Persoon

Kreef, Adrien

ID
3136
URI
https://id.erfgoed.net/personen/3136

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis

Graaf de Mûelenaerelaan 7 (Brugge)
Woning gebouwd in 1926 naar een ontwerp van architect Adrien Kreef (Brugge). Roodbakstenen lijstgevel met accenten van gele baksteen voor het benadrukken van de strekken.


Burgerhuis

Baron Ruzettelaan 164 (Brugge)
Burgerhuis met voortuin van circa 1937. Volgens gevelsteen in de plint ontworpen door "ADRIEN KREEF / ARCHITECT / BRUGGE". Gele baksteenbouw met modernistische gevel. Typerende volumewerking door massieve erkers, aansluitend bij balkon met bewaarde buisleuning.


Burgerhuis in modernistische stijl

Vrijheidsstraat 36 (Brugge)
Halfvrijstaande woning ontworpen door architect Adrien Kreef. Modernistische geelbakstenen gevel gecombineerd met rode baksteen en met accenten van granitobanden.


Gemeentelijke begraafplaats

Katsweg zonder nummer (Maldegem)
Oudste begraafplaats ingezegend in 1873, uitbreiding in 1903 naar de achterliggende percelen naar ontwerp van Henri Geirnaert, in 1944 en 1973 in noordoostelijke richting. In het perspectief van de hoofdtoegang staat het dodenhuisje, een ontwerp van architect A. Kreef van 1947.


Huys Sonnevanck

Nieuwstraat 36-38 (Maldegem)
Volgens plintopschrift naar ontwerp van architect Adrien Kreef van Brugge, volgens het kadasterarchief gebouwd in 1931. Kleurrijke art-decogevel opgetrokken uit roze, rode en grijze baksteen in decoratief verband.


Klooster en school van de zusters maricolen

Marktstraat 15 (Maldegem)
Oorspronkelijke kloostergebouw van 1873 met strak symmetrische aanleg met hoofdgebouw van zeven traveeën en twee bouwlagen, links en rechts geflankeerd door haakse vleugels. In 1890, zijvleugels uitgebreid met twee klassen in dezelfde bouwstijl. Centrale binnentuin afgesloten door een muur en hek tussen vierkante pijlers, in de jaren 1920 vervangen door de nog bestaande fraaie ijzeren hekken tussen gietijzeren zuiltjes op een lage gecementeerde voet.


Oud Schepenhuis

Marktstraat 38 (Maldegem)
Oud Schepenhuis, opgetrokken circa 1525, hersteld in 1607 na beschadiging tijdens de godsdiensttroebelen onder meer met stenen afkomstig van het in ruïne verkerende schip van de kerk. In 1930, naar aanleiding van het eeuwfeest van België, deels herbouwd en voorzien van een neogotisch parement waardoor het zijn huidige uitzicht kreeg.


Winkelhuis

Nieuwstraat 44 (Maldegem)
Winkelhuis in art-decostijl uit 1931 met aanpalende garage, naar ontwerp van A. Kreef.