Persoon

Ingelaere, Willy

ID
2882
URI
https://id.erfgoed.net/personen/2882

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Gasthuis

Gasthuisplein 1, Gasthuisstraat 3, 3A (Poperinge)
Oorspronkelijk fungeerde het pand als passantenliedengasthuis onder de leiding van kloosterzusters. Oudst bewaard gedeelte met grosso modo T-vormige plattegrond, omvattend een kapel met kloostergang, een sacristie en een voormalig reftergedeelte. De huidige gebouwen dateren uit het vierde kwart van de 17de eeuw, de 18de eeuw en de 20ste eeuw.


Hoekhuis

Pannestraat 24 (Veurne)
Hoekhuis van drie + vier traveeën en twee bouwlagen onder afgewolfd zadeldak (Vlaamse pannen), uit de tweede helft van de 18de eeuw. Restauratiewerken in 1974 onder leiding van architect W. Ingelaere (Poperinge) met betrekking tot gevels (gedecapeerd), bedaking (hersteld) en houtwerk.


Hopinstituut en Nationaal Hopmuseum De Stadsschaal

Gasthuisstraat 69-71 (Poperinge)
Het Hopinstituut en Nationaal Hopmuseum 'De Stadsschaal' omvat een gedeelte van het voormalige recollettenklooster of de straatvleugel met aanpalend poortgebouw links (nummer 69-71). Daarachter bevindt zich een gekasseide binnenkoer met het voormalig stedelijk hopmagazijn (nummer 73).


Parochiekerk Sint-Audomarus met kerkhof

Dorpsstraat zonder nummer (De Panne)
Aan de kruising van Dorpstraat en Stationsstraat, nabij het Meester G. Vlaeminckplein gelegen bedehuis met omringend kerkhof, aan de Stationsstraat begrensd door een muur met hek. Neogotische hallekerk naar ontwerp van architect P. Buyck van 1855 met deels romaanse (circa 1100), deels gotische toren en transept.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Ingelaere [online] https://id.erfgoed.net/personen/2882 (Geraadpleegd op )