Persoon

Hoste, Marcel

ID: 2837   URI: https://id.erfgoed.net/personen/2837

Beschrijving


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis met winkel

Bakkersstraat 38 (Blankenberge)
Bakkersstraat nr. 38. (Winkel)pand van 1923 n.o.v. M. Hoste (Blankenberge). Trapgevel van drie bouwlagen met inslag van de neo-Vlaamse renaissance cf. de baksteenbouw met speklagen, de gevelvelden met cartouches en de getorste fialen. Bewaard gevelbreed ijzeren balkon op dubbele consoles. Stadsarchief Blankenberge, Bouwaanvragen, nr. 135/ 1923.


Burgerhuis met winkel(s)

Weststraat 121 (Blankenberge)
Weststraat nr. 121. Burgerhuis met winkel(s) op de begane grond, van 1905 n.o.v. de Blankenbergse architect Marcel Hoste ("Bouwen van twee Woonhuizen en Achtergebouwen"). Parement van witte en grijze sierbaksteen, gebruik van arduin voor sierelementen als frontons en pilasters. Inslag van de neo-Vlaamse renaissance en de art nouveau cf. (aangepaste) kroonlijst onderbroken door gebogen fronton me


Burgerhuis ontworpen door Marcel Hoste

Rogierlaan 1 (Blankenberge)
Bel-etageburgerhuis van 1893 naar ontwerp van Marcel Hoste (Blankenberge). Inslag van de neo-Vlaamse renaissance zie pilasters, balusterleuningen en frontons onder meer ter bekroning van de puntgevel.


Burgerhuizen ontworpen door Marcel Hoste

Elisabethstraat 8-10 (Blankenberge)
Twee bel-etageburgerwoningen als samenstel gebouwd in 1893 naar ontwerp van de Blankenbergse architect Marcel Hoste, nummer 8 gedateerd "Anno 1893".


Decanale Onze-Lieve-Vrouwekerk

Markt zonder nummer (Temse)
Ruime hallenkerk te midden van de gekasseide markt. Het omringende kerkhof werd in 1820 definitief opgeruimd.


Handels- en appartementsgebouw

Bakkersstraat 21, Vissersstraat 37 (Blankenberge)
Vissersstraat nr. 37/ Bakkersstraat. Beeldbepalend handels- en appartementsgebouw gebouwd in 1905 n.o.v. architect M. Hoste. Lijstgevel van één + één + vier traveeën en vier ongelijke bouwlagen in eclectische stijl, met elementen uit het neoclassicisme, cf. ronde frontons als bekroning van de muuropeningen, pilasters; en de art nouveau, cf. parement van geglazuurde tegels met bloemenfries als af


Handelspand in neo-Vlaamse renaissance

Kerkstraat 127 (Blankenberge)
Kerkstraat nr. 127. Handelspand in neo-Vlaamse renaissance, in rolwerkcartouche gedateerd "Anno 1923", waarvan de begane grond volledig is verbouwd. Een ontwerp van architect M. Hoste. Rode bakstenen lijstgevel, zijrisalieten bekroond met dakvensters als geveltop waarin medaillons met hoofdjes. Houtwerk met gedeelde bovenlichten bewaard, balkons vervangen. Stadsarchief Blankenberge, Bouwaanvrage


Herenhuis in neo-Vlaamse Renaissance

de Smet de Naeyerlaan 99 (Blankenberge)
de Smet de Naeyerlaan nr. 99. Imposant herenhuis in pure neo-Vlaamse renaissance, gebouwd in 1912 (gedateerd in cartouche) n.o.v. bouwmeester M. Hoste (Blankenberge). Rode bakstenen trapgevel met natuursteen voor speklagen, negblokken, omlijsting muuropeningen, erker en rijke ornamentiek. Opschrift in rolwerkcartouche op erker "In vlaanderenland past Vlaamsche Trant".


Hoekcomplex met appartementen en handelsgelijkvloers

Hoogstraat 7-11 (Blankenberge)
Hoogstraat nrs. 7-11/ Langestraat. Beeldbepalend hoekcomplex met appartementen en een handelsgelijkvloers, vijf + twee traveeën en vier en een halve bouwlaag onder een plat dak. Opgetrokken in eclectische stijl in 1902 n.o.v. architect M. Hoste (Blankenberge), met lijstgevel afgeboord door houten kroonlijst, in een combinatie van gele en rode baksteen, met natuursteen voor ornamentiek en omlijst


Hotel Savoy

de Smet de Naeyerlaan 9 (De Haan)
Voormalig hotel "Savoy", in 1909 gebouwd naar ontwerp van architect Marcel Hoste (Blankenberge).


Samenstel van bel-etageburgerhuizen

Van Monsstraat 28-30 (Blankenberge)
Van Monsstraat nrs. 28-30. Samenstel van bel-etageburgerhuizen van 1907 n.o.v. Marcel Hoste (Blankenberge). Neoclassicistische inslag cf. bepleistering, frontons en gootlijst op consoles. Bel-etages met verzorgd hout- en glaswerk met geometrische roedeverdeling in de bovenlichten. Nr. 30 met rolluikkasten en bewaarde ijzeren balkonleuning. Stadsarchief Blankenberge, Bouwaanvragen, nr. 29/ 1907.


Samenstel van burgerhuizen ontworpen door Marcel Hoste

Weststraat 90-92 (Blankenberge)
Weststraat nummers 90-92. Samenstel van imposante burgerhuizen van 1904 (cf. jaaraanduiding in tegeltableau en in het interieur) naar ontwerp van de Blankenbergse architect Marcel Hoste, gebouwd in opdracht van de gebroeders Amédée (nummer 90) en Gustave D'Hondt (nummer 92). Amédée was advocaat. Diens broer Gustave, was reder, hotelier-eigenaar, katholiek volksvertegenwoordiger en later burgemeester van Blankenberge (1907-1914, 1927-1931).


Villa Anna

Rogierlaan 2 (Blankenberge)
Bel-etageburgerhuis zogenaamd "Villa Anna" (zie inscriptie boven het portaal van de loggia) van 1894 (zie jaarsteen in de geveltop) naar ontwerp van Marcel Hoste (Blankenberge). Inslag van de neo-Vlaamse renaissance en het eclecticisme.


Villa Milo Argo

Elisabethstraat 12 (Blankenberge)
Neorenaissancistisch burgerhuis van het bel-etagetype, gebouwd in 1895 naar ontwerp van architect Marcel Hoste (Blankenberge). Roodbakstenen lijstgevel met gebruik van arduin voor speklagen, onderbouw en rijke ornamentiek.