Persoon

Joos, Henri

ID
3033
URI
https://id.erfgoed.net/personen/3033

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis

Koning Albertplein 12 (Hamme)
Deels vrijstaand burgerhuis van 1934 naar ontwerp van ingenieur-architect Henri Joos. Als ensemble met nummer 11 ontworpen voor de bewoners van de vroegere brouwerswoning Van Haver in nummer 10.


Burgerhuis

Koning Albertplein 11 (Hamme)
Burgerwoning samen met aanpalend pand nummer 12 gebouwd in de tuin van nummer 10, volgens bouwplan en aanvraag ingediend op 13 maart 1934 door ingenieur-architect Henri Joos.


Café 't Hoeksken

Marktplein 12 (Hamme)
L-vormig gebouw samengesteld uit twee woningen van telkens twee bouwlagen, in kern opklimmend tot het begin van de 19de eeuw.


Dodenhuis van het burgerlijke hospitaal

Hospitaalstraat 24 (Hamme)
Het vroegere dodenhuisje is een klein georiënteerd gebouwtje ingeplant in de westhoek op de parking voor de kliniek. Het werd opgericht bij de stichting van de materniteit, naar plannen van architect Henri Joos van 1938 of naar ontwerp van architect Emiel Van Couwenberghe van 1949.


Gemeentelijke begraafplaats

Driegotenkouter zonder nummer (Hamme)
Gemeentelijke begraafplaats van Hamme in 1895-1896 aangelegd naar een ontwerp van gemeentelijk bouwkundige J. Tersago ter vervanging van de begraafplaats aan het Tweebruggenplein.


Sint-Jozefschool en -klooster

De Ring 22 (Hamme)
Voormalige Sint-Jozefschool en bijhorend klooster, later het klooster van de zusters van de Heilige Vincentius a Paulo. Deels ingebouwd schoolcomplex op de straathoek van de De Ring en de Kerkstraat.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Joos [online] https://id.erfgoed.net/personen/3033 (Geraadpleegd op )