Persoon

Jonckheere, Pol

ID
3028
URI
https://id.erfgoed.net/personen/3028

Beschrijving

Zoon van ingenieur Armand Jonckheere.


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Boudewijn Seapark

Alfons De Baeckestraat 12 (Brugge)
Pret- en recreatiepark met vijver van 6 hectare, opgericht in 1963 door burgemeester Van Maele op een uitgestrekt stuk schrale grond als complex "ten dienste van sport, cultuur en ontspanning".


Samenstel van burgerhuizen

Wijngaardstraat 2B (Brugge)
Samenstel van twee diephuizen van vijf traveeën en drie bouwlagen onder twee afgewolfde zadeldaken. Dubbelhuis met neoclassicistische, bepleisterde en beschilderde lijstgevel, waarvan drie linker traveeën dateren uit het vierde kwart van de 19de eeuw en in 1907 zijn doorgetrokken over de twee rechtse "Kunstige Herstelling" van 1992 naar ontwerp van architect P. Jonckheere (Brugge) onder meer reinigen en restaureren van de bepleistering.


Woning De Tassche

Oude Burg 11 (Brugge)
Barok getint diephuis met een achterliggend breed- en diephuis. Cartouches in de boogvelden van de voorgevel met opschrift met opschrift refererend aan de verstening van de houten gevel omstreeks 1718. Bewaarde oude 15de-16de-eeuwse kern, zichtbaar in interieur. Oorspronkelijk enkelhuis omgevormd tot dubbelhuis in 1902. Verfraaiende Kunstige Herstelling van 1930 naar ontwerp van architect R. Cauwe en consoliderende Kunstige Herstelling in 1999 naar ontwerp van architect P. Jonckheere. Verankerde trapgevel van baksteen, met oudere zijgevel. Middenhuis met lijstgevel van twee traveeën en twee bouwlagen. Achterhuis van vier/twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Jonckheere [online] https://id.erfgoed.net/personen/3028 (Geraadpleegd op )