaustijl naar een ontwerp van architect Jules Hofman uit 1911, voor eigen rekening gebouwd door de Naamlooze Maatschappij "Vooruitzicht" en bestemd voor verkoop sleutel-op-de-deur.


Geheel van twee gekoppelde burgerhuizen

Robert Molsstraat 46-48 (Antwerpen)
Geheel van twee gekoppelde burgerhuizen in ingehouden art-nouveaustijl gebouwd door de Naamlooze Maatschappij "Vooruitzicht", naar een ontwerp door de architect Jules Hofman uit 1909. Opdrachtgever was Jacques Van Meerbeeck-Van Rooy.


Hoekhuis De Margriet

Waterloostraat 2 (Antwerpen)
Voor woning De Margriet, het hoekhuis met de Transvaalstraat, werd een bouwaanvraag ingediend in 1900 naar ontwerp van architect Jules Hofman.


Hoofdsynagoge van de Israelisch Orthodoxe Gemeente Machsiké Hadass

Oostenstraat 42-43, 44 (Antwerpen)
Eclectisch gebouw met exotisch karakter naar ontwerp van J. Hofman, van 1913-14, opgericht door de maatschappij Vooruitzicht. Rechthoekig complex met hoofdsynagoge op de gelijkvloerse en een kleinere synagoge, feestzalen en een conciërgewoning op de bovenverdieping.


Hooghuis

Grote Goddaard 30 (Antwerpen)
Voormalige huizen "Rupelmonde" en "Spaensch Oorkussen" die opklimmen tot de tweede helft van de 16de eeuw, en in 1695 werden samengevoegd en verhoogd door het Bontwerkersgilde. Neorococo-poortje door Jules Hofman uit 1890.


Huis De Reyger, woning en atelier van Josuë Dupon

Guldenvliesstraat 40-42 (Antwerpen)
Woonhuis en atelier van beeldhouwer Josuë Dupon, een West-Vlaming die zich na zijn studies aan de Antwerpse Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen vestigde. De woning werd in 1898 ontworpen door architect Jules Hofman.


Julia & Walther

Marialei 26 (Antwerpen)
Burgerhuis in art-nouveaustijl in opdracht van de heer L. Van der Zijl gebouwd door de Naamlooze Maatschappij Vooruitzicht, naar een ontwerp door de architect Jules Hofman uit 1910.


Klein Seminarie

Vrijheid 234 (Hoogstraten)
Katholieke school, heden met lagere en middelbare graad, in 1835 opgericht als aartsbisschoppelijk college met klassieke en moderne humaniora, in 1837 door Monseigneur Sterckx verheven tot Klein Seminarie.


Les Marguerites

Marialei 28 (Antwerpen)
Burgerhuis in art-nouveaustijl in opdracht van de heer Jacob Jan Hazelzet gebouwd door de Naamlooze Maatschappij "Vooruitzicht", naar een ontwerp door de architect Jules Hofman uit 1910.


Maria

Marialei 20 (Antwerpen)
Burgerhuis in art-nouveaustijl in opdracht van juffrouw Marie Lambrechts gebouwd door de Naamlooze Maatschappij "Vooruitzicht", naar een ontwerp door de architect Jules Hofman uit 1912.


Meergezinswoning en burgerhuis

Lemméstraat 2-4 (Antwerpen)
Geheel gevormd door een meergezinswoning met winkel en een burgerhuis in gematigde art-nouveaustijl, gelegen op de hoek van Lemméstraat en Robert Molsstraat. Het complex werd opgetrokken door de Naamlooze Maatschappij "Vooruitzicht", naar een ontwerp door de architect Jules Hofman uit 1911, in opdracht van Hubert Vermeyen.


Meergezinswoning in beaux-artsstijl

Haantjeslei 144 (Antwerpen)
Meergezinswoning in sobere beaux-artsstijl, gebouwd door de Naamlooze Maatschappij "Vooruitzicht", naar een ontwerp door de architect Jules Hofman uit 1914. Opdrachtgever was de weduwe Monoyeur.


Meergezinswoning in eclectische stijl

Van Schoonbekestraat 166 (Antwerpen)
Meergezinswoning in eclectische stijl gebouwd door de Naamlooze Maatschappij "Vooruitzicht", naar een ontwerp door de architect Jules Hofman uit 1913. Opdrachtgever was de heer Jan Hendrik Hell, die door de maatschappij in 1912 al een eerste meergezinswoning had laten bouwen aan de Haantjeslei. In 1914 volgde nog een appartementsgebouw twee percelen verderop in de Van Schoonbekestraat.


Neoclassicistische burgerwoning

Generaal Van Merlenstraat 16 (Antwerpen)
Neoclassicistisch burgerhuis, gerealiseerd rond 1909 door de Naamloze Maatschappij Vooruitzicht. Het ontwerp wordt getekend door Jules Hofman, die vanaf 1909 de vaste huisarchitect van Vooruitzicht was.


Twee burgerhuizen

Pacificatiestraat 42-44 (Antwerpen)
Opvallend, atypisch ensemble van twee burgerhuizen met art nouveau versieringen. De woningen werden gebouwd in opdracht van J. Donkers naar een ontwerp van Jules Hofman uit 1899.


Twee burgerhuizen in art-nouveau- en eclectische stijl

Cuperusstraat 26-27 (Antwerpen)
Twee burgerhuizen van hetzelfde type gebouwd door de Naamlooze Maatschappij "Vooruitzicht", naar ontwerpen van architect Jules Hofman uit 1912. Opdrachtgever van het linker pand (nummer 27) in art-nouveaustijl was Wolf Kunzler, bouwheer van het rechter pand (nummer 26) in klassiek eclectische stijl de heer B. Brünner.


Twee burgerhuizen in art-nouveaustijl

Cuperusstraat 34-36 (Antwerpen)
Twee burgerhuizen in ingehouden art-nouveaustijl, gelijktijdig in opdracht van de heer Fr. Van Laer gebouwd door de Naamlooze Maatschappij "Vooruitzicht", naar ontwerpen van architect Jules Hofman uit 1913.


Twee burgerhuizen in eclectische stijl

Robert Molsstraat 7-9 (Antwerpen)
Twee burgerhuizen in eclectische stijl gebouwd door de Naamlooze Maatschappij "Vooruitzicht", naar ontwerpen door de architect Jules Hofman uit 1911. Opdrachtgever van nummer 7 was de heer Vereecken, van nummer 9 de heer Witdoeck-Eyskens.


Twee burgerhuizen in eclectische stijl

Robert Molsstraat 37-39 (Antwerpen)
Twee burgerhuizen in eclectische stijl gebouwd door de Naamlooze Maatschappij "Vooruitzicht", naar ontwerpen door de architect Jules Hofman. Opdrachtgever van nummer 37 uit 1911 was Jos. Lamot, van nummer 39 uit 1910 Jacques Van Riel.


Twee burgerhuizen in eclectische stijl

Coebergerstraat 22-24 (Antwerpen)
Burgerhuis en meergezinswoning in eclectische stijl, kort na elkaar gebouwd door de Naamlooze Maatschappij "Vooruitzicht", naar ontwerpen door de architect Jules Hofman uit 1912. Opdrachtgever van nummer 22 was de heer Borghers, van nummer 24 de pasteibakker Jaak Corneel Douw.


Twee burgerhuizen in sobere art nouveau

Cogels-Osylei 74-76 (Antwerpen)
Ensemble van twee burgerhuizen in eenvoudige art nouveau, ontworpen in 1901 door architect Jules Hofman.


Twee meergezinswoningen met art-nouveau-inslag

Coebergerstraat 15, 19 (Antwerpen)
Twee aanpalende meergezinswoningen met ingehouden art-nouveau-inslag, kort na elkaar gebouwd door de Naamlooze Maatschappij "Vooruitzicht", naar ontwerpen door de architect Jules Hofman. Als eerste werd eind 1913 nummer 19 aangevat in opdracht van Jan Welvis, nummer 15 volgde in 1914 met de heer Gaul als bouwheer.


Villa in eclectische stijl

Hagedoornlaan 10 (Antwerpen)
Villa in eclectische stijl opgetrokken in opdracht van Léon Schellemans, naar een ontwerp door de architect Guillaume Peeters uit 1913. Aannemer Eduard Van Biesen die aanvankelijk zou instaan voor de bouw, trok zich nog voor het begin van de werken uit het project terug. De bouwmaatschappij "Vooruitzicht" nam het in 1914 van hem over.


Winkelhuis

Terlinckstraat 59 (Antwerpen)
Voormalig winkelhuis waarvoor bouwaanvraag van 1909 naar ontwerp van Jules Hofman; eclectische bakstenen lijstgevel met gevulgariseerde art-nouveau-elementen; sterk verminkt.


Woning De Violier

Waterloostraat 37 (Antwerpen)
Woning De Violier werd rond 1904 gebouwd voor Willem Schepmans, voorzitter van de rederijkerskamer De Violieren.


Thema's

Ontwerper van

De Keyserlei

Jan Van Rijswijcklaan

Pacificatiestraat

Schuttershofstraat


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Hofman [online], https://id.erfgoed.net/personen/2805 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.