Persoon

Ledoux, Adrien

ID
3331
URI
https://id.erfgoed.net/personen/3331

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Beluik met poortgebouw

Plotersgracht 27-35, 35B (Gent)
Vijf huisjes die samen een beluik vormen, ingeplant rondom een binnenplaats, vermoedelijk aangelegd begin twintigste eeuw en gebouwd in een traditionele stijl naar ontwerp van A. Ledoux.


Burgerhuis

Poel 12 (Gent)
Lijstgevel met twee traveeën, drie bouwlagen en zadeldak, in het eerste kwart van de 20ste eeuw optrokken naar ontwerp van A. Ledoux.


Burgerhuis ontworpen door A. Ledoux

Vlaanderenstraat 99-105 (Gent)
Eclectisch rijhuis gebouwd naar ontwerp van Adrien Ledoux in 1887. Dubbelhuis van drie traveeën en drie bouwlagen met entresol, afgedekt met pseudo-mansardedak. Benedenbouw met winkelramen.


Burgerhuis ontworpen door A. Ledoux

Limburgstraat 26 (Gent)
Enkelhuis in neo-Vlaamse-renaissance-stijl, van twee ongelijke travee met drie bouwlagen onder een steil zadeldak (leien) met rijk versierde dakvenster en dakkapelletje, gesigneerd en gedateerd: "architect Adrien Ledoux / 1891".


Burgerhuis ontworpen door A. Ledoux

Sint-Pietersnieuwstraat 202 (Gent)
Onderkelderd burgerhuis van drie traveeën en drie bouwlagen met zadeldak, volgens opschrift van 1906 en naar ontwerp van architect A. Ledoux.


Burgerhuis ontworpen door A. Ledoux

Baudelostraat 29, 29A-B (Gent)
Enkelhuis met een bepleisterde lijstgevel uit eerste kwart van de 20ste eeuw met twee traveeën, drie bouwlagen en zadeldak naar ontwerp van A. Ledoux.


Burgerhuizen ontworpen door Adriaan Ledoux

Koning Leopold II-laan 91-92, 93 (Gent)
In zijn geheel ontworpen gevelwand van negen traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (pannen), volgens plintopschrift naar ontwerp van architect Adriaan Ledoux, van 1885.


Dokterswoning

Muinkkaai 5 (Gent)
Dit burgerhuis in eclectische stijl werd in 1895 ontworpen door de Gentse architect Adrien Ledoux in opdracht van dokter Charles Gevaert-Verhelst. Hij liet gelijktijdig het naastliggende neoclassicistische herenhuis Muinkkaai 4 verbouwen tot dokterspraktijk. De woning in neotraditionele baksteenarchitectuur telt drie bouwlagen boven een souterrain en onder een mansardedak met leien.


Hoekhuis ontworpen door A. Ledoux

Vlaanderenstraat 128 (Gent)
Hoekhuis met Oudescheldestraat voorzien van afgekante hoektravee, opgetrokken naar ontwerp van A. Ledoux in 1888.


Neobarok burgerhuis ontworpen door A. Ledoux

Brabantdam 82-84 (Gent)
Rijhuis in neobarokstijl opgetrokken naar ontwerp van A. Ledoux in 1886. Lijstgevel in baksteen verwerkt met natuursteen, van drie bouwlagen en entresol en drie traveeën met mansardedak. Winkelpui en twee deuren in omlijsting van geblokte natuursteen in zijtravee.


Neoclassicistisch herenhuis, bouwmeesterswoning Bernard Lion

Muinkkaai 4 (Gent)
Dit herenhuis in neoclassicistische stijl werd volgens de bouwaanvraag uit 1859 als eigen woning gebouwd door de aannemer en bouwmeester Bernard Lion, vermoedelijk ook naar eigen ontwerp. Het pand werd kadastraal geregistreerd in 1861, en vervolgens uitgebreid met een haaks aanleunende paardenstal zijde Hofstraat, kadastraal geregistreerd in 1867. Het hotel werd in opdracht van de arts Charles Gevaert-Verhelst heringericht tot dokterspraktijk en achteraan uitgebreid, naar een ontwerp door de architect Adrien Ledoux uit 1895.


Thema's

Ontwerper van

Karel Van Hulthemstraat