Persoon

Bibauw, Ormond

ID
332
URI
https://id.erfgoed.net/personen/332

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Art-decoburgerhuis

Paul Fredericqstraat 57 (Gent)
Dit burgerhuis in art-decostijl werd in 1932 ontworpen door architect Ormond Bibauw. De rijwoning telt drie bouwlagen onder een pannen zadeldak. De lijstgevel met hardstenen plint is opgebouwd uit een parement waarin rood baksteenmetselwerk met simili-pierre wordt gecombineerd.


Burgerhuis

Hofstraat 2 (Gent)
Dit burgerhuis in neoclassicistische stijl met neorococo-invloeden werd in 1932 ontworpen door architect Ormond Bibauw. De woning werd gebouwd in opdracht van dokter A. Champon, die toen in de Muinkkaai 4 woonde aan de andere kant van het bouwblok en de achterbouw van het pand in de Muinkkaai liet afbreken voor de bouw van deze woning. Enkelhuis van drie traveeën breed en drie bouwlagen hoog onder een plat dak, met een bepleisterde en geschilderde lijstgevel.


Burgerhuis naar ontwerp van Ormond Bibauw

Patijntjestraat 123 (Gent)
Half vrijstaand burgerhuis in dubbelhuisopstand van vijf traveeën en twee bouwlagen, onder een afgewolfd zadeldak, volgens een bouwaanvraag van 1925 naar ontwerp van architect Ormond Bibauw, in opdracht van Leona Waedemon.


Burgerhuis naar ontwerp van Ormond Bibauw

Koningin Fabiolalaan 9 (Gent)
Burgerhuis, en later Café 't Schuttershof, met achtergelegen schutterstoren. Huis van drie bouwlagen en twee traveeën onder een pseudo-mansardedak met twee dakkapellen, volgens de bouwaanvraag van 1923 ontworpen door Ormond Bibauw voor A. De Clercq. Later werd het huis aangepast tot café.


Burgerhuis ontworpen door Ormond Bibauw

Franklin Rooseveltlaan 497-498, 499 (Gent)
Goed bewaard burgerhuis, volgens de bouwaanvraag van 1911 ontworpen door architect Ormond Bibauw (Gent).


Ensemble van twee burgerhuizen

Paul Fredericqstraat 85-89 (Gent)
Dit ensemble van twee art-decoburgerhuizen met winkel werd in 1932 door de Gentse architect Ormond Bibauw ontworpen. De opdrachtgever was advocaat Robert Bibauw, de zoon van de architect. Het samenstel bestaat uit twee sterk gelijkende rijwoningen van drie bouwlagen onder een pannen zadeldak en voorzien van bakstenen lijstgevels.


Parochiekerk Sint-Denijs met kerkhof

Kerkdreef 11 (Gent)
Neogotische kerk gebouwd door architect M.J. Wolters ter vervanging van het in 1845 gesloopte romaanse kerkje uit de 12de eeuw. Sober bak- en hardstenen gebouw onder zadeldak, omgeven door een ommuurd kerkhof, aan de Kerkdreef voorzien van fraaie ijzeren hekken tussen gietijzeren zuiltjes op bakstenen voet. De plattegrond vertoont een driebeukig schip van zes traveeën met koor van twee traveeën en vijfzijdige sluiting.


Steegbeluik Koer van Bambeke

Abrikoosstraat 83-95 (Gent)
Eenzijdig bebouwd steegbeluik (1840) palend aan de zogenaamde "Koer van Loo" en deel uitmakend van hetzelfde saneringsplan. Voorheen slechts toegankelijk via een zeer smalle doorgang. Ontpleisterde bakstenen lijstgevels van twee bouwlagen onder zadeldak (pannen).


Thema's

Ontwerper van

Congreslaan

Sint-Corneliusstraat


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Bibauw [online] https://id.erfgoed.net/personen/332 (Geraadpleegd op )