Collectief

Lannoo-Snoeck & partners

ID
3245
URI
https://id.erfgoed.net/personen/3245

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Decanale kerk Sint-Jacobus-de-Meerdere

Kerkplein zonder nummer (Lichtervelde)
Georiƫnteerde kruisbasiliek te midden van grastuin begrensd door een laag bakstenen muurtje geritmeerd door postamenten, met gebruik van arduin voor plint en topstuk.


Gemeentehuis van Lichtervelde

Marktplaats 1-2 (Lichtervelde)
Reeds in 1554 gekend als locatie van herberg "Den Hert". In 1779 vermelding van brouwerij en herberg "Den Hert", naam later gewijzigd in "Het raadhuis". Na stilvallen van brouwerij in 1855, aangekocht door de gemeente. In 1949 zogenaamd "verbouwing" naar ontwerp van Arthur Degeyter (Oostende-Lichtervelde).


Gildenhuis

Marktstraat 19 (Lichtervelde)
Oorspronkelijk gildenhuis, zogenaamd "Ons Volkshuis", van het Algemeen Christelijk Vakverbond, in art-decogetinte stijl, van 1933 naar ontwerp van Louis Verstraete (Izegem), verbouwd in 1994 naar ontwerp van "N.V. Lannoo-Snoeck en partners" (Marke-Kortrijk). Voor de ingang, bronzen accordeonspeler van Ron Deblaere (Lichtervelde) als symbool van het Lichterveldse muziekleven.


Rusthuis Sint-Vincentius

Izegemsestraat 14 (Lendelede)
Gebouwd rond het midden van de 20ste eeuw ter vervanging van het rusthuis uit het tweede kwart van de 19de eeuw. Historiek. In 1827-1828 wordt onder impuls van pastoor De Beir en burgemeester Wallays een rusthuis of "Huis van Barmhartigheid" gebouwd, geopend in 1829.