Persoon

Ingelaere, W.

ID: 2882   URI: https://id.erfgoed.net/personen/2882

Beschrijving


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Gasthuis

Gasthuisplein 1, Gasthuisstraat 3, 3A (Poperinge)
Oorspronkelijk fungeerde het pand als 'passantenliedengasthuis' onder de leiding van kloosterzusters, en was bedoeld voor de opvang van noodbehoeftigen en vreemdelingen, later ook voor de ziekenzorg. Oudst bewaard gedeelte met grosso modo T-vormige plattegrond, omvattend een kapel met kloostergang, een sacristie en een voormalig reftergedeelte. De huidige gebouwen dateren uit het vierde kwart van de 17de eeuw, de 18de eeuw en de 20ste eeuw.


Hoekhuis

Pannestraat 24 (Veurne)
Hoekhuis van drie + vier travee├źn en twee bouwlagen onder afgewolfd zadeldak (Vlaamse pannen), uit de tweede helft van de 18de eeuw. Restauratiewerken in 1974 onder leiding van architect W. Ingelaere (Poperinge) met betrekking tot gevels (gedecapeerd), bedaking (hersteld) en houtwerk.


Hopinstituut en Nationaal Hopmuseum De Stadsschaal

Gasthuisstraat 69-71 (Poperinge)
Het Hopinstituut en Nationaal Hopmuseum 'De Stadsschaal' omvat een gedeelte van het voormalige recollettenklooster of de straatvleugel met aanpalend poortgebouw links (nummer 69-71). Daarachter bevindt zich een gekasseide binnenkoer met het voormalig stedelijk hopmagazijn (nummer 73).


Parochiekerk Sint-Audomarus

Dorpsstraat zonder nummer (De Panne)
Aan de kruising van Dorpstraat en Stationsstraat, nabij het Meester G. Vlaeminckplein gelegen bedehuis met omringend kerkhof, aan de Stationsstraat begrensd door een muur met hek, aan noordzijde door de Heldenweg, leidend naar Belgisch Militair Kerkhof.


Thema's