Persoon

Hoste, Gustave

ID
2832
URI
https://id.erfgoed.net/personen/2832

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Architectenwoning

Sint-Michielstraat 53 (Tielt)
Sint-Michielstraat nr. 53. Architectenwoning gebouwd in 1893 als eigen woonhuis en ontwerp van stadsarchitect Gustaaf Hoste (Gent, 1850 - Wingene, 1918), tevens leraar-directeur van de Stedelijke Kunstacademie en ontwerper van het nieuwe postgebouw (1909) (cf. Kortrijkstraat nr. 42). In 1935 wordt het huis eigendom van Benoni David die tijdens de Tweede Wereldoorlog burgemeester is. In 1


Belfort en halle

Markt zonder nummer (Tielt)
Belfort en halle centraal gelegen op de "Neermarkt". Beschermd als monument bij K.B. van 20/02/1939; in 1999 op de werelderfgoedlijst van Unesco geplaatst.


Dekenij van de Sint-Pieterskerk

Ieperstraat 15 (Tielt)
Dekenij van de Sint-Pieterskerk, met ommuurde tuin langsheen de Krommewalstraat en de Kistestraat.


Gemeentelijke begraafplaats

Poekevoetweg zonder nummer (Ruiselede)
Poekevoetweg z.nr. Gemeentelijke begraafplaats in gebruik genomen vanaf 1908. De verordening van 1784, uitgevaardigd door keizer Jozef II, verbood het begraven rond de kerk met de bedoeling de graven buiten de woonkernen te bannen. Een nieuwe verordening van 1804, nu van de Franse overheid, spoort ook de bevolking van Ruiselede aan een locatie te zoeken voor een nieuwe begraafplaats. In de


Klooster De Hoop met wijk- of Poelbergschooltje

Poelberg 1 (Tielt)
Voormalig klooster "De Hoop" met wijk- of Poelbergschooltje, opgericht in 1882 op de top van de Poelbergheuvel.


Klooster- en schoolcomplex van de zusters van het Geloof

Ruiseleedsesteenweg 42 (Tielt)
Klooster- en schoolcomplex van de zusters van het Geloof. In 1833 nemen de zusters Francisca en Theresia Bals, woonachtig in de "Tommehoek", samen met onderpastoor Louis Goeminne het initiatief om een klein schooltje met woning op te richten in de wijk "Boekboom".


Neogotische pastorie

Kerkstraat 9 (Bredene)
Gelegen te midden van tuin; gebouwd in 1908 naar ontwerp van architect G. Hoste (Tielt) ter vervanging van een oudere pastorie, een witgekalkt laag rijhuis aan de straat.


Onderpastorie

Henri D'Hontstraat 21 (Tielt)
Henri D'hontstraat nr. 21. Voormalige <italic>onderpastorie</italic>. Volgens kadaster worden in 1907 twee huisjes die eigendom zijn van pastoor Adolph Debreuck afgebroken en vervangen door een nieuwbouw in neogotische stijl naar ontwerp van de Tieltse architect Gustaaf Hoste. Wordt als onderpastorie in gebruik genomen, vanaf 1967 als pastorie gebruikt ter vervanging van de oudere pastor


Parochiekerk Heilig Hart

Heilig-Hartplein 1 (Gent)
Gesitueerd op het geplaveid en deels met bomen omzoomd plein tegenover de Heilig-Hartstraat. Parochie erkend in 1877. Ter vervanging van de houten noodkerk opgericht in 1881-1883 naar ontwerp van architect G. Hoste. Driebeukige basilicale kerk van vijf traveeën, transept van twee traveeën, koor met apsis en twee apsidiolen.


Parochiekerk Sint-Agnes

Dentergemstraat zonder nummer (Deinze)
Parochiekerk met omringend ommuurd kerkhof, gebouwd in 1857 in neoromaanse stijl naar ontwerp van Jan August Clarysse ter vervanging van de oude bouwvallige en te klein geworden nog deels romaanse kerk.


Parochiekerk Sint-Amandus

Oostrozebekestraat 2 (Ingelmunster)
Georiënteerd bedehuis, ten westen uitkijkend op de Markt. Omringend plantsoen op de plaats van het in 1887 opgeruimd kerkhof, met ten noorden neogotische Kapel Onze-Lieve-Vrouw van Smarten van 1886 en zeven kapelletjes van 1919-1920, met voorstelling van de zeven smarten van Maria.


Parochiekerk Sint-Eligius

Oudekerkstraat 8 (Oudenburg)
Voormalige Sint-Eligiuskerk. Oude kerk en toren zijn beschermd als monument bij K.B. van 25 maart 1938.


Parochiekerk Sint-Jozef

Brezendedreef 6 (Maldegem)
Beeldbepalende, ten westen van de dreef ingeplante imposante neogotische Sint-Jozefkerk uit 1877-1879 naar ontwerp van architect G. Hoste met deels ommuurde en omhaagde site met ommegang van Onze-Lieve-Vrouw van VII weeën en Lourdesgrot uit 1922.


Parochiekerk Sint-Jozef van Kastel

Ganzenberg zonder nummer (Hamme)
Parochiekerk Sint-Jozef van het afgelegen, zuidelijke gehucht Kastel. Dit geïsoleerd liggende kerkdorp is aan drie zijden omgeven door de Schelde. Naar het westen georiënteerde kerk in de woonkern van Moerzeke-Kastel.


Parochiekerk Sint-Martinus en Sint-Eutropius met kerkhof

Ardense Jagersstraat-Gottem zonder nummer (Deinze)
Mogelijk is de vierkante onderbouw van de kruisingstoren van romaanse oorsprong. Behouden vroeggotisch koor en transept van het eenbeukig kruiskerkje vermoedelijk uit eind 13de eeuw. Achthoekige klokkenkamer van Lediaanse steen toegevoegd eind 14de tot 15de eeuw. In 1951-53, huidig eenbeukig schip van vijf traveeën gebouwd naar ontwerp van architect G.J. Callens en ingeplant op een kleine heuvel ten westen van de oude Leie met nog omringend kerkhof, met lage bakstenen ommuring en verschillende graftekens.


Parochiekerk Sint-Michiel

Hoogstraat zonder nummer (Bree)
De Sint-Michielskerk behoorde aan het Sint-Bartholomeuskapittel van Luik, dat begever en tiendheffer was. De oorspronkelijke kerk werd waarschijnlijk gesticht door de graven van Loon. Deze kerk kwam in het bezit van gravin Ermengardis, en behoorde bij haar schenking aan het kapittel.


Parochiekerk Sint-Niklaas

Sint-Niklaasplaats zonder nummer (Veurne)
Parochiekerk gelegen tussen Appelmarkt (noordzijde), Sint-Niklaasplein (zuidzijde) en Kaatsspelplaats (westzijde). Dominerende westtoren.


Parochiekerk Sint-Pieter

Kerkstraat zonder nummer (Tielt)
Decanale hoofdparochiekerk van Tielt, centraal gelegen in het historisch stadscentrum ten noordwesten van de Markt, op een perceel ingesloten door de Kerkstraat aan noord-, oost- en zuidzijde en door een pleintje met parking langsheen de Ieperstraat - Krommewalstraat aan de westzijde.


Pastorie

Wakkenstraat 19 (Dentergem)
Pastorie, volgens het kadaster opgetrokken circa 1907. Gebouwd door de Markegemse metselaar Charles Sabbe naar ontwerp van de Tieltse architect Gustave Hoste. Verankerde baksteenbouw met trapgevels, opgetrokken in een historiserende stijl.


Pastorie Heilig-Hartparochie

Louis Schuermanstraat 1 (Gent)
Pastorie gesitueerd op de hoek van het Heilig-Hartplein, gebouwd in 1883-1884 naar ontwerp van architect G. Hoste. Dubbelhuis van twee bouwlagen en vier traveeën onder schilddak.


Pastorie Sint-Agnesparochie

Tabakstraat 2 (Deinze)
Alleenstaand huis met ommuurde tuin en ijzeren hek tussen overhoekse hekpijlers. Bakstenen dubbelhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, naar ontwerp van architect Hoste, op een gevelsteentje boven de deur gedateerd 1895. In de achtertuin, stalletje en bakhuis gebouwd in 1904 en zogenaamde celgevangenis, een bakstenen gebouwtje met twee celdeuren uit de 19de eeuw, naar verluidt in gebruik tot 1910.


Postgebouw

Kortrijkstraat 42 (Tielt)
Kortrijkstraat nr. 42. Voormalig <italic>postgebouw</italic>, gebouwd in 1909 ter vervanging van het postgebouw in de Tramstraat in opdracht van het Ministerie van Spoorwegen, Posterijen en Telegrafen dat een groot 19de-eeuws pand laat afbreken. Het ontwerp is van stadsbouwmeester Gustaaf Hoste. Het gebouw wordt in gebruik genomen in 1911. In 1999-2000 verbouwd tot bankkantoor door archite


Station Tielt

Stationsplein 16 (Tielt)
Stationsplein nr. 16. <italic>Spoorwegstation</italic> gebouwd in 1977 aan de zuidzijde van het plein. Historiek. Na de aanleg van de spoorlijnen Tielt - Ingelmunster (1854) en Tielt-Deinze (1855, in 1878 doorgetrokken tot Lichtervelde), wordt in 1860 op de plaats van de oude blekerij van het Stokt (cf. Blekerijstraat) een <italic>station</italic> in neoclassicistische stijl opgetrokken


Thema's

Ontwerper van

Egemsdorpsplein


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Hoste [online] https://id.erfgoed.net/personen/2832 (Geraadpleegd op )