Persoon

Horckmans, Emile

ID
2821
URI
https://id.erfgoed.net/personen/2821

Beschrijving

  • Gegevens van Marcel Windey, oktober 2016.


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis in neoclassicistische stijl

Lamorinièrestraat 18 (Antwerpen)
Burgerhuis in neoclassicistische stijl gebouwd in opdracht van de heer Th. Janssens, naar een ontwerp door Emile Horckmans uit 1887. In 1889 ontwierp de architect nog een woning van hetzelfde type op het aanpalende perceel, in opdracht van Louis Vergelde (gesloopt, voorheen Lamorinièrestraat 16).


Burgerhuis in neoclassicistische stijl

Pastorijstraat 57 (Antwerpen)
Burgerhuis in neoclassicistische stijl gebouwd in opdracht van de heer L. Collin-Stoelen, naar een ontwerp door de architect Emile Horckmans uit 1895.


Drie winkelhuizen met houten puien

Verbondstraat 102-106 (Antwerpen)
Drie naast elkaar gelegen woon- en winkelhuizen gebouwd rond 1899 en gekenmerkt door een fraaie houten winkelpui op de begane grond.


Eclectische stadswoning

Grotebeerstraat 5 (Antwerpen)
Deze bescheiden eclectische stadswoning werd ontworpen in 1886 door E. Horckmans voor Mertens.


Ensemble van drie burgerhuizen

Ramstraat 4-8 (Antwerpen)
E. Horckmans ontwierp dit ensemble in 1890 in opdracht van de "Société anonyme pour la construction de maisons bourgeoises".


Ensemble van vier burgerhuizen

Tweelingenstraat 53-59 (Antwerpen)
Ensemble van vier woningen in een combinatie van neoclassicisme en neo-Vlaamserenaissance-stijl, in 1898 getekend door E. Horckmans in opdracht van de Naamlooze Maatschappij voor het Bouwen van Burgershuizen in het Oostkwartier.


Neoclassicistische burgerhuizen

Lange Altaarstraat 11, 15 (Antwerpen)
Samen met het tussenliggende huis vormden deze twee identieke neoclassicistische burgerhuizen een ensemble, ontworpen in 1886 door architect E. Horckmans in opdracht van de Naamlooze Maatschappij voor het Bouwen van Burgershuizen.


Neoclassicistische eenheidsbebouwing

Schorpioenstraat 6-20 (Antwerpen)
Dit ensemble van vier neoclassicistische burgerhuizen werd in 1893 ontworpen door bouwmeester E. Horckmans in opdracht van de Naamlooze Maatschappij voor het Bouwen van Burgershuizen in het Oostkwartier.


Neoclassicistische huizenrij

Bosduifstraat 9-15 (Antwerpen)
Deze huizenrij van vier neoclassicistische burgerhuizen werd in 1894 ontworpen door architect en landmeter E. Horckmans, die woonde in Zurenborg in de Arendstraat.


Neoclassicistische huizenrij

Pretoriastraat 12-18 (Antwerpen)
Bouwmeester E. Horckmans ontwierp in 1897 deze gevarieerde rij van vier burgerhuizen in opdracht van de Naamlooze Maatschappij voor het Bouwen van Burgershuizen in het Oostkwartier.


Neoclassicistische meergezinswoning

Grotehondstraat 28 (Antwerpen)
De eenvoudige neoclassicistische woning op nummer 28 ontwierp E. Horckmans in 1896 voor eigen rekening.


Neoclassicistische stadswoning

Grotebeerstraat 12 (Antwerpen)
Deze eenvoudige neoclassicistische rijwoning is ontworpen door architect E. Horckmans in 1886. Uit het bouwdossier blijkt dat hij de woning voor eigen rekening realiseert.


Sober neoclassicistisch samenstel

De Vrièrestraat 49-51 (Antwerpen)
Ensemble van twee sobere neoclassicistische burgerhuizen ontworpen door E. Horckmans in 1898 voor rekening van Alphonse Stoelen-Veron.


Twee burgerhuizen

Lange Altaarstraat 17, 21 (Antwerpen)
Deze twee totaal anders vormgegeven burgerhuizen, vormden samen met het tussenliggende pand een gevarieerd ensemble, ontworpen door E. Horckmans in 1888 in opdracht van de Naamlooze Maatschappij voor het Bouwen van Burgershuizen.


Twee neoclassicistische burgerhuizen

Tweelingenstraat 88-90 (Antwerpen)
Deze twee neoclassicistische burgerhuizen maakten oorspronkelijk deel uit van een ensemble van vier woningen, in 1895 getekend door E. Horckmans in opdracht van de Naamlooze Maatschappij voor het Bouwen van Burgershuizen in het Oostkwartier.


Thema's

Ontwerper van

De Vrièrestraat

Grotehondstraat

Kleinehondstraat

Opdrachtgever van

Grotehondstraat


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Horckmans [online] https://id.erfgoed.net/personen/2821 (Geraadpleegd op )