Hij was de zoon van Ludovicus Krekel, een schrijnwerker uit 's-Hertogenbosch, die naar Antwerpen verhuisde.
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)
Oever 9 (Antwerpen)
Burgerhuis in eclectische stijl gebouwd in opdracht van Auguste Uvo, naar een ontwerp door de architect Hendrik Krekel uit 1896. Volledig verbouwd in de zomer van 1978.
Oudaan 6 (Antwerpen)
Burgerhuis in neoclassicistische stijl gebouwd in opdracht van de heer L. Carpentier naar een ontwerp door de architect Hendrik Krekel uit 1892. Carpentier liet later in 1892 door Krekel op de aanpalende percelen hoek Kleine Markt een geheel van twee gekoppelde winkelhuizen optrekken.
Nationalestraat 31 (Antwerpen)
Burgerhuis in neoclassicistische stijl, gebouwd naar een ontwerp door de architect Hendrik Krekel uit 1898. Opdrachtgever was de heer Fl. Van Hoeck-Frechie, uitbater van “Au Bonnet Belge”. Deze in 1870 opgerichte kledingzaak betrok sinds 1881 een door de architect Jules De Somme ontworpen winkelpand in het eerste gedeelte van de Nationalestraat.
Edelinckstraat 16 (Antwerpen)
Burgerhuis in neoclassicistische stijl opgetrokken in opdracht van de heer G. Van Bellingen. De bouw verliep in twee fasen, met als eerste de begane grond naar ontwerp van de architect Eugène Dieltiëns uit 1883. De bovenverdiepingen werden toegevoegd naar een ontwerp door de architect Hendrik Krekel uit 1887.
Zilversmidstraat 31 (Antwerpen)
Traditioneel diephuis met trapgevel van vier traveeën en vier bouwlagen onder een zadeldak, uit de tweede helft van de 16de of de 17de eeuw.
Oude Koornmarkt 1 (Antwerpen)
Pittoresk café in eclectische stijl op de hoek van Oude Koornmarkt en Quinten Matsijsdoorgang, gebouwd in opdracht van de heer Ed. Van Eyndhoven, naar een ontwerp door de architect Hendrik Krekel uit 1895.
Paleisstraat 106 (Antwerpen)
Deze eclectisch burgerwoning met natuurstenen parement werd in 1881 ontworpen door architect H. Krekel voor F. Bollen. Steenhouwer F. Bollen had verder in de Paleisstraat, ter hoogte van de nummers 69-75, een steenhouwersatelier met een loods.
Kloosterstraat 100-106 (Antwerpen)
Geheel van vier rijwoningen met winkel of café in neoclassicistische stijl, gebouwd in opdracht van Octave Van der Borght naar een ontwerp door de architect Hendrik Krekel uit 1891. Oorspronkelijk gepland met zadeldaken werd nog tijdens de bouw geopteerd voor mansardedaken.
Pelgrimstraat 28-30 (Antwerpen)
Geheel van twee gekoppelde burgerhuizen in neoclassicistische stijl, voor eigen rekening gebouwd door de architect Hendrik Krekel, naar een ontwerp uit 1889.
Oudaan 2-4 (Antwerpen)
Geheel van twee gekoppelde, ondiepe winkelhuizen in neoclassicistische stijl op de Oudaan, op de hoek met de Kleine Markt, opgetrokken in opdracht van de heer L. Carpentier naar een ontwerp door de architect Hendrik Krekel uit 1892. De twee aanpalende panden zijde Kleine Markt horen niet bij het oorspronkelijke concept.
Nationalestraat 36 (Antwerpen)
Geheel van oorspronkelijk drie gekoppelde winkelhuizen in neorenaissancestijl naar een ontwerp door de architect Hendrik Krekel uit 1885. Tot het bouwproject behoorde een pakhuis op het binnenterrein, ontsloten via een doorrij in de voorbouw. Opdrachtgever was Stokvis en Zonen uit Rotterdam, vermoedelijk te identificeren met de handelsmaatschappij in ijzerwaren R.S. Stokvis en Zonen.
Plantinkaai 22-23 (Antwerpen)
Geheel van drie woon- en handelspanden in neo-Vlaamserenaissance-stijl op de hoek van Plantinkaai en Vlaanderenstraat, naar ontwerpen door de architect Hendrik Krekel uit 1882. Opdrachtgever was 'cultivateur' Adrien Pauwels, die eerder dat jaar door Krekel de “Koeihouderij Salm-Salm” in de Salm-Salmstraat had laten optrekken.
Nationalestraat 68 (Antwerpen)
Woon- en handelspand in eclectische stijl gebouwd in opdracht van Charles Auguste Laufer-Ryckers, naar een ontwerp door de architect Hendrik Krekel uit 1884. Gesloopt voor een nieuwbouwflat omstreeks 1988.
Nationalestraat 60 (Antwerpen)
Meergezinswoning met winkel op de hoek van Nationalestraat en Sint-Andriesstraat, voor eigen rekening gebouwd door de architect Hendrik Krekel naar een ontwerp uit 1884, in een gevelsteen gedateerd 1885. Gesloopt voor de bouw van een nieuwbouwflat op de kop van het bouwblok Sint-Andriesstraat, Nationalestraat en Augustijnenstraat.
Salm-Salmstraat 8-10 (Antwerpen)
Geheel van twee winkelhuizen met melkveehouderij in neo-Vlaamserenaissance-stijl, gebouwd in opdracht van Adrien Pauwels, naar een ontwerp door de architect Hendrik Krekel uit 1882.
Bogaardestraat 18 (Antwerpen)
Meergezinswoning in neo-Vlaamserenaissance-stijl, gebouwd in opdracht van de heer De Wit-Somers, naar een ontwerp door de architect Hendrik Krekel uit 1886. Het project omvatte een koetshuis op de binnenplaats, wellicht bestemd voor een huurhouderij.
Nationalestraat 64 (Antwerpen)
Geheel van oorspronkelijk twee gekoppelde winkelhuizen in eclectische stijl naar een ontwerp door de architect Hendrik Krekel uit 1884. Opdrachtgever was de heer J.B. Ségard-du Pas, handelaar in ‘pierres céramiques’, die uit publicitair oogpunt een breed gamma aan tegelproducten liet verwerken in de gevel.
Cuylitsstraat 11 (Antwerpen)
Deze stadswoning werd gebouwd voor G. Collée naar een plan van Hendrik Krekel, die zeer actief was in deze straat.
Cuylitsstraat 34-36 (Antwerpen)
Deze twee burgerhuizen werden circa 1897 gebouwd voor rekening van de heer Smits-Weyns naar ontwerp van H. Krekel, een aannemer die zeer actief was in de Cuylitsstraat.
Cuylitsstraat 54-62 (Antwerpen)
Neoclassicistische eenheidsbebouwing van vijf rijwoningen van twee traveeën en drie bouwlagen, opgetrokken circa 1896 naar ontwerp van Hendrik Krekel voor de heer Olfs-Deckx.
Pompstraat 24-30 (Antwerpen)
Symmetrisch ensemble van vier winkelhuizen in neoclassicistische stijl, de twee middenpanden gebouwd in opdracht van C. Asselberghs, naar een ontwerp door Hendrik Krekel uit 1886. Ed. Asselberghs liet in 1904 het rechter en in 1909 het linker pand optrekken, het laatste door Frans Matthijssens.
Montignystraat 28-30 (Antwerpen)
Dit samenstel van twee burgerhuizen werd gebouwd rond 1897 voor rekening van Van Hoeck-Frechie naar ontwerp van Hend. Krekel.
Schoytestraat 14 (Antwerpen)
Traditioneel breedhuis met getrapt dakvenster uit de tweede helft van de 16de of de eerste helft van de 17de eeuw. Winkelpui in opdracht van de heer Olfs, door de architect Hendrik Krekel uit 1880.
Karel Rogierstraat 29-31 (Antwerpen)
Opvallend samenstel van twee bijna identieke, eclectische burgerwoningen. Ze werden gebouwd rond 1901 in opdracht van J. Smits-Wijns. De bouwaanvraag voor deze woningen vermeldt geen architect.
Montignystraat 36-38 (Antwerpen)
Dit eclectische ensemble van twee meergezinswoningen met achterliggend magazijn en stallingen werd gebouwd rond 1897 voor rekening van Segard-Dupas naar een ontwerp van Hend. Krekel.
Cuylitsstraat 4-6 (Antwerpen)
Twee eclectische stadswoningen gebouwd circa 1894 voor J. Smits naar ontwerp van bouwmeester H. Krekel, die erg actief was in de Cuylitsstraat.
Cuylitsstraat 63-65 (Antwerpen)
Samenstel van twee neoclassicistische burgerhuizen gebouwd circa 1897 naar ontwerp van Hendrik Krekel voor F. Van Hoeck.
Sint-Jacobsmarkt 57 (Antwerpen)
Winkelhuis in neoclassicistische stijl op de hoek van Sint-Jacobsmarkt en Lange Sint-Annastraat, gebouwd in opdracht van de heer H.E. Van Camp-Janssens, naar een ontwerp door de architect Hendrik Krekel uit 1890.
Theodoor Van Rijswijckplaats 8 (Antwerpen)
Winkelhuis in neoclassicistische stijl op de hoek van Theodoor van Rijswijckplaats en Nationalestraat, voor eigen rekening opgetrokken door de architect Hendrik Krekel, naar een ontwerp uit 1887. Gesloopt voor de bouw van een kantoor- en handelspand omstreeks 1997.
Meir 83 (Antwerpen)
Winkelhuis in neoclassicistische stijl op de hoek van Meir en Eikenstraat, gebouwd in opdracht van de heer L. Pauwels, naar een ontwerp door de architect Hendrik Krekel uit 1890.
Steenhouwersvest 57 (Antwerpen)
Winkelhuis in neoclassicistische stijl naar een ontwerp door de architect Hendrik Krekel uit 1894. Opdrachtgever was M. Vercammen, die in 1901 het oorspronkelijke mansardedak door de architect Guillaume Van Oenen liet vervangen door een vierde bouwlaag.
Melkmarkt 11 (Antwerpen)
Winkelhuis in neoclassicistische stijl op de hoek van Melkmarkt en Korte Nieuwstraat, gebouwd in opdracht van de heer M. Van den Wildenberg, naar een ontwerp door de architect Hendrik Krekel uit 1894.
Wolstraat 23 (Antwerpen)
Winkelhuis in neoclassicistische stijl op de hoek van Wolstraat en Coppenolstraat, gebouwd in opdracht van Jules Meeûs naar een ontwerp door de architect Hendrik Krekel uit 1890. Onze-Lieve-Vrouwebeeld uit 1787.
Nationalestraat 66 (Antwerpen)
Woon- en handelspand in eclectische stijl gebouwd in opdracht van Charles Auguste Laufer-Ryckers, naar een ontwerp door de architect Hendrik Krekel uit 1886, in een gevelsteen gedateerd 1887. Gesloopt voor een nieuwbouwflat omstreeks 1988.
Nationalestraat 60 (Antwerpen)
Meergezinswoning met winkel op de hoek van Nationalestraat en Sint-Andriesstraat, voor eigen rekening gebouwd door de architect Hendrik Krekel naar een ontwerp uit 1884, in een gevelsteen gedateerd 1885. Gesloopt voor de bouw van een nieuwbouwflat op de kop van het bouwblok Sint-Andriesstraat, Nationalestraat en Augustijnenstraat.
Theodoor Van Rijswijckplaats 8 (Antwerpen)
Winkelhuis in neoclassicistische stijl op de hoek van Theodoor van Rijswijckplaats en Nationalestraat, voor eigen rekening opgetrokken door de architect Hendrik Krekel, naar een ontwerp uit 1887. Gesloopt voor de bouw van een kantoor- en handelspand omstreeks 1997.
Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Krekel [online], https://id.erfgoed.net/personen/3138 (geraadpleegd op ).
Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed
Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.