Persoon

Liebaert, Firmin

ID
3419
URI
https://id.erfgoed.net/personen/3419

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Herenhuis

Brugsesteenweg 68 (De Haan)
Beeldbepalend herenhuis met omlopende voortuin op de hoek met de Liebaertstraat, met jaartal "1913" zie cartouche boven de deur. Ontwerper en bouwheer is aannemer F. Liebaert.

Uitvoerder van

Parochiekerk Heilig Hart

Lange Beeldekensstraat 22 (Antwerpen)
Centraalbouw met polygonaal koepeldak in neoromaanse stijl, naar een ontwerp door de Leuvense ingenieur-architect Emile Goethals uit 1919-1920, opgetrokken in 1933-1934.


Résidence Leopold

Jan Van Rijswijcklaan 33-35 (Antwerpen)
Statig appartementsgebouw in beaux-artsstijl, in opdracht van de vennootschap Compagnie Nationale Immobilière ontworpen door de architecten Alfred Portielje en Jan De Braey in 1932. Het monumentale complex op de hoek van de Korte Lozanastraat, telt dertien traveeën en zeven bouwlagen onder een plat dak.


Stedelijke Normaal- en Oefenschool

Pestalozzistraat 5-7 (Antwerpen)
Stedelijke Normaal- en Oefenschool voor Jongens van 1929-1931, naar ontwerp van stadsbouwmeester Emiel Van Averbeke met medewerking van architecten André Fivez en Antoon De Mol.

Opdrachtgever van

Herenhuis

Brugsesteenweg 68 (De Haan)
Beeldbepalend herenhuis met omlopende voortuin op de hoek met de Liebaertstraat, met jaartal "1913" zie cartouche boven de deur. Ontwerper en bouwheer is aannemer F. Liebaert.Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Liebaert [online], https://id.erfgoed.net/personen/3419 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.