Persoon

Ledoux, Jules-Pascal

ID
3333
URI
https://id.erfgoed.net/personen/3333

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis ontworpen door Jules-Pascal Ledoux

Parklaan 39 (Gent)
Dit fraai art-nouveauburgerhuis werd in 1901 opgericht naar ontwerp van architect Jules-Pascal Ledoux. Het rijhuis telt twee traveeën en vier en een halve bouwlaag onder zadeldak. De aanleg van de voortuin met plantenperken bleef behouden alsook het smeedijzeren hekwerk met inbegrip van het dubbele toegangshek.


Burgerhuis ontworpen door Jules-Pascal Ledoux

Parklaan 20-26 (Gent)
Neoclassicistisch burgerhuis ontworpen door Jules-Pascal Ledoux, volgens de bouwaanvraag van 1899.


Burgerhuizen ontworpen door J.P. Ledoux

O.-L.-Vrouwekerkhof-Zuid 6-8 (Brugge)
Twee enkelhuizen met art-nouveau-inslag van 1904 naar ontwerp van architect J.P. Ledoux (Gent) opgesteld volgens spiegelbeeldschema; ze vervangen één huis van twee bouwlagen en drie traveeën. Breedhuizen van twee traveeën en drie bouwlagen (leien) onder gemansardeerd mank zadeldak.


Burgerhuizen ontworpen door Jules P. Ledoux

Karel Lodewijk Ledeganckstraat 7-9 (Gent)
Twee resterende, onderkelderde rijhuizen van een vrij apart art-nouveau-ensemble dat oorspronkelijk drie huizen omvatte, met twee bouwlagen en ieder twee traveeën, onder mansardedak, volgens archiefstukken van 1902 en naar ontwerp van architect Jules P. Ledoux. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel met opvallende klokvormige dakvensters.


Eenheidsbebouwing van burgerhuizen ontworpen door Jules-Pascal Ledoux

Parklaan 8-10, 18, 18A-D (Gent)
Vrij eclectisch getint ensemble van woningen, volgens gevelopschrift naar ontwerp van architect Jules-Pascal Ledoux, van 1899. Het volume telt zes traveeën en drie bouwlagen, vier in het middenpand, onder zadeldak. Centrale woning uitgewerkt als middenrisaliet met bekronende puntgevel.


Minardschouwburg

Korianderstraat 13, Romain Deconinckplein 2 (Gent)
Zo genoemd naar de bouwkundige Louis Minard die op eigen kosten de schouwburg met het koffiehuis oprichtte in 1846. Voorgevel ontworpen door L. Minard volgens bouwaanvraag van 1846: bepleisterde en beschilderde lijstgevel van vijf traveeën met twee en een halve bouwlaag onder schilddak. Heringericht tussen 1905 en 1908 naar ontwerp van architect J.P. Ledoux.


Theater Nieuw Circus

Lammerstraat 13, Sint-Pietersnieuwstraat 9-13, 13A (Gent)
Nieuw Circus, volgens archiefstukken opgetrokken in 1894 met voorgevel en hoofdingang in de Sint-Pietersnieuwstraat. Na de brand van 12 december 1920 bleef enkel de voorgevel overeind staan. Door architect J.P. Ledoux werd in 1923 een theater ontworpen dat kon omgevormd worden tot circus, plaats biedend aan 3.400 mensen en uitgerust met allerhande technische snufjes. Heden rest de betonnen ruwbouw met de buitenste gedeelten van de drie galerijen en de ijzeren constructie van het koepelgewelf.


Thema's

Ontwerper van

Parklaan


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Ledoux [online] https://id.erfgoed.net/personen/3333 (Geraadpleegd op )