Nonnenstraat 28 (Mechelen) Barokke driebeukige zandstenen zaalkerk met vijfzijdige koorsluiting en achter het koor een oosttoren met twee zijruimten, aangevat in 1629.
Boomgaardstraat 1, Kandelaarstraat 1, Verversdijk 16 (Brugge) Voormalig jezuïetencollege. Gebouwencomplex ingesloten in het noorden door de Hoornstraat, in het zuiden door de Kandelaarstraat, in het westen door het Sint-Maartensplein en in het oosten door de Verversdijk. Gebouwencomplex is fasegewijs tot stand gekomen.
Sint-Maartensplein (Brugge) Gelegen ten oosten van het plein, ten noorden deels afgebakend door de Hoornstraat, deels door de voormalige kerktuin, ten oosten door de kerkhoftuin en de "Oranjerie Sint-Walburga", de voormalige brouwerij van het jezuïetencomplex, en ten zuiden door de schoolvleugel van het "Lyceum Hemelsdaele". Georiënteerde jezuïetenkerk van het basilicale type maar zonder transept. Fraai doch sober voorbeeld van typische contrareformatorische barokkerk uit de Zuidelijke Nederlanden van de 17de eeuw.
Hendrik Conscienceplein 2-6, 10 (Antwerpen) Gebouwd als Sint-Ignatiuskerk naar ontwerp van Jezuïetenpater F. d'Aguilon en broeder P. Huyssens. De vleugels van de sodaliteit en het professenhuis werden opgetrokken in dezelfde barokke stijl, die door de verbouwing van het vierde kwart van de 19de eeuw gerespecteerd werd.
Kantienberg 5, 9, 9A-C, Sint-Pietersplein 9-12, 13-15 (Gent) De Sint-Pietersabdij werd gesticht in de 7de eeuw door de Aquitaniër Amandus of een van zijn volgelingen. De abdij werd op korte tijd bijzonder machtig en verwierf ook buiten Gent grote bezittingen. De gebouwen getuigen van de verschillende bloei- en wederopbouwperiodes die de Sint-Pietersabdij doormaakte. We vinden er stijltechnisch romaanse, gotische, renaissance- en voornamelijk barokelementen in terug. Het gebouwencomplex wordt gedomineerd door de imposante abdijkerk, die vanaf 1629 in pure barokstijl opgetrokken werd en waarvan het ontwerp toegeschreven wordt aan Pieter Huyssens.