Persoon

Laforce, Florent

ID: 3191   URI: https://id.erfgoed.net/personen/3191

Beschrijving


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Rijhuis in nieuwe zakelijkheid

Lodewijk Gerritslaan 54 (Antwerpen)
Rijhuis in nieuwe zakelijkheid, gebouwd in 1932, naar ontwerp van Florent Laforce. Kubistische vlakverdeling onder meer door verschillend materiaalgebruik.


Woning Collet

Lodewijk Van Berckenlaan 68 (Antwerpen)
Eengezinswoning in nieuwe zakelijkheid van circa 1930, naar ontwerp van Walter Van den Broeck en Florent Laforce.


Woning Van Der Kelen

Leopoldlei_HO 55 (Antwerpen)
Half-vrijstaande woning onder plat dak, in nieuwe zakelijkheid van circa 1930 naar ontwerp van Walter Van den Broeck en Florent Laforce.


Keysershoeve

Bredabaan 965 (Schoten)
Hoeve met haaks aanleunende schuur en bakhuisje aan zuidzijde, te dateren 18de- of 19de eeuw doch grondig gerestaureerd circa 1965-66.


Interbellumwoning

Neptunusstraat 12 (Antwerpen)
Huis van drie bouwlagen in nieuwe zakelijkheid van 1930, naar ontwerp van Florent Laforce.


Modernistisch appartementsgebouw

Van Putlei 12 (Antwerpen)
Modernistisch appartementsgebouw opgetrokken door de Antwerpse aannemer Lodewijk Jan Van den Bergh, naar een ontwerp van architect Flor Laforce uit 1942. Het project hield volgens de bouwplannen een grondige verbouwing in van het bestaande herenhuis op dit perceel, waarvan de gedeeltelijk behouden structuur in een volledig nieuwe constructie werd geïncorporeerd.


Nationale Werf Borgerhout

Gitschotellei 333 en 335, Jakob Smitsstraat 1-27, 2-32 (Antwerpen)
In september 1946 krijgt Braem een opdracht voor de Nationale Werf van Borgerhout, deze wijk die in totaal 30 eengezinswoningen en 2 appartementsgebouwen telt, wordt in de loop van 1948 en begin 1949 voltooid.


Nationale Werf Deurne

Gabriël Vervoortstraat 1-23 (Antwerpen)
In oktober 1946, kort na Nationale Werf van Borgerhout, wordt Braem belast met de Nationale Werf van Deurne.


Woning Bervoets

Muggenberglei 226 (Antwerpen)
Modernistische eengezinswoning, in 1932 gebouwd voor voor het echtpaar Joannes Ludovicus Bervoets – Maria Dymphna Vermeiren naar een ontwerp van Walter Van Den Broeck en Flor Laforce. Een hoeksteen en een vensterdorpel naast de voordeur dragen de namen van de bouwheer en de architecten.