Persoon

Hoste, Marcel

ID
2837
URI
https://id.erfgoed.net/personen/2837

Beschrijving

Neef van architect Joseph Hoste.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis met winkel

Bakkersstraat 38 (Blankenberge)
(Winkel)pand van 1923 naar ontwerp van Marcel Hoste (Blankenberge). Trapgevel van drie bouwlagen met inslag van de neo-Vlaamserenaissance-stijl.


Burgerhuis met winkels

Weststraat 121 (Blankenberge)
Burgerhuis met winkel(s) op de begane grond, van 1905 naar ontwerp van de Blankenbergse architect Marcel Hoste. Parement van witte en grijze sierbaksteen, gebruik van arduin voor sierelementen als frontons en pilasters.


Burgerhuis ontworpen door Marcel Hoste

Rogierlaan 1 (Blankenberge)
Bel-etageburgerhuis van 1893 naar ontwerp van Marcel Hoste (Blankenberge). Inslag van de neo-Vlaamse renaissance zie pilasters, balusterleuningen en frontons onder meer ter bekroning van de puntgevel.


Burgerhuis ontworpen door Marcel Hoste

Rogierlaan 22 (Blankenberge)
Smal bel-etageburgerhuis van 1894 naar ontwerp van architect Marcel Hoste (Blankenberge). Roodbakstenen lijstgevel; gebruik van arduin voor banden, frontons en de sokkelvormende souterrain en bel-etage.


Burgerhuis ontworpen door Marcel Hoste

Van Monsstraat 24 (Blankenberge)
Art-nouveaugetinte bel-etagewoning/vakantiewoning in de nieuwe wijk voor badgasten rond de Sint-Rochuskerk. Ontwerp van 1908 door de Blankenbergse architect Marcel Hoste. Pand van souterrain + drie bouwlagen onder plat dak.


Burgerhuizen ontworpen door Marcel Hoste

Elisabethstraat 8-10 (Blankenberge)
Bel-etageburgerwoningen als samenstel gebouwd in 1893 naar ontwerp van de Blankenbergse architect Marcel Hoste, nummer 8 gedateerd "Anno 1893".


Handels- en appartementsgebouw

Bakkersstraat 21, Vissersstraat 37 (Blankenberge)
Beeldbepalend handels- en appartementsgebouw gebouwd in 1905 naar ontwerp van architect Marcel Hoste. Lijstgevel van één + één + vier traveeën en vier ongelijke bouwlagen in eclectische stijl, met elementen uit het neoclassicisme.


Handelspand in neo-Vlaamserenaissancestijl

Kerkstraat 127 (Blankenberge)
Handelspand in neo-Vlaamserenaissancestijl, in rolwerkcartouche gedateerd "Anno 1923", waarvan de begane grond volledig is verbouwd. Een ontwerp van architect Marcel Hoste. Rode bakstenen lijstgevel, zijrisalieten bekroond met dakvensters als geveltop waarin medaillons met hoofdjes.


Herenhuis in neo-Vlaamserenaissance-stijl

de Smet de Naeyerlaan 99 (Blankenberge)
Imposant herenhuis in pure neo-Vlaamserenaissance-stijl, gebouwd in 1912 (gedateerd in cartouche) naar ontwerp van bouwmeester Marcel Hoste (Blankenberge).


Hoekcomplex met appartementen en handelsgelijkvloers

Hoogstraat 7-11 (Blankenberge)
Beeldbepalend hoekcomplex met appartementen en een handelsgelijkvloers, vijf + twee traveeën en vier en een halve bouwlaag onder een plat dak. Opgetrokken in eclectische stijl in 1902 naar ontwerp van architect Marcel Hoste (Blankenberge).


Hotel Savoy

de Smet de Naeyerlaan 9 (De Haan)
Voormalig hotel "Savoy", in 1909 gebouwd naar ontwerp van architect Marcel Hoste (Blankenberge).


Samenstel van bel-etageburgerhuizen

Van Monsstraat 28-30 (Blankenberge)
Samenstel van bel-etageburgerhuizen van 1907 naar ontwerp van Marcel Hoste.


Samenstel van burgerhuizen ontworpen door Marcel Hoste

Weststraat 90-92 (Blankenberge)
Samenstel van imposante burgerhuizen van 1904 (zie jaaraanduiding in tegeltableau en in het interieur) naar ontwerp van de Blankenbergse architect Marcel Hoste, gebouwd in opdracht van de gebroeders Amédée (nummer 90) en Gustave D'Hondt (nummer 92).


Villa Anna

Rogierlaan 2 (Blankenberge)
Bel-etageburgerhuis zogenaamd "Villa Anna" (zie inscriptie boven het portaal van de loggia) van 1894 (zie jaarsteen in de geveltop) naar ontwerp van Marcel Hoste (Blankenberge). Inslag van de neo-Vlaamserenaissance-stijl en het eclecticisme.


Villa Milo Argo

Elisabethstraat 12 (Blankenberge)
Neorenaissancistisch burgerhuis van het bel-etagetype, gebouwd in 1895 naar ontwerp van architect Marcel Hoste (Blankenberge). Roodbakstenen lijstgevel met gebruik van arduin voor speklagen, onderbouw en rijke ornamentiek.Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Hoste [online], https://id.erfgoed.net/personen/2837 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.