Persoon

Kockerols, Adolphus

ID
3123
URI
https://id.erfgoed.net/personen/3123

Beschrijving

http://www.schoonselhof.be/2bfredegandusAM/kockerols.html

Zijn broer is Louis Kockerols (1826-1893), beeldhouwer.

Zijn zoon is Joannes Kockerols (1863-1921).


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis in neoclassicistische stijl

Van Geertstraat 14 (Antwerpen)
Burgerhuis in neoclassicistische stijl gebouwd in opdracht van de heer J. Denies, naar een ontwerp door Adolphus Kockerols uit 1897.


Burgerhuis in neoclassicistische stijl

Van Geertstraat 12 (Antwerpen)
Burgerhuis in neoclassicistische stijl gebouwd in opdracht van de heer J. Craen, naar een ontwerp door de architect, aannemer en beeldhouwer Adolphus Kockerols uit 1897.


Burgerhuis in neoclassicistische stijl

Prinsstraat 5 (Antwerpen)
Burgerhuis in neoclassicistische stijl, in kern opklimmend tot de vroege 19de eeuw of ouder. In 1837 verhoogd door Charles de Meulenaer-Goubau, in 1887 en 1893 verbouwd door de slager Leonard Van Dievort, en in 1898-1899 door de notaris Florent Boeynaems.


Chocolaterie Anversoise Aug. Brees & Ad. Swolfs

Kaasstraat 4-6 (Antwerpen)
Chocoladefabriek gebouwd in opdracht van de vennoten Aug. Brees en Ad. Swolfs, naar een ontwerp door door aannemer-architect Adolphus Kockerols uit 1892, uitgebreid met een machinekamer en kantoor door architect Jos. Bascourt in 1896.


Klooster van de paters redemptoristen

Hopland 47 (Antwerpen)
Het klooster van de Congregatie van de Allerheiligste Verlosser werd hier opgericht in 1857, en kreeg in 1885 een nieuw gevelfront en voorbouw in neo-Vlaamserenaissance-stijl, naar een ontwerp door de architect François Baeckelmans. De kloosterkerk werd gesloopt in 1971, het klooster gerenoveerd tot woon- en handelscomplex naar een ontwerp door de architecten Karel Beeck en Pat Heylen uit 2003-2004.


Sint-Pauluskerk en dominicanenklooster

Sint-Paulusplaats 15, 20, Sint-Paulusstraat 8, Veemarkt zonder nummer, zonder nummer (Antwerpen)
De Sint-Pauluskerk, het Predikherenpand en de Calvarieberg liggen ingeplant in het huizenblok dat omsloten wordt door de Veemarkt, de Nosestraat, de Sint-Paulusplaats, de Sint-Paulusstraat en de Zwartzustersstraat.


Traditioneel diephuis

Grote Goddaard 6 (Antwerpen)
Traditioneel diephuis oorspronkelijk met trapgevel dat minstens opklimt tot de 17de eeuw, waarvan de geveltop in in 1879 door de aannemer Adolphus Kockerols werd vervangen door een tweede verdieping, in opdracht van de weduwe Egide Van Regemortel.


Traditioneel diephuis met Onze-Lieve-Vrouwebeeld

Oude Beurs 48 (Antwerpen)
Traditioneel diephuis op de hoek van Oude Beurs en Schoenmakersstraat, dat minstens opklimt tot de 17de eeuw. Vermoedelijk 19de-eeuws Onze-Lieve-Vrouwebeeld, toegeschreven aan (één van) de broers Kockerols.


Vier winkelhuizen in neoclassicistische stijl

Hendrik Conscienceplein 14-20 (Antwerpen)
Huizen tegen de noordzijde van de Sint-Carolus Borromeuskerk en haar annexe gebouwen aangebouwd, met verschillende hoogten, nokrichtingen en dakconstructies, uit het derde kwart van de 19de eeuw.


Winkelhuis in neoclassicistische stijl

Braderijstraat 7 (Antwerpen)
Winkelhuis in neoclassicistische stijl gebouwd in opdracht van de rentenier Mertens, naar een ontwerp door de architect, aannemer en beeldhouwer Adolphus Kockerols uit 1894. Omstreeks 1977 gesloopt voor een wooncomplex op de hoek van Braderijstraat, Oude Beurs en Wisselstraat.


Winkelhuis in neoclassicistische stijl

Braderijstraat 9 (Antwerpen)
Winkelhuis in neoclassicistische stijl gebouwd in opdracht van de apotheker E. Janssens, naar een ontwerp door de architect, aannemer en beeldhouwer Adolphus Kockerols uit 1894. Omstreeks 1977 gesloopt voor een wooncomplex op de hoek van Braderijstraat, Oude Beurs en Wisselstraat.

Uitvoerder van

Winkelhuis in beaux-artsstijl

Schoenmarkt 12 (Antwerpen)
Winkelhuis in beaux-artssstijl op de hoek van Schoenmarkt en Schrijnwerkersstraat, opgetrokken in 1899. Onze-Lieve-Vrouwebeeld door Frans Deckers.


Thema's

Ontwerper van

Pottenbrug

Pretoriastraat


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2022: Kockerols [online] https://id.erfgoed.net/personen/3123 (Geraadpleegd op )