Persoon

Maertens, Cyriel

ID
3509
URI
https://id.erfgoed.net/personen/3509

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Diocesaan centrum Virgo Fidelis

Bosdreef 3-5 (Torhout)
Bezinnings- en vormingscentrum voor de Religieuzen van West-Vlaanderen. Complex gelegen op het domein Groenhove (circa 33 hectare) ten oosten van het stadscentrum. Gebouwengroep met deels omringende vijver, gelegen in een parkdomein.


Glasraam Sint-Vincentius

Ichtegemstraat (Koekelare)
In 1954 bouwt de kloostergemeenschap van Sint-Vincentius à Paulo of de 'paulijnen' - die het bejaardentehuis beheerden - aan de Ichtegemstraat (nr. 1) een nieuw klooster en een kloosterkapel naar ontwerp van architect Arthur Degeyter (Brugge, Sint-Andries).


Herdenkingsmonument

Kapellestraat (Oostkamp)
Herdenkingsmonument voor de tijdens de Tweede Wereldoorlog gesneuvelde burgers en soldaten uit Oostkamp en het gehucht Moerbrugge. Ontworpen in 1954 door beeldhouwer Cyriel Maerten en uitgevoerd onder leiding van de Brugse architect J. Lansoght. Plechtig onthuld op 9 oktober 1955.


Monument Karpelhof

Karpelhofstraat (Oudenburg)
Monument in koper en brons van 1980-1981 door Cyriel Maertens. Symbolische voorstelling van het "Karpelhof", naar de naam van een voormalige herberg op die plaats.


Parochiekerk Sint-Jan de Doper

Rumbeeksestraat 1 (Izegem)
Georiënteerd bedehuis te midden van omringend plantsoen aan de straat afgezet door laag bakstenen muurtje; leilinden aan de straatzijde. Driebeukige hallenkerk met vierkante westtoren, schip van vijf traveeën met rechte sluiting van de zijbeuken; hoofdkoor van één rechte travee met driezijdige sluiting. Ommegang van zeven statiën; betonnen kapelletjes met vergulde bas-reliëfs in epoxyhars met taferelen uit het leven van Johannes-de-Doper, van 1991 en uitgevoerd door P. Opsomer.


Parochiekerk Sint-Rickier

Kerkstraat (Bredene)
Georiënteerd, neogotisch bedehuis aan het oostelijk uiteinde van de dorpskom; omringend kerkhof afgezoomd door muur en kastanjebomen; bak­stenen hekpijlers, waarvan deze ten zuidwesten nog uit de 19de eeuw dateren. Driebeukig schip van vijf traveeën. Tegen de zuidgevel, calvarie onder houten luifel, geplaatst in 1886. Roepsteen, geplaatst (vermoedelijk herplaatst) door de heemkundige kring Ter Cuere.



Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Maertens [online], https://id.erfgoed.net/personen/3509 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.