Persoon

Lauwens, Edmond

ID
3293
URI
https://id.erfgoed.net/personen/3293

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Au Rond Royal

Eglantierlaan 66-70, Varenlaan 3 (Antwerpen)
Hoekcomplex gevormd door een voormalig hotel-restaurant, een winkelpand en twee burgerhuizen in gematigde art-nouveaustijl, in 1911 ontworpen door architect Edmond Lauwens. Het complex werd in hetzelfde jaar opgetrokken voor rekening van Eduard Van Biesen en Edmond Coppens, beheerders van de Bouwmaatschappij "Berchem’s Toekomst".


Burgerhuis in art-decostijl

Harmoniestraat 31 (Antwerpen)
Burgerhuis in art-decostijl gebouwd door de nv “Oost West Thuis Best”, naar een ontwerp door de architect Edmond Lauwens uit 1935. Opdrachtgever was de heer J. Wittemans. De bouwmaatschappij “Oost West Thuis Best” was vooral actief op het Kiel en in Wilrijk, waar tussen 1927 en 1937 vele tientallen zogenaamd ‘goedkope woningen’ werden opgetrokken.


Burgerhuis in art-nouveaustijl

Kruishofstraat 207 (Antwerpen)
Burgerhuis in sobere art-nouveaustijl gebouwd in opdracht van Adolf Smet, naar een ontwerp door architect Edmond Lauwens uit 1912.


Burgerhuis in art-nouveaustijl

Eglantierlaan 69 (Antwerpen)
Burgerhuis in art-nouveaustijl, gebouwd in opdracht van Victor Hendriks, naar een ontwerp door de architect Edmond Lauwens uit 1911. Aannemer was de Bouwmaatschappij "Berchem's Toekomst".


Burgerhuis in beaux-artsstijl

Hazelarenstraat 11 (Antwerpen)
Burgerhuis in beaux-artsstijl gebouwd in opdracht van Theo Antonissen, naar een ontwerp door architect Edm. Lauwens uit 1928 (inscriptie). De rijwoning met een gevelbreedte van drie traveeën, telt drie bouwlagen onder een plat dak.


Eclectische meergezinswoning

Berkenlaan 55 (Antwerpen)
Meergezinswoning in eclectische stijl, voor eigen rekening gebouwd door Louis Van Biesen, naar een ontwerp door de architect Edmond Lauwens uit 1921.


Gekoppelde burgerhuizen in art-nouveaustijl

Markgravelei 106-108 (Antwerpen)
Geheel van twee gekoppelde burgerhuizen in art-nouveaustijl, gebouwd in opdracht van Edmond Coppens en de aannemer Eduard Van Biesen, naar een ontwerp door de architect Edmond Lauwens uit 1910. Coppens en Van Biesen realiseerden in 1911 nog twee woningen van dit type aan de overzijde van de Markgravelei, eveneens ontworpen door Lauwens.


Gekoppelde burgerhuizen in art-nouveaustijl

Grétrystraat 54-56 (Antwerpen)
Geheel van twee gekoppelde burgerhuizen in art-nouveaustijl naar een ontwerp door de architect Edmond Lauwens uit 1911. Opdrachtgever was Alphonse Magnus, een aannemer uit Borgerhout actief vanaf de jaren 1890 tot aan de Eerste Wereldoorlog.


Gekoppelde burgerhuizen in neorégence- en art-nouveaustijl

Markgravelei 71-73 (Antwerpen)
Geheel van twee gekoppelde burgerhuizen in neorégence- en art-nouveaustijl, gebouwd in opdracht van Edmond Coppens en de aannemer Eduard Van Biesen, naar een ontwerp door de architect Edmond Lauwens uit 1911. Coppens en Van Biesen hadden in 1910 al twee woningen van dit type gerealiseerd aan de overzijde van de Markgravelei, eveneens door Lauwens.


Les Erables

Ahornenlaan 1 (Antwerpen)
Villa in cottagestijl, ongeveer gelijktijdig opgetrokken met het aanpalende landhuis aan de Olmenlaan, naar ontwerpen door de architect Edmond Lauwens uit 1924. Bouwheer was Albert De Groote, van beroep expert, boekhouder en vereffenaar.


Villa in cottagestijl

Hagedoornlaan 7 (Antwerpen)
Villa in cottagestijl naar een ontwerp door de architecten Léopold De Coninck en Maurice Potié uit 1921. Bouwheer was Albert De Groote, van beroep expert, boekhouder en vereffenaar, die hier al minstens sinds maart 1922 gedomicilieerd stond.


Villa in cottagestijl

Olmenlaan 13 (Antwerpen)
Villa in cottagestijl, ongeveer gelijktijdig met het aanpalende "Les Erables" aan de Ahornenlaan opgetrokken, naar ontwerpen door de architect Edmond Lauwens uit 1924. Bouwheer was Albert De Groote, van beroep expert, boekhouder en vereffenaar.


Villa in cottagestijl

Sorbenlaan 20 (Antwerpen)
Villa in cottagestijl gebouwd in opdracht van Albert De Groote naar een ontwerp van architect Edmond Lauwens uit 1924. Uitgebreid en verbouwd door Abraham Godfried M. Parser, naar een ontwerp van Alfred Portielje en Jan De Braey uit 1929.


Villa La Renardise

Jordaenslaan 2 (De Haan)
Fraaie, bakstenen villa, op de hekpijler gesigneerd architect Edmond Lauwens (Antwerpen) en gedateerd 1928. Geïnspireerd door de Anglo-Normandische bouwtrant.


Thema's

Ontwerper van

Kattenberg (Ekeren)


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Lauwens [online], https://id.erfgoed.net/personen/3293 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.