Persoon

Hoste, Gustave

ID: 2832   URI: https://id.erfgoed.net/personen/2832

Beschrijving


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Architectenwoning

Sint-Michielstraat 53 (Tielt)
Sint-Michielstraat nr. 53. Architectenwoning gebouwd in 1893 als eigen woonhuis en ontwerp van stadsarchitect Gustaaf Hoste (Gent, 1850 - Wingene, 1918), tevens leraar-directeur van de Stedelijke Kunstacademie en ontwerper van het nieuwe postgebouw (1909) (cf. Kortrijkstraat nr. 42). In 1935 wordt het huis eigendom van Benoni David die tijdens de Tweede Wereldoorlog burgemeester is. In 1


Belfort en halle

Markt zonder nummer (Tielt)
Belfort en halle centraal gelegen op de "Neermarkt". Beschermd als monument bij K.B. van 20/02/1939; in 1999 op de werelderfgoedlijst van Unesco geplaatst.


Dekenij van de Sint-Pieterskerk

Ieperstraat 15 (Tielt)
Dekenij van de Sint-Pieterskerk, met ommuurde tuin langsheen de Krommewalstraat en de Kistestraat.


Gemeentelijke begraafplaats

Poekevoetweg zonder nummer (Ruiselede)
Poekevoetweg z.nr. Gemeentelijke begraafplaats in gebruik genomen vanaf 1908. De verordening van 1784, uitgevaardigd door keizer Jozef II, verbood het begraven rond de kerk met de bedoeling de graven buiten de woonkernen te bannen. Een nieuwe verordening van 1804, nu van de Franse overheid, spoort ook de bevolking van Ruiselede aan een locatie te zoeken voor een nieuwe begraafplaats. In de


Klooster De Hoop met wijk- of Poelbergschooltje

Poelberg 1 (Tielt)
Voormalig klooster "De Hoop" met wijk- of Poelbergschooltje, opgericht in 1882 op de top van de Poelbergheuvel.


Klooster- en schoolcomplex van de zusters van het Geloof

Ruiseleedsesteenweg 42 (Tielt)
Klooster- en schoolcomplex van de zusters van het Geloof. In 1833 nemen de zusters Francisca en Theresia Bals, woonachtig in de "Tommehoek", samen met onderpastoor Louis Goeminne het initiatief om een klein schooltje met woning op te richten in de wijk "Boekboom".


Neogotische pastorie

Kerkstraat 9 (Bredene)
Gelegen te midden van tuin; gebouwd in 1908 naar ontwerp van architect G. Hoste (Tielt) ter vervanging van een oudere pastorie, een witgekalkt laag rijhuis aan de straat.


Onderpastorie

Henri D'Hontstraat 21 (Tielt)
Henri D'hontstraat nr. 21. Voormalige <italic>onderpastorie</italic>. Volgens kadaster worden in 1907 twee huisjes die eigendom zijn van pastoor Adolph Debreuck afgebroken en vervangen door een nieuwbouw in neogotische stijl naar ontwerp van de Tieltse architect Gustaaf Hoste. Wordt als onderpastorie in gebruik genomen, vanaf 1967 als pastorie gebruikt ter vervanging van de oudere pastor


Parochiekerk Heilig Hart

Heilig-Hartplein zonder nummer (Gent)
Gesitueerd op het geplaveid en deels met bomen omzoomd plein tegenover de Heilig-Hartstraat. Parochie erkend in 1877. Ter vervanging van de houten noodkerk opgericht in 1881-1883 naar ontwerp van architect G. Hoste. Driebeukige basilicale kerk van vijf traveeën, transept van twee traveeën, koor met absis en twee absidiolen.


Parochiekerk Sint-Agnes

Dentergemstraat zonder nummer (Deinze)
Ingeplant ten noorden van de Dentergemstraat met omringend ommuurd kerkhof; ten noorden in de kerkhofmuur de toegang naar de pastorie, bakstenen geplaveide paadjes leiden van de pastorie naar het kerkportaal en de sacristie.


Parochiekerk Sint-Amandus

Oostrozebekestraat 2 (Ingelmunster)
Georiënteerd bedehuis, ten westen uitkijkend op de Markt. Omringend plantsoen op de plaats van het in 1887 opgeruimd kerkhof, met ten noorden neogotische Kapel Onze-Lieve-Vrouw van Smarten van 1886 en zeven kapelletjes van 1919-1920, met voorstelling van de zeven smarten van Maria.


Parochiekerk Sint-Eligius

Oudekerkstraat 8 (Oudenburg)
Voormalige Sint-Eligiuskerk. Oude kerk en toren zijn beschermd als monument bij K.B. van 25 maart 1938.


Parochiekerk Sint-Jozef

Brezendedreef 6 (Maldegem)
Beeldbepalende, ten westen van de dreef ingeplante imposante neogotische Sint-Jozefkerk met deels ommuurde en omhaagde site met ommegang van Onze-Lieve-Vrouw van VII weeën en Lourdesgrot.


Parochiekerk Sint-Jozef van Kastel

Ganzenberg zonder nummer (Hamme)
Parochiekerk Sint-Jozef van het afgelegen, zuidelijke gehucht Kastel. Dit geïsoleerd liggende kerkdorp is aan drie zijden omgeven door de Schelde. Naar het westen georiënteerde kerk in de woonkern van Moerzeke-Kastel.


Parochiekerk Sint-Niklaas

Sint-Niklaasplaats zonder nummer (Veurne)
Parochiekerk gelegen tussen Appelmarkt (noordzijde), Sint-Niklaasplein (zuidzijde) en Kaatsspelplaats (westzijde). Dominerende westtoren.


Parochiekerk Sint-Pieter

Kerkstraat zonder nummer (Tielt)
Decanale hoofdparochiekerk van Tielt, centraal gelegen in het historisch stadscentrum ten noordwesten van de Markt, op een perceel ingesloten door de Kerkstraat aan noord-, oost- en zuidzijde en door een pleintje met parking langsheen de Ieperstraat - Krommewalstraat aan de westzijde.


Pastorie

Wakkenstraat 19 (Dentergem)
Wakkenstraat nr. 19. Pastorij, volgens het kadaster opgetrokken ca. 1907. Gebouwd door de Markegemse metselaar Charles Sabbe naar ontwerp van de Tieltse architect Gustave Hoste. Verankerde baksteenbouw met trapgevels, opgetrokken in een historiserende stijl. Twee bouwlagen op L-vormige plattegrond en onder pannen zadeldaken. Rechthoekige muuropeningen met arduinen kruiskozijnen en ontlasti


Pastorie Heilig-Hartparochie

Louis Schuermanstraat 1 (Gent)
Pastorie gesitueerd op de hoek van het Heilig-Hartplein, gebouwd in 1883-1884 naar ontwerp van architect G. Hoste. Dubbelhuis van twee bouwlagen en vier traveeën onder schilddak (nok parallel met de straat, Vlaamse pannen).


Pastorie Sint-Agnesparochie

Tabakstraat 2 (Deinze)
Alleenstaand huis met ommuurde tuin en ijzeren hek tussen overhoekse hekpijlers, uitziend op het kerkhof ten noorden van de kerk.


Postgebouw

Kortrijkstraat 42 (Tielt)
Kortrijkstraat nr. 42. Voormalig <italic>postgebouw</italic>, gebouwd in 1909 ter vervanging van het postgebouw in de Tramstraat in opdracht van het Ministerie van Spoorwegen, Posterijen en Telegrafen dat een groot 19de-eeuws pand laat afbreken. Het ontwerp is van stadsbouwmeester Gustaaf Hoste. Het gebouw wordt in gebruik genomen in 1911. In 1999-2000 verbouwd tot bankkantoor door archite


Station Tielt

Stationsplein 16 (Tielt)
Stationsplein nr. 16. <italic>Spoorwegstation</italic> gebouwd in 1977 aan de zuidzijde van het plein. Historiek. Na de aanleg van de spoorlijnen Tielt - Ingelmunster (1854) en Tielt-Deinze (1855, in 1878 doorgetrokken tot Lichtervelde), wordt in 1860 op de plaats van de oude blekerij van het Stokt (cf. Blekerijstraat) een <italic>station</italic> in neoclassicistische stijl opgetrokken