Persoon

Maertens, Cyriel

ID
3509
URI
https://id.erfgoed.net/personen/3509

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Diocesaan centrum Virgo Fidelis

Bosdreef 3-5, 5A (Torhout)
Bezinnings- en vormingscentrum voor de Religieuzen van West-Vlaanderen. Complex gelegen op het domein Groenhove (circa 33 hectare) ten oosten van het stadscentrum. Gebouwengroep met deels omringende vijver, gelegen in een parkdomein.


Glasraam Sint-Vincentius

Ichtegemstraat zonder nummer (Koekelare)
In 1954 bouwt de kloostergemeenschap van Sint-Vincentius à Paulo of de 'paulijnen' - die het bejaardentehuis beheerden - aan de Ichtegemstraat (nr. 1) een nieuw klooster en een kloosterkapel naar ontwerp van architect Arthur Degeyter (Brugge, Sint-Andries).


Monument Karpelhof

Karpelhofstraat zonder nummer (Oudenburg)
Ettelgemsestraat z.nr. Monument in koper en brons van 1980-1981 door C. Maertens. Symbolische voorstelling van het "Karpelhof", naar de naam van een voormalige herberg op die plaats.


Parochiekerk Sint-Jan de Doper

Rumbeeksestraat 1 (Izegem)
Georiënteerd bedehuis te midden van omringend plantsoen aan de straat afgezet door laag bakstenen muurtje; leilinden aan de straatzijde. Ommegang van zeven statiën; betonnen kapelletjes met vergulde bas-reliëfs (epoxyhars) met taferelen uit het leven van Johannes-de-Doper, van 1991 en uitgevoerd door P. Opsomer (Schoten).


Parochiekerk Sint-Rickier, Bredene-Dorp

Kerkstraat zonder nummer (Bredene)
Georiënteerd, neogotisch bedehuis aan het oostelijk uiteinde van de dorpskom; omringend kerkhof afgezoomd door muur en kastanjebomen; bak­stenen hekpijlers, waarvan deze ten zuidwesten nog uit de 19de eeuw dateren.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Maertens [online] https://id.erfgoed.net/personen/3509 (Geraadpleegd op )