Persoon

Huygels-Van Humbeeck, Petrus Franciscus

ID
2859
URI
https://id.erfgoed.net/personen/2859

Beschrijving

Gehuwd met Maria Ludovica Van Humbeeck (°Wolvertem, 13/08/1857 - †Knokke, 23/01/1925) op 24 oktober 1878 in Kapelle-op-den-Bos.

  • Informatie verkregen van M. Windey (2016 en april 2023).

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

De Braekeleer's hof en burgerhuis

De Braekeleerstraat 32-34 (Antwerpen)
Geheel van twee gekoppelde burgerhuizen in neo-Vlaamserenaissance-stijl, voor eigen rekening opgetrokken door de aannemer Petrus Franciscus Huygels-Van Humbeeck, naar een ontwerp uit 1893. Het nummer 34 telde oorspronkelijk slechts twee bouwlagen, maar werd geaccentueerd door een getuit dakvenster.


Eclectisch burgerhuis

Van Putlei 76 (Antwerpen)
Resterende helft van een geheel van twee gekoppelde burgerhuizen in eclectische stijl, volgens de bouwaanvraag van 1905 opgetrokken door Petrus Huygels-Van Humbeeck, vermoedelijk een aannemer-bouwondernemer.


Eclectisch burgerhuis

Markgravelei 115 (Antwerpen)
Bescheiden burgerhuis in eclectische stijl, volgens de bouwaanvraag van 1903 opgetrokken door de aannemer P. Huygels-Van Humbeeck, in opdracht van P.J. De Seger. De rijwoning telt twee bouwlagen en drie traveeën onder een gemansardeerd zadeldak.


Eenheidsbebouwing in eclectische stijl

Lange Elzenstraat 99-101, Oudekerkstraat 76-96 (Antwerpen)
Geheel van twaalf burgerhuizen en een winkelpand in eclectische stijl, gelegen op de hoek van de Oudekerkstraat en de Lange Elzenstraat. Volgens de bouwaanvragen uit 1899 en 1903, werd het vastgoedproject in twee fasen opgetrokken in opdracht van grondeigenaar Charles Vanderlinden. De aannemer Petrus Franciscus Huygels-Van Humbeeck voerde zeker de eerste bouwfase uit, en wellicht ook de tweede.


Ensemble van burgerhuizen en opslagplaats in eclectische stijl

Balansstraat 139-153, De Braekeleerstraat 46-50, 53-59 (Antwerpen)
Eclectisch ensemble van vijftien stadswoningen en een opslagplaats gebouwd circa 1894-1895 voor rekening van Charles Vanderlinden, vermoedelijk uitgevoerd en ontworpen door de aannemer Petrus Franciscus Huygels.


Geheel van tien burgerhuizen en een winkelpand

De Braekeleerstraat 2-16, Lange Elzenstraat 58-62 (Antwerpen)
Geheel van tien burgerhuizen en een winkelpand in neoclassicistische en eclectische stijl, gelegen op de hoek van de De Braekeleerstraat en de Lange Elzenstraat. Volgens de bouwaanvraag uit 1896 werden het huizenblok opgetrokken door de aannemer Petrus Franciscus Huygels-Van Humbeeck, in opdracht van grondeigenaar Charles Vanderlinden.


Twee neoclassicistische burgerhuizen

Cuylitsstraat 10-12 (Antwerpen)
Twee gelijkaardige neoclassicistische burgerhuizen gebouwd naar bouwaanvragen die in 1893 werden ingediend door aannemer P. Huygels voor respectievelijk H. Cuvillier en Van Laer.


Vier neoclassicistische burgerhuizen

Terlinckstraat 38-40, 44-46 (Antwerpen)
Neoclassicistische enkelhuizen van drie traveeën en twee bouwlagen, waarvoor bouwaanvraag van 1888 door aannemer P. Huygels.

Opdrachtgever van

De Braekeleer's hof en burgerhuis

De Braekeleerstraat 32-34 (Antwerpen)
Geheel van twee gekoppelde burgerhuizen in neo-Vlaamserenaissance-stijl, voor eigen rekening opgetrokken door de aannemer Petrus Franciscus Huygels-Van Humbeeck, naar een ontwerp uit 1893. Het nummer 34 telde oorspronkelijk slechts twee bouwlagen, maar werd geaccentueerd door een getuit dakvenster.


Gekoppelde eclectische herenhuizen

Van Putlei 14-16 (Antwerpen)
Geheel van twee gekoppelde herenhuizen in eclectische stijl, gebouwd in opdracht van P.etrus Huygels-Van Humbeeck, naar een ontwerp door architect Ernest Stordiau uit 1910. Huygels was vermoedelijk aannemer en bouwondernemer, actief in de privé-woningbouw in Antwerpen sinds de jaren 1880.


Winkel- en burgerhuis in neoclassicistische stijl

Haantjeslei 217, Van Schoonbekestraat 132 (Antwerpen)
Winkelpand en aanpalend burgerhuis in neoclassicistische stijl, oorspronkelijk deel uitmakend van een ensemble van zeven panden op de hoek van Haantjeslei en Van Schoonbekestraat, naar een ontwerp door de architect Albert Arnou uit 1899. Opdrachtgever was Petrus Franciscus Huygels- van Humbeeck, een aannemer en bouwondernemer.


Thema's

Ontwerper van

Jonghelinckstraat

Lange Achteromstraat

Sint-Laureisstraat

Stefaniestraat

Uitvoerder van

Markgravelei


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Huygels-Van Humbeeck [online], https://id.erfgoed.net/personen/2859 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.