Persoon

Janssens, Wijnand

ID
3014
URI
https://id.erfgoed.net/personen/3014

Beschrijving

Hoofd van de bouwdienst van de Cie. Immobilière de Belgique.

Bron: Prims L. en De Meyer R. 1993: Het Zuid. Antwerpen 1875-1890, Antwerpen,62.

Links: http://fra.archinform.net/arch/74174.htm


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Eclectisch burgerhuis Villa Magdaleine

Kemmelbergstraat 29 (Oostende)
* Kemmelbergstraat nr. 29. Z.g. "VILLA MAGDELEINE", "ANNO 1891" cf. inscriptie in faiencetegeltableaus onder de kroonlijst, gebouwd in opdracht en vermoedelijk naar ontwerp van bouwmeester Wijnand Janssens (Brussel). Dit eclectisch enkelhuis vormt samen met "VILLA MONT KEMMEL" (nr. 27) een samenstel van twee gaaf bewaarde belle epoque gevels. Beschermd als monument bij M.B. van 20/01/200


Modelwoningen ontworpen door Wijnand Janssens

Tolstraat 66-68 (Antwerpen)
Deze twee woningen werden samen met het totaal verbouwde huis op nummer 64 gerealiseerd als modelwoningen voor de de Société Anonyme du Sud d'Anvers. Dit samenstel werd ontworpen door de Brusselse architect Wijnand Janssens, architect en "directeur des travaux" van de Compagnie Immobilière de Belgique.


Modelwoningen van de Société Anonyme du Sud d'Anvers

Verbondstraat 75-79 (Antwerpen)
Samenstel van drie meergezinswoningen in neotraditionele bouwstijl ontworpen in 1879 door Wijnand Janssens, architect en "directeur des travaux" van de Compagnie Immobilière de Belgique in opdracht van de Société Anonyme du Sud d'Anvers.


Modelwoningen van de Société Anonyme du Sud d'Anvers

Verbondstraat 86-90 (Antwerpen)
Samenstel van drie meergezinswoningen in neoclassicistische bouwstijl ontworpen in 1879 door Wijnand Janssens, architect en "directeur des travaux" van de Compagnie Immobilière de Belgique in opdracht van de Société Anonyme du Sud d'Anvers.