Persoon

Kreef, Adrien

ID: 3136   URI: https://id.erfgoed.net/personen/3136

Beschrijving


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis

Graaf de Mûelenaerelaan 7 (Brugge)
Graaf de Mûelenaerelaan nr. 7. Woning gebouwd in 1926 naar een ontwerp van architect A. Kreef (Brugge). Roodbakstenen lijstgevel met accenten van gele baksteen voor het benadrukken van de strekken. Bovenbouw voorzien van drielicht met bewaard schrijnwerk en centraal deurvenster met smeedijzeren leuning. STADSARCHIEF BRUGGE, Bouwvergunningen, nr. 475/1926.


Burgerhuis met voortuin

Baron Ruzettelaan 164 (Brugge)
Baron Ruzettelaan nr. 164. Burgerwoning met voortuin van ca. 1937. Volgens gevelsteen in de plint ontworpen door “ADRIEN KREEF / ARCHITECT / BRUGGE”. Gele baksteenbouw met modernistische gevel. Typerende volumewerking door massieve erkers, aansluitend bij balkon met bewaarde buisleuning.


Gemeentelijke begraafplaats

Katsweg zonder nummer (Maldegem)
Gelegen aan de noordzijde van de Katsweg met toegang in de Katsweg en de Kapelaanstraat. Oudste begraafplaats ingezegend in 1873, uitbreiding in 1903 naar de achterliggende percelen naar ontwerp van Henri Geirnaert, in 1944 (ontwerp van 1939) en 1973 in noordoostelijke richting.


Huys Sonnevanck

Nieuwstraat 36-38 (Maldegem)
Volgens plintopschrift naar ontwerp van architect Adrien Kreef van Brugge, volgens het kadasterarchief gebouwd in 1931. Kleurrijke art-decogevel opgetrokken uit roze, rode en grijze baksteen in decoratief verband.


Interbellumwoning

Vrijheidsstraat 36 (Brugge)
Vrijheidsstraat nr. 36. Halfvrijstaande woning naar ontwerp van "A. KREEF / ARCHITECT / BRUGGE" en uitgevoerd door "JEROME BEUCKELS / AANNEMER / ASSEBROUCK" cf. plint. Modernistische geelbakstenen gevel gecombineerd met rode baksteen en met accenten van granitobanden. Portalen en erkeruitbouw zijn halfrond afgewerkt. Brede, omlopende kroonlijst.


Klooster en school van de zusters Maricolen

Marktstraat 15 (Maldegem)
Het klooster en scholencomplex van de Maricolen is gelegen ten zuiden van de sinds 1867 vergrote marktplein op de vroeger Briel of gemeenschappelijke dorpsweide binnen een brede bocht gevormd door de Ede en een beekje.


Oud Schepenhuis

Marktstraat 38 (Maldegem)
Het Oud Schepenhuis was zoals gebruikelijk ingeplant in het dorpscentrum, aan de Markstraat ten westen van de brede kerkwegel die de verbinding vormt tussen de parochiekerk en de Markt, met achtergevel uitziend op het kerkhof. Ervoor stond de schandpaal.


Winkelhuis

Nieuwstraat 44 (Maldegem)
Voormalig winkelhuis in art-decostijl met aanpalende garage, op de plint gesigneerd "A. Kreef / bouwkundige / Brugge", volgens het kadasterarchief gebouwd in 1931.