Persoon

Kaulman, Jan

ID: 3060   URI: https://id.erfgoed.net/personen/3060

Beschrijving

  • IMMERZEEL J. 1843: De levens en werken der Hollandsche en Vlaamsche schilders, beeldhouwers, graveurs en bouwmeesters, Deel 2, 's Gravenhage, 98.

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Laatclassicistisch burgerhuis

Kleine Kraaiwijk 8, 10, 12 (Antwerpen)
Laatclassicistisch burgerhuis met dubbelhuisopstand, gebouwd in opdracht van J.F. Stuyck, naar een ontwerp door de architect Jan Kaulman uit 1810.


Laatclassicistisch burgerhuis

Korte Nieuwstraat 24 (Antwerpen)
Burgerhuis met laatclassicistische lijstgevel naar ontwerp van architect Jan Kaulman uit 1810. Verhoogd door architect Fran├žois De Vooght in 1884. Traditioneel achterhuis uit de tweede helft van de 16de of de eerste helft van de 17de eeuw.


Laatclassicistisch burgerhuis

Bredestraat_AN 6 (Antwerpen)
Laatclassicistisch burgerhuis gebouwd in opdracht van de weduwe Verhagen, naar een ontwerp door Jan Kaulman uit 1803. Het gebouw behoort tot de vroegst gekende realisaties van de uit Duitsland afkomstige architect, professor aan de Academie voor Schone Kunsten.


De Groote Robijn

Korte Sint-Annastraat 4, Sint-Jacobsmarkt 43 (Antwerpen)
Gebouwencomplex tussen Sint-Jacobsmarkt, Frans Halsplein en Korte Sint-Annastraat, samengesteld uit de traditionele Van Straelentoren uit het midden van de 16de eeuw, het laatclassicistische herenhuis met een gevelfront uit 1802, het neotraditionele apostolinnenklooster met neogotische kapel uit 1902-1907 en latere schoolgebouwen door Louis De Vooght.


Kasteel Boekenberg met park

Gouverneur Holvoetlaan 28 (Antwerpen)
Landhuis, in kern opklimmend tot de eerste helft van de 16de eeuw, werd tussen 1751 en 1755 in rococostijl herbouwd en is gelegen in het gelijknamig park.


Laatclassicistisch herenhuis

Adriaan Brouwerstraat 33, 35 (Antwerpen)
Laatclassicistisch herenhuis gebouwd in opdracht van de heer Stuyck, naar een ontwerp door Jan Kaulman uit 1805. Het gebouw behoort tot de weinige gekende realisaties van de uit Duitsland afkomstige architect, professor aan de Academie voor Schone Kunsten.