Persoon

Langeraert, François

ID
3235
URI
https://id.erfgoed.net/personen/3235

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis en lekkerkoekfabriek ontworpen door F. Langeraert

Rooigemlaan 439 (Gent)
Ruime woning met erachter liggende lekkerkoekfabriek, op de bouwaanvraag brouwerij, opgetrokken uit grijze baksteen naar ontwerp van architect Langeraert-Vande Voorde in 1912.


Burgerhuis naar ontwerp van F. Langeraert - Van de Voorde

Koning Albertlaan 60 (Gent)
Burgerhuis volgens de bouwaanvraag van 1911 gebouwd naar ontwerp van F. Langeraert – Van de Voorde en deel uitmakend van een ensemble van vier huizen in opdracht van O. Bossaert. Het onderkelderde enkelhuis bevat drie bouwlagen boven een souterrain en twee ongelijke traveeën onder een zadeldak.


Burgerhuis naar ontwerp van Franz Langeraert - Van de Voorde

Tentoonstellingslaan 97, 97A-E (Gent)
Onderkelderd burgerhuis volgens bouwaanvraag van 1912 opgericht in opdracht van de heer Fr. Coutelier naar ontwerp van architect Franz Langeraert – Van de Voorde; opgevat als enkelhuis met twee traveeën en drie bouwlagen onder pseudomansardedak met leien en twee dakkapellen. De gevel is versierd met twee tegelfriezen met voorstelling van waterlelies, banden van groen geglazuurde baksteen en een arduinen puilijst.


Burgerhuis naar ontwerp van Franz Langeraert – Van de Voorde

Tentoonstellingslaan 103 (Gent)
Burgerhuis, deel uitmakend van een ensemble van vier, per twee gekoppelde huizen, volgens de bouwaanvraag van 1913 opgetrokken in opdracht van bouwheer Max De Poorter naar ontwerp van architect Franz Langeraert – Van de Voorde.


Burgerhuis naar ontwerp van Franz Langeraert – Van de Voorde

Tentoonstellingslaan 101 (Gent)
Burgerhuis, deel uitmakend van een ensemble van vier, per twee gekoppelde huizen, volgens de bouwaanvraag van 1913 en opgetrokken in opdracht van bouwheer Max De Poorter naar ontwerp van architect Franz Langeraert – Van de Voorde.


Burgerhuis naar ontwerp van Franz Langeraert – Van de Voorde

Tentoonstellingslaan 105 (Gent)
Burgerhuis, deel uitmakend van een ensemble van vier, per twee gekoppelde huizen, volgens de bouwaanvraag van 1913 opgetrokken in opdracht van bouwheer Max De Poorter naar ontwerp van architect Franz Langeraert – Van de Voorde.


Burgerhuis naar ontwerp van Franz Langeraert – Van de Voorde

Tentoonstellingslaan 99 (Gent)
Burgerhuis, deel uitmakend van een ensemble van vier, per twee gekoppelde huizen, volgens de bouwaanvraag van 1913 opgetrokken in opdracht van bouwheer Max De Poorter naar ontwerp van architect Franz Langeraert – Van de Voorde.


Burgerhuis ontworpen door F. Langeraert

Muinklaan 10 (Gent)
Burgerhuis met bewaarde voortuin, afgesloten door een strak ijzeren hek met vernieuwd toegangspoortje volgens de bouwaanvraag van 1913 opgericht naar ontwerp van architect Franz Langeraert – Van de Voorde voor zijn echtgenote. Enkelhuis van twee traveeën en drie bouwlagen onder een mansardedak.


Burgerhuis ontworpen door F. Langeraert

Muinklaan 8 (Gent)
Burgerhuis volgens de bouwaanvraag van 1913 opgericht in opdracht van mevrouw Sidonie Van Loo naar ontwerp van architect Franz Langeraert – Van de Voorde, zoals gesigneerd rechts op de puilijst: F.J. Langeraert / architecte 1913. Onderkelderd enkelhuis van twee traveeën en drie bouwlagen onder een zadeldak.


Burgerhuis ontworpen door F. Langeraert

Gordunakaai 5 (Gent)
Rijhuis, volgens een bouwaanvraag van 1925, ontworpen door architect F.J. Langeraert-Van de Voorde, in opdracht van Vereecke. Het pand vertoont invloeden van de art deco en sluit zo aan bij de naburige woningen ontworpen door Geo Henderick. Enkelhuis van twee traveeën en drie bouwlagen onder een zadeldak.


Burgerhuis ontworpen door F. Langeraert – Van de Voorde

Koning Albertlaan 62-66 (Gent)
Burgerhuis, met heden drie woongelegenheden, volgens de bouwaanvraag van 1911 gebouwd naar ontwerp van F. Langeraert – Van de Voorde en deel uitmakend van een ensemble van vier huizen in opdracht van O. Bossaert. Het enkelhuis telt twee traveeën en drie bouwlagen boven een souterrain onder een zadeldak met twee klimmende dakkapellen.


Burgerhuis ontworpen door F. Langeraert – Van de Voorde

Koning Albertlaan 46, 46A-D (Gent)
Burgerhuis, heden met meerdere woongelegenheden, gebouwd volgens een bouwaanvraag van 1911 naar ontwerp van F. Langeraert – Van de Voorde en deel uitmakend van een ensemble van vier huizen in opdracht van O. Bossaert. Onderkelderd enkelhuis van twee traveeën en drie bouwlagen boven een souterrain onder een zadeldak.


Burgerhuis ontworpen door F.J. Langeraert

Koning Albertlaan 212 (Gent)
Burgerhuis in art deco, gebouwd volgens een bouwaanvraag van 1926 naar ontwerp van architect François Joseph Langeraert, in opdracht van Ernest Beviaire. Rijhuis opgevat als een enkelhuis van vier bouwlagen onder een zadeldak.


Burgerhuis van 1913

Muinklaan 12 (Gent)
Burgerhuis met voortuin, afgebakend door decoratief ijzeren hekwerk op een sokkel van blauwe hardsteen, volgens de bouwaanvraag van 1913 opgericht in opdracht van bouwheer Otto Lorenz naar ontwerp van architect Franz Langeraert – Van de Voorde. Enkelhuis van twee traveeën en drie bouwlagen boven een souterrain, onder een zadeldak.


Herenhuis naar ontwerp van F.J. Langeraert

Koning Albertlaan 112 (Gent)
Herenhuis met art-deco-inslag, volgens bouwaanvraag van 1924 gebouwd in opdracht van A. Colle naar ontwerp van architect – decorateur F.J. Langeraert. Het enkelhuis telt twee traveeën en vier bouwlagen onder zadeldak (pannen).


Hoekhuis ontworpen door F.J. Langeraert

Koning Albertlaan 167 (Gent)
Onderkelderd burgerhuis, gebouwd volgens een bouwaanvraag van 1927 naar ontwerp van architect F.J. Langeraert voor Frans Beelaert. Hoekhuis van respectievelijk één travee aan de Sportstraat, een hoektravee en twee traveeën aan de Koning Albertlaan, drie bouwlagen onder een plat dak.


Hotel de la Cour Royale

Grote Markt 26 (Ronse)
Voormalig zogenaamd "Hotel de la Cour Royale" naar de eigenaars ook "Hotel Lison", of "Hotel Ide" genoemd. Oorspronkelijk een eenvoudig bepleisterd 19de-eeuws gebouw, volgens bouwplan in 1930 aangepast door architect F. Langeraert (Gent) in een zakelijke baksteenstijl.


Modernistisch burgerhuis van 1929

Keizer Karelstraat 83 (Brugge)
Bel-etagewoning met keldergarage van 1929 naar ontwerp van architect François Langeraert (Gent). Modernistische bakstenen lijstgevel boven plint van blauw geglazuurde faiëncetegels.


Politiecentrum

Van Steenestraat 10 (Knokke-Heist)
Politiecentrum, gevestigd in de vroegere meisjesschool en kindertuin uit 1930 naar ontwerp van architect François Langeraert en uitgevoerd door E. Daveloose (Heist). School wordt gebouwd na de onteigening van de dorpsschool in het kader van de aanleg van het spoorwegstation.


Samenstel van twee tweegezinswoningen

Longchamplaan 105-111 (Oostende)
Longchamplaan nrs. 105-111. Samenstel van twee tweegezinswoningen van 1933 (cf. bouwvergunning) naar ontwerp van arch. F.J. Langeraert (Gent). Blokvormige bouwvolumes onder plat dak in Nieuwe Zakelijkheid, cf. straatgevel getypeerd door gebogen erkers met doorlopende vensterrisalieten op begane grond en buisvormige balkonleuningen (bewaard bij nrs. 107 en 109). Op verdieping, rechthoekig


Stadhuis van Heist

Maes en Boereboomplein 1 (Knokke-Heist)
Voormalig stadhuis van Heist, gebouwd in 1931-1932 naar ontwerp van architecten Gustave Bailyu en François Langeraert en uitgevoerd door aannemer C. Van Haverbeke. Modernistisch gebouw bestaande uit hoofdgebouw met uitgewerkte inkompartij met trappen en fraaie smeedijzeren deuren, en toren.


Stadsvilla

Magdalenastraat 34 (Kortrijk)
Magdalenastraat nr. 34. Half vrijstaande onderkelderde stadsvilla naar ontwerp van F. Langeraert (Gent), cf. gevelsteen, van 1937 voor zijn dochter. Diephuis onder schilddak met groene Vlaamse pannen met dakkapel. Bleke geglazuurde sierbaksteen op donkere bakstenen plint, witgeschilderde betonnen elementen en zwarte keramieken tegels voor vensteromlijsting en onderdorpels, rode baksteen


Stoomweefselfabriek en arbeiderswoningen

Oudenaardsestraat 66-68, 72 (Harelbeke)
Voormalige stoomweefselfabriek met bijhorende woningen; thans bedrijfsgebouwen "Verhaeghe Chalets-Sauna".


Villa

Eikeldreef 27 (Sint-Martens-Latem)
Ruime villa in decoratieve baksteenarchitectuur gelegen in grote, aanvankelijk in terrasvorm aangelegde tuin, gebouwd door de familie Raes-Ziane in 1927 naar ontwerp van architect François Langeraert.


Villa

Leopoldlaan 30 (Eeklo)
Villa, op de hoek met de Sint-Jansdreef, volgens bouwaanvraag gebouwd in opdracht van griffier F. Lanszweert-Vanouplines in 1937 naar ontwerp van architect Franz J. Langeraert (Gent).


Villa Goossens

Driesstraat 73 (Zele)
Witgeschilderde bakstenen villa uitgevoerd in een herkenbare interbellumarchitectuur, met een symmetrische opstand onder een steil afgeknot schilddak van zwarte pannen, volgens bouwplan van 1927 ontworpen door architect F. J. Langeraert - Van de Voorde.


Thema's

Ontwerper van

Nieuwhuizenstraat


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Langeraert [online] https://id.erfgoed.net/personen/3235 (Geraadpleegd op )