Persoon

Leysen, Paul J.

ID: 3413   URI: https://id.erfgoed.net/personen/3413

Beschrijving


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Bisschoppenhof

Suzanne Spanhovenstraat 22 (Antwerpen)
Motte met slotgracht, waarbinnen aaneengesloten gebouwencomplex, uit 16de tot 19de eeuw, en vrijstaand rond gebouw van 1960, gelegen in spievormig openbaar park.


De Bargie

Stoofstraat 14 (Antwerpen)
Traditioneel diephuis met trapgevel van vier/twee traveeën en twee bouwlagen onder een zadeldak, uit het tweede kwart van de 16de. Het deurtje links geeft toegang tot een achterhuis dat in kern uit de 17de eeuw dateert. Gerestaureerd naar een ontwerp door de architect Paul J. Leysen uit 1992.


De Cluyse

Stoofstraat 12 (Antwerpen)
Traditioneel diephuis met tuitgevel van drie/twee traveeën en drie bouwlagen onder een zadeldak, volgens archiefbronnen gebouwd in 1530. Gerestaureerd naar een ontwerp door de architect Paul J. Leysen uit 2001.


Den Gulden Greffoen

Hoogstraat 37 (Antwerpen)
Traditioneel diephuis op de hoek van Hoogstraat en Reyndersstraat, vanaf de late 16de eeuw ook genaamd “Mechelen”. Volgens archiefonderzoek werd het pand opgetrokken omstreeks 1495, waarmee het tot de oudst bewaarde stenen woningen in Antwerpen behoort.


Sevillien

Sint-Jacobsmarkt 54 (Antwerpen)
Traditionele koopmanswoning herbouwd in de tweede helft van de 16de eeuw of het eerste kwart van de 17de eeuw. Restauratie in opdracht van Peter Van der Wee naar een ontwerp door de architect Paul J. Leysen uit 1977.


Thema's

Ontwerper van

Dorp