Persoon

Holvoet, Lionel

ID
2813
URI
https://id.erfgoed.net/personen/2813

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis

Driesstraat 24 (Avelgem)
Woning, vermoedelijk uit het eerste kwart van de 20ste eeuw voorgevel volgens bouwplan aangepast in 1961 en gesigneerd door "G. MARTIJN AVELGEM". Cementering tussen eerste en tweede bouwlaag met abstracte tekening gesigneerd door "L. HOLVOET".


Decanale kerk van Onze-Lieve-Vrouw

Markt 1 (Deinze)
Parochiekerk, gebouwd in de loop van de 14de eeuw in Scheldegotiek. Vlak bij de Leie, op de linker buitenbochtoever ingeplante geoosterde kerk met westgevel uitziend op de Markt. De plattegrond toont een basilicale aanleg met kruisingstoren op vierkante aanzet, schip eindigend op twee achtzijdige geveltorentjes en twee zijbeuken van vijf traveeën, niet-uitspringende transepten van één travee met rechte sluiting en koor van drie rechte travee en vijfzijdige sluiting. Uitwendig volledig opgetrokken uit Doornikse steen in groot regelmatig verband met verwerking van breuksteen in onregelmatig verband en sporadisch verwerking van Ledesteen.


Kapel Onze-Lieve-Vrouw van Smarten

Poekelaan zonder nummer (Waregem)
Gelegen bij de spoorweg op de hoek met Leenakkerstraat. In de volksmond genaamd "Het Kapelletje bij de Statie" want oorspronkelijk gelegen bij het Beverse station.


Parochiekerk Heilige Familie

Sint-Bernardsesteenweg 721 (Antwerpen)
Parochiekerk in modernistische stijl, ontworpen door Adrien Bressers, en opgetrokken in 1968-1969.


Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart met kerkhof

Voorstraat zonder nummer (Kaprijke)
In 1760 besloot men om met behoud van de oude toren uit de 13de eeuw een nieuwe kerk te bouwen, naar ontwerp van architect Joachim Colin uit Gent. De bouw ervan vond plaats in 1787-1788. De huidige aanleg van het kerkhof met zijn ommuring dateert vermoedelijk uit het einde van de 18de eeuw, na de wederopbouw van de kerk.


Parochiekerk Sint-Lambertus

Hoogstadestraat zonder nummer (Alveringem)
Parochiekerk gelegen midden een omhaagd, met dubbele linderij omzoomd kerkhof. Oorspronkelijk laat-gotisch bedehuis met 16de-eeuwse kruisingtoren.


Residentie Erasmus

Wilderoosstraat 3 (Gent)
Architect Piet Cassiman ontwierp deze woning met 10 studentenkamers in 1961 voor de de heer Jozef Meulebrouck – Decambray. De modernistische hoekwoning Erasmus telt vier bouwlagen onder plat dak en is twee traveeën breed in de Wilderoosstraat en drie traveeën breed in de Sint-Crispijnstraat. Het ontwerp wordt verlevendigd met een sgraffito en glasraam naar ontwerp van Lionel Holvoet.


Sint-Pieterskerk

Sint-Michielsweg zonder nummer (Kuurne)
Sint-Michielsweg z.nr./ Parkwijk. Sint-Pieterskerk. Opvallende moderne parochiekerk gelegen te midden van grasplein, met voorgevel gericht op de Brugsesteenweg. Ten oosten van de kerk parking. Historiek. Door de grote bevolkingsaangroei op de wijken de "Kathoek" en "'t Hoge" wordt in 1946 beslist om een nieuwe parochi


Villa ontworpen door D. Laethem

Pinksterbloemstraat 42 (Gent)
Moderne eenlaagse villa ontworpen door architect Daan Laethem, volgens een bouwaanvraag van 1971 in opdracht van Jan Ghysbrechts. Witgeschilderde baksteenbouw gemarkeerd door een opvallende, strakke luifel met een vierkante lichtopening, en schouwvolumes met betonnen schouwkop.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Holvoet [online] https://id.erfgoed.net/personen/2813 (Geraadpleegd op )