Persoon

Laporta, Frans

ID
3266
URI
https://id.erfgoed.net/personen/3266

Beschrijving

Vader van Philippe Laporta, schoonbroer van Frantz G. Toen.

  • Gegevens Marcel Windey (02/06/2018).


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis in neoclassicistische stijl

Van Schoonbekestraat 11 (Antwerpen)
Burgerhuis in neoclassicistische stijl, te dateren tijdens het derde kwart van de 19de eeuw. Een bouwaanvraag uit 1866 door ridder Edouard Parthon de Von, voor een hotel op de hoek van de Van Schoonbekestraat en de Harmoniestraat, is wellicht met dit pand te identificeren.


Landhuis De Zwaelmen

John Lijsenstraat 54-56 (Hoogstraten)
Landhuis, gebouwd circa 1904 in opdracht van de Antwerpse bankier J.C. Lijsen, gelegen in een uitgestrekt domein en oorspronkelijk één geheel met de eigendom van Kasteel Ter Meiren.


Nijverheidsgebouwen

Boomsesteenweg 957 (Antwerpen)
Sobere baksteenbouw van één bouwlaag onder plat dak, hoger ingangsgedeelte met uitspringende gebogen deur met steektrap.


Parochiekerk Sint-Jozef

Hoogboomsteenweg 294 (Kapellen)
Georiënteerde neogotische basiliek met westtoren, ingeplant bij westelijke toegang van het domein Oude Gracht op een met rododendron afgesloten beboomd terrein met kerkhof aan oostzijde.


Pastorie van het Begijnhof

Schapenstraat 101 (Leuven)
Breedhuis in traditionele bak- en zandsteenstijl uit 1658 en in 1946 in dezelfde stijl uitgebreid met een aanpalend volume.


Villa in beaux-artsstijl

Sorbenlaan 30 (Antwerpen)
Villa in beaux-artsstijl gebouwd in opdracht van P. Losdijck, naar een ontwerp door de architect Florent Vaes uit 1924. Simonne Galmart liet het landhuis in 1946 door architect Frans Laporta uitbreiden en verbouwen.


Villa in cottagestijl

Groenenborgerlaan 150 (Antwerpen)
Villa in cottagestijl gebouwd in opdracht van Maurice Heeren, naar een ontwerp door de architecten Léopold De Coninck en Maurice Potié uit 1923. Gevoelig uitgebreid en aangepast, naar een ontwerp door de architect Frans Laporta uit 1946.


Villa in traditionalistische stijl

Eglantierlaan 15 (Antwerpen)
Kapitale villa in traditionalistische stijl, gebouwd in opdracht van Alfons Van Eupen, naar een ontwerp door de architect Frans Laporta uit 1938. Het gebouw behoort tot het vroege oeuvre van Laporta, wiens loopbaan omstreeks 1935 van start ging.


Thema's

Ontwerper van

Acacialaan

Ahornenlaan

Beukenlaan

Della Faillelaan

Dennenlaan

Eikelstraat

Jan Van Rijswijcklaan

Kastanjelaan

Schoten