Persoon

Lacroix, N.

ID
3180
URI
https://id.erfgoed.net/personen/3180

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Jongensschool

Hendrik Consciencestraat 7 (Diksmuide)
Voormalige jongensschool, zie opschrift "GEMEENTE-JONGENSSCHOOL" met aan de straatzijde recentere uitbreidingen. Bewaarde klassenvleugel van de jaren 1920 naar ontwerp van architecten G. De Backere en N. Lacroix (Gistel), haaks ten opzichte van de straat ingeplant. Sobere baksteenbouw met puntgevel als aandaken op schouderstukken met muurvlechtingen.


Kasteelhoeve

Beerstblotestraat 22 (Diksmuide)
Achterin gelegen hoeve, in de jaren 1920 heropgebouwd naar ontwerp van en G. De Backere en N. Lacroix uit Gistel. Als omwalde hoevesite reeds aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778). Twee grote roodbakstenen volumes onder zadeldaken evenwijdig met elkaar rondom het verhard erf ingeplant.


Klooster van de zusters apostolinnen en bijhorende meisjesschool

Hendrik Consciencestraat 36 (Diksmuide)
Voormalig klooster van de zusters Aapostolinnen en bijhorende meisjesschool. Het voormalig kloostercomplex omvat een kapel van de jaren 1920 haaks op de straat georiƫnteerd met links daarvan een kloostervleugel die vermoedelijk in de jaren 1940-1950 grondig werd verbouwd.


Onderwijzerswoning bij de jongensschool

Hendrik Consciencestraat 5 (Diksmuide)
Voormalige woning van de hoofdonderwijzer van de jongensschool. Dubbelhuis onder mansardedak heropgebouwd naar ontwerp van architecten G. De Backere en N. Lacroix (Gistel) in de jaren 1920.