Persoon

Lefebure, Albert

ID
3338
URI
https://id.erfgoed.net/personen/3338

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Parochiekerk Sint-Catharina

Dorp 47 (Wachtebeke)
Georiƫnteerde gotische driebeukige hallenkerk, voornamelijk daterend uit de 15de en 16de eeuw, achter lage bakstenen omheiningsmuur onderbroken door vierkante natuurstenen pijlertjes met afgeknotte versierde toppen, van 1908 naar ontwerp van architect Henri Valcke. Halverwege is de afsluiting onderbroken voor een herdenkingsmonument aan de oorlogsslachtoffers van 1914-18.


Pastorie Sint-Laurentiusparochie

Grote Markt 43 (Zelzate)
Rijwoning in neogotische stijl met kenmerkende trapgevels, opgetrokken uit oranjerode baksteen met speklagen van zwarte baksteen, gebouwd in 1901-1903 naar ontwerp van Joseph De Bosscher.


Psychiatrisch Centrum Sint-Jan-Baptist

Suikerkaai 81 (Zelzate)
Instituut met langgerekt hoofdgebouw van twee bouwlagen en haaks erop de verschillende afdelingen en voorts afzonderlijke gebouwen en nutsgebouwen, bouwwerken gestart in 1869 met latere uitbreidingen.


Sint-Laurens Instituut

Patronagestraat 52 (Zelzate)
Klooster en scholencomplex, opgericht in 1920 naar ontwerp van A. Van de Vijver, uitbreidingen in de daaropvolgende jaren en in 1981 werden oude lagere schoolgebouwen vervangen door nieuwbouw naar ontwerp van architect A. Lefebure.


Sint-Paulusinstituut

Marathonstraat 35 (Gent)
Het Sint-Paulusinstituut in de Marathonstraat is volgens de bouwaanvraag van 1969 opgericht in opdracht van de Broeders van Liefde naar een ontwerp van architect Albert Lefebure (Zelzate). Het moderne schoolgebouw heeft een L-vomrige plattegrond is opgericht in een open, groene omgeving aan de noordzijde van de straat.


Sint-Paulusinstituut

Patijntjestraat 45 (Gent)
Sint-Paulusinstituut, schoolcomplex, in nieuwe zakelijkheid volgens een bouwaanvraag van 1938 ontworpen door architect Alfons Van de Vijver, in opdracht van de Broeders van Liefde, later uitgebreid met een eetzaal en een gebouw met turnzaal en klaslokalen naar ontwerp van architect Albert Lefebure, respectievelijk volgens bouwaanvragen van 1960 en 1975.


Vrije Kleuter- en Basisschool Sint-Paulus

Smidsestraat 76 (Gent)
Het in 1910 door de broeders van Liefde opgerichte Sint-Paulusinstituut bestaat uit een neotraditionele straatvleugel, midden jaren 1980 op postmoderne wijze verbouwd en uitgebreid naar ontwerp van de architecten Albert en Eric Lefebure.


Thema's

Ontwerper van

Burgemeester Jos. Chalmetlaan


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Lefebure [online] https://id.erfgoed.net/personen/3338 (Geraadpleegd op )