Persoon

Laethem, Daan

ID
3187
URI
https://id.erfgoed.net/personen/3187

Beschrijving

Daan Laethem studeerde af als architect in 1962.

  • S.N. 1967: orde van architecten. inschrijvingen, einde 1967, op de tabellen van de raden van de orde, Brussel, 206.


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Eengezinswoning in bungalowstijl

Hogestraat 105 (Torhout)
Hogestraat nr. 105. Eengezinswoning in bungalowstijl van 1967 naar ontwerp van Daan Laethem (Oostkamp), cf. bouwplan. Markerend materiaalgebruik van deels begroende 'wildgebakken baksteen' en volumespel onder platte daken. Verticaal accent: deur waarboven tot de gootlijst doorgetrokken traplicht, rechts ervan ijzeren ketting als waterafloop van vooruitstekende goot. In de voortuin, vrijsta


Herberg In 't Hof van Engeland Estaminet

Oostendestraat 194 (Torhout)
Herberg "IN 'T HOF VAN ENGELAND ESTAMINET" volgens geschilderd opschrift op de straatgevel. Restauratie in 1984-1985 naar ontwerp van architect Daan Laethem (Oostkamp). De herberg ligt vanaf het midden van de 20ste eeuw aan een druk kruispunt, dit tengevolge van de aanleg van de Vredelaan en de Noordlaan, respectievelijk in de jaren 1930 en 1960.


Kunstenaarswoning Jef Claerhout

Stationsstraat 198 (Damme)
Gelegen aan de hoek met Valkeniersstraat. Voormalig woonhuis met atelier en expositieruimte opgetrokken in 1964 in opdracht van de beeldhouwer-kunstsmid Jef Claerhout (°Tielt, 1937) naar ontwerp van architect Daan Laethem (Egem). In 1979 wordt het pand uitgebreid met burelen aan zuidzijde. Eénlagig, grosso modo L-vormig bakstenen volume, thans onder haaks op elkaar geplaatste schilddaken (daktegels), deels afgescheiden van de straat door hagen; ondiepe voortuin met aanplantingen aan straat- en zijgevel.


Stadswoning

Potterierei 47 (Brugge)
Diephuis van drie + vier/drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen), uit de 17de eeuw. Huidig uitzicht resultaat van een consoliderende "Kunstige Herstelling" van 1992-1993 naar ontwerp van architect D. Laethem (Oostkamp).


Villa

Brugsesteenweg 36 (Pittem)
Gebouwd naar een ontwerp uit 1971 van architect Daan Laethem uit Oostkamp. Eengezinswoning in tuin, van één bouwlaag onder platte bedaking.


Villa ontworpen door D. Laethem

Pinksterbloemstraat 42 (Gent)
Moderne eenlaagse villa ontworpen door architect Daan Laethem, volgens een bouwaanvraag van 1971 in opdracht van Jan Ghysbrechts. Witgeschilderde baksteenbouw gemarkeerd door een opvallende, strakke luifel met een vierkante lichtopening, en schouwvolumes met betonnen schouwkop.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Laethem [online] https://id.erfgoed.net/personen/3187 (Geraadpleegd op )